Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Louis Vuitton maakt sieraden van megadiamant Sewelo

Louis Vuitton maakt sieraden van megadiamant Sewelo

PARIJS (ANP) - De op een na grootste diamant ooit gevonden, de Sewelo van 1758 karaat, wordt gekloofd, geslepen, gepolijst en verwerkt in sieraden van luxemerk Louis Vuitton. Het Franse concern bereikte daarover een akkoord met Lucara Diamond die de edelsteen ter grootte van een tennisbal vorig jaar uit een mijn in Botswana haalde. De Antwerpse diamantfabriek HB neemt de diamant als onderdeel van de afspraken onder handen.

Het is nog niet duidelijk hoeveel waarde de bewerkte diamanten zullen hebben. Lucara zei eerder al dat de steen niet het soort diamant is om topjuwelen van te maken. De mijnbouwer krijgt in eerste instantie een "niet-materiƫle" vergoeding en bezit 50 procent van de bewerkte stenen.

Louis Vuitton maakt steeds meer werk van fijne sieraden sinds het openen van een flagshipstore in Parijs en de aanstelling van Francesca Amfitheatrof als hoofdontwerper van de sieradentak. Om de kettingen, armbanden en oorbellen aan te prijzen, zijn marketingcampagnes gestart met Game of Thrones-actrice Sophie Turner en Brokeback Mountain-ster Michelle Williams.

Grootste diamant

In 2015 haalde Lucara al eens een diamant van 1109 karaat, de Lesedi La Rona, uit zijn mijn. Deze gold destijds als de op een na grootste diamant ooit gevonden en werd voor 53 miljoen dollar verkocht. Een steen ter grootte van 813 karaat leverde eerder een recordbedrag van 63 miljoen dollar op. Deze diamanten waren wel van hogere kwaliteit dan de Sewelo.

De grootste ontdekte diamant ooit is de Cullinan van 3106 karaat. Deze steen werd in 1905 in Zuid-Afrika gevonden. De grootste diamanten afkomstig van deze steen, de Great Star of Africa en de Lesser Star of Africa, zijn verwerkt in de Britse kroonjuwelen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Wall Street sluit week af met verliesbeurt

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag fors lager gesloten. Het sentiment werd net als een dag eerder opnieuw gedrukt door de zorgen over het nieuwe coronavirus en de economische gevolgen van de aanhoudende uitbraak. Verder ging de aandacht van beleggers onder meer uit naar bedrijfsresultaten zoals die van tractorbouwer Deere.

6 uur geleden
'eBay denkt aan verkoop divisie waar ook Marktplaats onder valt'

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Veilingwebsite eBay denkt erover om zijn advertentietak te koop te zetten. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Tot die divisie behoort ook het Nederlandse Marktplaats. Met de verkoop geeft eBay toe aan druk van de activistische investeerder Starboard.

6 uur geleden
EU-president breekt top over begroting af

BRUSSEL (ANP) - De top van de Europese regeringsleiders over de meerjarenbegroting is vrijdagavond afgebroken. Volgens EU-president Charles Michel was het "jammer genoeg niet mogelijk" een akkoord te bereiken. "We hebben meer tijd nodig", zei hij op een persconferentie na afloop. "Het is heel ingewikkeld door het vertrek van de Britten uit de EU waardoor een gat van 60 tot 75 miljard euro is ontstaan."

8 uur geleden
EU-leiders dan toch bijeen voor aangepast begrotingsvoorstel

BRUSSEL (ANP) - De regeringsleiders van de EU-landen zijn vrijdag rond 19.00 uur naar de centrale onderhandelingstafel gekomen om verder te praten over de Europese meerjarenbegroting. Gedurende de dag was het plenaire overleg zes keer opgeschoven.

9 uur geleden
Europese beurzen gaan met verliezen weekend in

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met verliezen de handel uitgegaan. Beleggers bleven terughoudend door de zorgen over de economische impact van de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China. Techbedrijf CM.com maakte zijn beursdebuut, maar beleefde daar weinig plezier aan. Op het Damrak stonden verder bouwer BAM en biotechbedrijf Galapagos in de aandacht nadat ze de boeken openden.

10 uur geleden
Coronavirus pakt verschillend uit voor Nederlanders in China

SHANGHAI (ANP) - Het nieuwe coronavirus pakt verschillend uit voor Nederlanders die in China een bedrijf hebben. Waar sommige ondernemers een klap verwachten omdat de verkopen in het Aziatische land tot stilstand zijn gekomen, profiteert een andere groep juist van een toegenomen vraag naar bijvoorbeeld voedingsmiddelen via het internet. "Hoe het virus je bedrijf raakt, ligt heel erg aan de industrie waarin je zit", stelt een woordvoerder van de Nederlands Chinese Handelskamer.

11 uur geleden
Wall Street opent in het rood

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager geopend. Daarmee zet Wall Street de dalende lijn van een dag eerder voort. Het sentiment wordt opnieuw gedrukt door de zorgen over het nieuwe coronavirus en de economische gevolgen van de aanhoudende uitbraak. Verder gaat de aandacht van beleggers uit naar onder meer bedrijfsresultaten zoals die van tractorbouwer Deere.

12 uur geleden