Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Londense metro vreest maandag chaos door staking

Londense metro vreest maandag chaos door staking

LONDEN (ANP) - Het Londense vervoersbedrijf (TfL) vreest dat maandag een groot deel van het metronetwerk in stad platligt door een 24-uursstaking en raadt reizigers af de metro te pakken tot dinsdag 08.00 uur. Hoewel er op sommige trajecten wel vervoer mogelijk is, verwacht TfL "ernstige verstoringen" van het metronetwerk. Veel stations, vooral in Centraal- en Zuid-Londen zullen gesloten zijn.

Vervoersbond RMT heeft de staking uitgeroepen vanwege voorstellen van TfL die volgens de bond leiden tot het verlies van zeshonderd banen en wijzigingen van arbeidsovereenkomsten en pensioenregelingen. Het vervoersbedrijf ontkent dit echter ten stelligste.

"Er zijn geen wijzigingen voorgesteld in de pensioenen en niemand zal zijn baan verliezen als gevolg van de voorstellen die we hebben gedaan", zei TfL-baas Andy Lord in de verklaring. "Mijn boodschap aan de RMT is dit: het is nog niet te laat om de stakingsactie van maandag af ​​te blazen."

TfL is in zwaar weer gekomen door de coronamaatregelen. Mensen moesten thuisblijven en afstand houden en het openbaar vervoer liep leeg. Uit nood klopte het bij de regering aan om alles draaiende te houden. Het kreeg daarvoor omgerekend 6 miljard euro onder de voorwaarde dat het flink zou gaan bezuinigen, voor zo'n 480 miljoen euro.

De Londense 'underground' is bijna 160 jaar oud en vervoert normaal 1,8 miljoen mensen per dag in en rond de Britse hoofdstad.

Meer uit Buitenland

VN stoppen met politieke missie in Soedan

KHARTOUM (ANP/AFP) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft een einde gemaakt aan de politieke missie van de VN in Soedan. Dat gebeurt niet omdat de situatie daar opgelost of verbeterd is, maar omdat de Soedanese autoriteiten dat verzoek hebben gedaan.

3 uur geleden
VN-Veiligheidsraad schrapt na ruim 30 jaar wapenembargo Somalië

NEW YORK/MOGADISHU (ANP/RTR) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft op vrijdag unaniem besloten om de laatste restricties voor de verkoop van wapens aan de regering van Somalië weg te nemen. Daarmee is na meer dan dertig jaar een einde gekomen aan het wapenembargo voor het Oost-Afrikaanse land.

3 uur geleden
Israël: dood van vijf gijzelaars bevestigd

TEL AVIV (ANP/AFP) - De Israëlische krijgsmacht zegt de dood van vijf gijzelaars die in de Gazastrook werden vastgehouden te hebben bevestigd. De families zijn op de hoogte gebracht. Van een van de gijzelaars is het lichaam aan Israël overgedragen.

5 uur geleden
Poetin tekent decreet voor 15 procent aanwas aantal militairen

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft een decreet getekend om de Russische strijdkrachten met 170.000 militairen te laten toenemen. Dat komt neer op een groei van 15 procent. Er komt nu niet direct een mobilisatie, de toename zal de komende jaren gefaseerd worden doorgevoerd, schrijft het Russische persbureau TASS.

6 uur geleden
Autoriteiten Gaza: drie journalisten gedood, dodental loopt op

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - Het gezondheidsministerie in de Gazastrook zegt dat bij Israëlische bombardementen drie journalisten zijn gedood. Ook is het totale dodental sinds het aflopen van de gevechtspauze in de Gazastrook opgelopen tot 178 doden, meldt het ministerie. 589 mensen raakten gewond.

6 uur geleden
Israël wil na afloop oorlog bufferzone in Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Israël wil na afloop van de oorlog met Hamas een bufferzone creëren aan de Palestijnse kant van de grens tussen Israël en de Gazastrook. Israëlische media schrijven dat premier Benjamin Netanyahu dat aan de Amerikaanse buitenlandminister Blinken heeft laten weten en volgens persbureau Reuters heeft Israël ook Arabische landen in de regio ingelicht over die plannen.

6 uur geleden
Volgende week weer treinstaking in België

BRUSSEL (ANP) - Reizigers die volgende week naar of in België met de trein willen reizen, moeten rekening houden met een nieuwe spoorstaking. Er zullen tussen 5 en 7 december wel een aantal treinen rijden, maar hoe de dienstregeling er precies uitziet, is pas op het laatst bekend.

7 uur geleden