Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Louis Vuitton maakt sieraden van megadiamant Sewelo

Louis Vuitton maakt sieraden van megadiamant Sewelo

PARIJS (ANP) - De op een na grootste diamant ooit gevonden, de Sewelo van 1758 karaat, wordt gekloofd, geslepen, gepolijst en verwerkt in sieraden van luxemerk Louis Vuitton. Het Franse concern bereikte daarover een akkoord met Lucara Diamond die de edelsteen ter grootte van een tennisbal vorig jaar uit een mijn in Botswana haalde. De Antwerpse diamantfabriek HB neemt de diamant als onderdeel van de afspraken onder handen.

Het is nog niet duidelijk hoeveel waarde de bewerkte diamanten zullen hebben. Lucara zei eerder al dat de steen niet het soort diamant is om topjuwelen van te maken. De mijnbouwer krijgt in eerste instantie een "niet-materiële" vergoeding en bezit 50 procent van de bewerkte stenen.

Louis Vuitton maakt steeds meer werk van fijne sieraden sinds het openen van een flagshipstore in Parijs en de aanstelling van Francesca Amfitheatrof als hoofdontwerper van de sieradentak. Om de kettingen, armbanden en oorbellen aan te prijzen, zijn marketingcampagnes gestart met Game of Thrones-actrice Sophie Turner en Brokeback Mountain-ster Michelle Williams.

Grootste diamant

In 2015 haalde Lucara al eens een diamant van 1109 karaat, de Lesedi La Rona, uit zijn mijn. Deze gold destijds als de op een na grootste diamant ooit gevonden en werd voor 53 miljoen dollar verkocht. Een steen ter grootte van 813 karaat leverde eerder een recordbedrag van 63 miljoen dollar op. Deze diamanten waren wel van hogere kwaliteit dan de Sewelo.

De grootste ontdekte diamant ooit is de Cullinan van 3106 karaat. Deze steen werd in 1905 in Zuid-Afrika gevonden. De grootste diamanten afkomstig van deze steen, de Great Star of Africa en de Lesser Star of Africa, zijn verwerkt in de Britse kroonjuwelen.

Meer uit Financieel

Hinder vliegverkeer door staking Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP/RTR) - Het luchtverkeer in grote delen van Europa dreigt donderdag grote hinder te ondervinden door een staking van Franse luchtverkeersleiders. De staking heeft niet alleen gevolgen voor vluchten naar Frankrijk maar ook voor vluchten door het luchtruim van het land.

8 minuten geleden
Betalingsverwerker Adyen verdient meer bij bestaande klanten

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen heeft in de eerste drie maanden van dit jaar geprofiteerd van de forse uitbreiding van een klant. Mede dankzij die groei van dit niet bij naam genoemde bedrijf had de Amsterdamse fintechonderneming bijna de helft meer werk. Ook maakten andere al bestaande klanten meer gebruik van de diensten van Adyen.

28 minuten geleden
Daling bij nieuwe orders voor chiptoeleverancier Besi

DUIVEN (ANP) - Besi heeft in het eerste kwartaal de instroom van orders zien dalen. Het bedrijf uit Duiven levert bijvoorbeeld technologie voor het plaatsen van chips op printplaten en verpakkingen voor de zeer kwetsbare chips. In verschillende eindmarkten voor halfgeleiders zoals smartphones en de autosector is er zwakte, nu de investeringshausse in de chipindustrie van eerdere jaren minder is geworden.

36 minuten geleden
Omzet Fugro stijgt door bouw van nieuwe windparken op zee

LEIDSCHENDAM (ANP) - Fugro blijft goede zaken doen met bodemonderzoek voor nieuwe windparken op zee. De inkomsten van het bedrijf namen daardoor in het eerste kwartaal van dit jaar fors toe.

45 minuten geleden
A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument

VEVEY (ANP) - Nestlé, het bedrijf achter A-merken als KitKat, Maggi en Nespresso, blijft last houden van concurrentie van goedkopere merken na stevige prijsstijgingen in de afgelopen jaren. Het bedrijf wist de omzet in het eerste kwartaal weliswaar op te voeren dankzij hogere prijzen, maar de hoeveelheid verkochte producten bleef dalen.

48 minuten geleden
Nederlandse cyberexperts waarschuwen voor aanval gijzelsoftware

DELFT (ANP) - Nederlandse cyberbeveiligingsbedrijven hebben duizenden bedrijven gewaarschuwd voor een wereldwijde aanval met gijzelsoftware. De uit Oost-Europa afkomstige aanvallers staan bekend als de 'Cactus-bende', die sinds eind vorig jaar actief is.

2 uur geleden
Veelal meer vakantiegeld voor lagere inkomens dit jaar, meldt ADP

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Nederlanders met minder dan een modaal inkomen, krijgen komende maand veelal meer vakantiegeld dan een jaar eerder. Het tegenovergestelde is het geval voor mensen met een bovenmodaal inkomen. Dat meldt loonstrookverwerker ADP op basis van eigen berekeningen.

5 uur geleden