Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Loodgieter uit Vlaardingen voorlopig niet terug naar huis

Loodgieter uit Vlaardingen voorlopig niet terug naar huis

ROTTERDAM (ANP) - De Vlaardingse loodgieter, van wie de woning en eigendommen meer dan twintig keer doelwit geweest zijn van explosies en pogingen tot geweld, kan voorlopig niet terug naar huis. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag beslist. De loodgieter en zijn gezin laten via hun advocaat weten "diep teleurgesteld" te zijn.

De loodgieter had een kort geding aangespannen tegen het besluit vorige maand van de burgemeester dat het gezin zes weken lang de woning niet in kan. "De rechter is van oordeel dat de burgemeester deze beslissing heeft mogen nemen om de openbare orde te herstellen", staat in de uitspraak.

De geweldsincidenten waren gericht tegen voertuigen, de woning (veertien keer) en bedrijfspanden van de loodgieter en zijn familie. Wat de aanleiding voor het geweld is, is niet bekend. Hij heeft steeds gezegd niet te weten wie het op hem gemunt heeft. De laatste explosie bij de woning van de loodgieter was op 19 mei. Dat was voor de burgemeester aanleiding om het gezin voor de vierde keer uit de woning te weren.

Vele veiligheidsmaatregelen

De sluiting is volgens de rechter noodzakelijk omdat minder ingrijpende maatregelen niet volstaan. "De vele veiligheidsmaatregelen die de burgemeester heeft ingezet, kunnen onvoldoende garanderen dat er bij nieuwe aanslagen geen slachtoffers vallen. Daarbij is sprake van een toename van de zwaarte van het explosief en een frequentie van de incidenten."

Dat het risico op herhaling kleiner zou zijn als de loodgieter in de woning verblijft, blijkt volgens de rechtbank niet. "De impact van een aanslag op de openbare orde bij een verblijf in de woning kan juist worden vergroot doordat er slachtoffers kunnen vallen. Bovendien is een tijdelijke terugkeer naar de woning van de vrouw en kinderen van de loodgieter eerder beƫindigd nadat er weer een aanslag werd gepleegd."

Meer uit Binnenland

Elf drugsdealers opgepakt tijdens eerste weekend Tomorrowland

BOOM (ANP/BELGA) - Tijdens het eerste weekend van het Belgische festival Tomorrowland zijn elf drugsdealers gearresteerd, van wie twee uit Nederland. In totaal zijn op en rond het festivalterrein 73 mensen aangehouden voor verschillende feiten, meldt persbureau Belga.

1 uur geleden
Instroom asielzoekers blijft laag, 'voorsprong' op 2023 bijna weg

DEN HAAG (ANP) - Ook vorige week zijn er aanzienlijk minder asielzoekers naar Nederland gekomen dan vorig jaar. Het is de achtste week op rij dat de instroom lager ligt dan in dezelfde week een jaar geleden. In de laatste maanden van vorig jaar en de eerste maanden van dit jaar waren er juist aanzienlijk meer aanvragen.

2 uur geleden
Politie spoort 186 Nederlandse slachtoffers van cryptofraude op

ROTTERDAM (ANP) - Bij een internationale operatie zijn de afgelopen maanden 186 Nederlandse slachtoffers van 'approval phishing' geĆÆdentificeerd. Bij deze vorm van cryptofraude geven slachtoffers zonder dat ze het door hebben toestemming aan de oplichter om hun cryptorekening te beheren. Bij de operatie om approval phishing op te sporen en te voorkomen, werkte de politie samen met blockchain-dataplatform Chainalysis en handelsplatformen.

2 uur geleden
DekaMarkt waarschuwt voor olijven die mogelijk amandelen bevatten

VELSEN-NOORD (ANP) - DekaMarkt haalt per direct Gevulde Olijf Knoflook uit de winkel omdat het bakje olijven mogelijk amandelen bevat. Mensen met een amandelallergie wordt dringend verzocht het product niet te eten.

2 uur geleden
Zoekactie naar drenkeling Maastricht wordt hervat

MAASTRICHT (ANP) - De zoekactie naar een drenkeling in de Maas wordt dinsdagochtend rond 09.00 uur hervat door een speciaal team van de politie, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De vermiste man sprong maandagavond rond 21.15 uur van de Wilhelminabrug in Maastricht en is daarna niet meer gezien.

4 uur geleden
Greenpeace draait rollen om en klaagt energiemaatschappij aan

AMSTERDAM (ANP) - Greenpeace dreigt met een rechtszaak omdat het Amerikaanse energiebedrijf Energy Transfer (ET) 300 miljoen euro van de milieuorganisatie heeft geclaimd. Het bedrijf heeft de Amerikaanse tak van de ngo voor de rechter gedaagd omdat die in 2016 in Standing Rock protesteerde tegen de aanleg van de omstreden Dakota-oliepijpleiding.

7 uur geleden
ProRail start maandagavond met herstel spoor in Zuid-Limburg

UTRECHT (ANP) - Spoorbeheerder ProRail zegt dat het treinverkeer tussen Sittard en Maastricht ook dinsdag niet volgens dienstregeling kan rijden. Door de zware regenval was er zondagochtend een verzakking, waardoor schade aan het spoor is ontstaan. Sinds zondag rijden er daardoor minder treinen tussen de twee Limburgse steden.

19 uur geleden