Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

L'Oréal profiteert van groei in China en VS

L'Oréal profiteert van groei in China en VS

PARIJS (ANP) - Het Franse cosmeticaconcern L'Oréal heeft zijn omzet in het eerste kwartaal met een tiende zien stijgen. Vooral in China en Noord-Amerika vertoonden de markten herstel. In West-Europa had L'Oréal nog last van coronamaatregelen zoals winkelsluitingen en lockdowns.

China werd vorig jaar vroeg in het eerste kwartaal al getroffen door de coronapandemie, die in de meeste westerse landen pas later toesloeg. De omzet van L'Oréal in dat land steeg dan ook met 38 procent. Voor heel de regio Azië was dat bijna een kwart.

Dankzij zijn brede portefeuille van merken en producten is L'Oréal de coronacrisis goed doorgekomen. Zo verkocht het bedrijf meer huidverzorgingsproducten, wat hielp de neergang bij make-up op te vangen. Daar hadden mensen minder interesse in toen er nauwelijks sociale bijeenkomsten waren.

De omzet van L'Oréal bedroeg 7,6 miljard euro. Dat was op vergelijkbare basis, dus zonder nieuw aangekochte merken of afgestoten onderdelen in beschouwing te nemen, een plus van 10 procent. Analisten hadden in doorsnee op een iets hogere omzetgroei gerekend.

Meer uit Financieel

Mars-reep, Whiskas-voeding en Maggi-blokjes keren terug bij Jumbo

VEGHEL (ANP) - Producten van Mars en Nestlé zoals Mars-repen, Whiskas-dierenvoeding en Maggi-blokjes keren terug in de schappen van supermarktketen Jumbo. Deze producten verdwenen er eerder dit jaar als gevolg van strubbelingen in de prijsonderhandelingen tussen Jumbo en de voedingsmiddelenconcerns. Maar deze week is Jumbo erin geslaagd om tot nieuwe prijsafspraken te komen.

17 minuten geleden
Tesla en GM stijgen op Wall Street na deal over laadpunten

NEW YORK (ANP) - Tesla en General Motors (GM) behoorden vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Eigenaren van een elektrische auto van GM kunnen daardoor vanaf volgend jaar in de Verenigde Staten terecht bij alle laadpunten van concurrent Tesla. Het aandeel GM won 4 procent.

34 minuten geleden
FNV dreigt met staking bij afhandelaar Swissport Cargo op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Vakbond FNV dreigt met stakingen bij vrachtafhandelbedrijf Swissport Cargo op Schiphol. De directie van het bedrijf krijgt van de bond nog tot woensdag halverwege de dag de tijd om in te gaan op eisen voor een nieuwe cao, anders zullen medewerkers hun werk neerleggen.

2 uur geleden
Chemiebedrijven IMCD en DSM zetten AEX in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag licht omlaag door forse koersverliezen van IMCD en DSM-Firmenich. De chemiebedrijven kampten met een winstwaarschuwing van de Britse branchegenoot Croda International, die daarop bijna 14 procent verloor in Londen. IMCD en DSM-Firmenich raakten rond de 6 procent kwijt in Amsterdam.

4 uur geleden
UBS bereikt akkoord over verliesgarantie overname Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - UBS en de Zwitserse overheid hebben een akkoord bereikt over een dekking van de verliezen die de Zwitserse bank zou kunnen lijden als gevolg van de redding van zijn Credit Suisse. UBS heeft daarmee de laatste grote horde genomen om de historische overname van zijn branchegenoot af te ronden. Door de overname ontstaat een bankkolos die twee keer zo groot is als de gehele Zwitserse economie.

5 uur geleden
NS moet werknemers definitief toeslag betalen over alle vakantie

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen (NS) moeten hun personeel definitief onregelmatigheidstoeslag betalen over alle vakantiedagen. Dat heeft de Hoge Raad beslist die daarmee een eerdere uitspraak van het gerechtshof bekrachtigde. De uitspraak kan een dure worden voor NS dat duizenden werknemers mogelijk nog geld verschuldigd is.

5 uur geleden
Mogelijk doorbraak gesprekken tussen VDL en vakbonden rond Nedcar

HOLTUM (ANP) - Na enkele informele gesprekken eerder deze week lijkt er een doorbraak te komen in de onderhandelingen tussen vakbonden en industrieconcern VDL rond autofabriek Nedcar. Volgens CNV-bestuurder Jeroen Bruinsma is Nedcar-eigenaar VDL "bereid om grote stappen te zetten".

5 uur geleden