Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Loos alarm om pakketje Eindhoven Airport

Loos alarm om pakketje Eindhoven Airport

EINDHOVEN (ANP) - Een gedeelte van de aankomsthal van Eindhoven Airport is maandagochtend enige tijd afgezet vanwege de vondst van een verdacht pakketje. Na onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bleek het pakketje volgens de Koninklijke Marechaussee geen explosief te bevatten maar een grinder, een voorwerp om onder meer wiet te vermalen.

De afzetting is opgeheven. Er waren geen gevolgen voor het vliegverkeer.

Meer uit Binnenland

Inspectie: dwangsom voor politie als C2000 niet wordt verbeterd

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Arbeidsinspectie is van plan om de politie een dwangsom op te leggen als die haar communicatiesysteem C2000 niet verbetert. Een woordvoerder van de inspectie bevestigt berichten daarover van de NOS en NU.nl. De politie krijgt nog een jaar de tijd om het communicatiesysteem voor de hulpdiensten structureel te verbeteren en moet van de inspectie per direct maatregelen nemen "om een veilige werkomgeving voor haar medewerkers te creƫren". Lukt dat niet, dan wordt de zogeheten last onder dwangsom definitief.

1 uur geleden
Verkeer kan weer over Afsluitdijk, storing nog niet verholpen

DEN OEVER (ANP) - Verkeer kan weer over de Afsluitdijk rijden, meldt Rijkswaterstaat. Door een storing aan de brug bij de Stevinsluizen was de A7 korte tijd in beide richtingen afgesloten.

4 uur geleden
Politie huurt komende 2,5 jaar twee Italiaanse waterkanonnen

DEN HAAG (ANP) - De politie kan vanaf eind deze maand twee waterkanonnen uit Italiƫ inzetten als dat nodig is. Vorig jaar zijn zes nieuwe waterkanonnen besteld, maar die zijn nog niet beschikbaar. Daarom was de politie al van plan om ter overbrugging twee exemplaren uit het buitenland te halen. De Italiaanse waterwerpers worden gehuurd voor een periode van dertig maanden, met een optie tot koop. Ze staan al in Den Haag, de komende weken worden de bemanningsleden opgeleid.

4 uur geleden
Afsluitdijk dicht in beide richtingen door technische storing

DEN OEVER (ANP) - Door een storing aan de brug over de Stevinsluizen is de Afsluitdijk (A7) in beide richtingen dicht. Verkeer kan omrijden via de A6 en A1 of via de Houtribdijk (N307), meldt Rijkswaterstaat.

4 uur geleden
Presentatoren blikken samen terug in laatste uitzending Op1

HILVERSUM (ANP) - Alle huidige presentatoren van Op1 blikken donderdag in de allerlaatste uitzending van de NPO-talkshow samen terug op de afgelopen seizoenen van het programma. Alleen Fidan Ekiz is verhinderd, laat eindredacteur Frank Stojansek namens producent TVBV maandag weten aan het ANP.

5 uur geleden
Bij Defensie gevonden Chinese malware trof duizenden organisaties

DEN HAAG (ANP) - De Chinese spionagesoftware die vorig jaar werd gevonden op een computernetwerk van Defensie, is veel wijder verspreid dan tot nu toe bekend was. Hackers slaagden erin minstens 20.000 beveiligingssystemen van (westerse) overheden, internationale organisaties en bedrijven in de defensie-industrie binnen te dringen. Dat melden de inlichtingendiensten MIVD en AIVD en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) na aanvullend onderzoek.

5 uur geleden
Oostenrijk doet mee met Defensie bij aankoop transportvliegtuigen

DEN HAAG (ANP) - Nederland gaat samen met Oostenrijk in totaal negen nieuwe transportvliegtuigen kopen. Defensie was al van plan om de vier verouderde C-130 Hercules vliegtuigen te vervangen. Wenen sloot zich onlangs bij het project aan. Door de samenwerking komen de nieuwe toestellen iets later. Maar nu kan fabrikant Embraer wel leveren voor een lagere prijs, schrijft demissionair defensiestaatssecretaris Christophe van der Maat in een Kamerbrief.

6 uur geleden