Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lonen stijgen in hoogste tempo sinds 2009

Lonen stijgen in hoogste tempo sinds 2009

DEN HAAG (ANP) - De cao-lonen in Nederland zijn in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen in het hoogste tempo sinds begin 2009. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De cao-lonen namen in de meetperiode in doorsnee met 3,1 procent toe in vergelijking met een jaar eerder.

De sterkste gemiddelde loonstijging was zichtbaar bij de bedrijfstak verhuur en handel van onroerend goed. In de bedrijfstakken energievoorziening en financiële dienstverlening was de cao-loonstijging van de werknemers minder dan 2 procent. De landbouw, bosbouw en visserij zijn niet meegenomen in de statistieken. Voor de meeste cao’s in deze bedrijfstak zijn nog geen nieuwe akkoorden afgesloten.

De contractuele loonkosten, wat wil zeggen de cao-lonen plus werkgeverspremies, stegen in de periode ook met 3,1 procent. Daarmee was de stijging van de contractuele loonkosten gelijk aan die van de cao-lonen. Doorgaans ligt de stijging van de contractuele loonkosten juist boven die van de cao-lonen.

De cao-lonen in Nederland stegen vorig jaar met 2,5 procent. Daarmee was sprake van de sterkste loonstijging van het afgelopen decennium.

Meer uit Financieel

Egypte zet sleepboten in voor tanker met pech in Suezkanaal

CAÏRO (ANP) - Egypte heeft drie sleepboten ingezet om een olietanker met motorpech in het Suezkanaal weg te slepen. Die tanker stremt het verkeer in de kortste scheepvaartroute tussen Azië en Europa.

4 minuten geleden
Topman Qatar Airways: eersteklas verdwijnt in nieuwe vliegtuigen

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - Vermogende reizigers die vliegen met Qatar Airways kunnen binnenkort niet langer een dutje doen in een van de luxueuze ligstoelen in de eersteklas. De luchtvaartmaatschappij gaat die namelijk schrappen in de volgende generatie langeafstandsvliegtuigen. Volgens topman Akbar Al Baker is het rendement op de stoelen de investeringen niet meer waard.

21 minuten geleden
Belangrijke conferentie Apple staat in teken van VR-bril

CUPERTINO (ANP) - Voor Apple-fans is het lange wachten eindelijk voorbij: maandag lanceert de techreus naar alle waarschijnlijkheid na vele jaren weer een belangrijk nieuw product. Apple komt op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC volgens vele geruchten met een eigen virtualrealitybril (VR), een tool waar de Amerikaanse iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe Apple-product worden sinds de Apple Watch in 2014.

1 uur geleden
Zeepmaker Henkel heeft optie voor terugkopen activiteiten Rusland

DÜSSELDORF (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse zeepmaker Henkel, bekend van merken als Pritt en Persil, heeft de mogelijkheid om zijn activiteiten in Rusland binnen nu en tien jaar terug te kopen. Voorwaarde is wel dat de omstandigheden in en de relatie met dat land "fundamenteel" veranderen. Dat zei Henkel-topman Carsten Knobel in een interview met de krant Rheinische Post.

1 uur geleden
Bouwconcern Heijmans wordt Koninklijk

DEN BOSCH (ANP) - Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

2 uur geleden
Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

21 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

1 dag geleden