Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Londen wil buschauffeurs beter beschermen tegen coronavirus

Londen wil buschauffeurs beter beschermen tegen coronavirus

LONDEN (ANP) - De autoriteiten in de Britse hoofdstad Londen nemen meer maatregelen om buschauffeurs te beschermen tegen het coronavirus. Zeker negen van die bestuurders zijn de afgelopen tijd overleden nadat ze besmet waren geraakt, zegt burgemeester Sadiq Khan.

Buschauffeurs in de hoofdstad deden de afgelopen dagen anoniem hun beklag in Britse media. "Ze geven het personeel zo weinig beschermingsmiddelen. Alleen goedkoop handreinigingsmiddel", zei een bestuurder tegen de BBC. "Ik heb mijn eigen mondmasker en handschoenen gekocht."

Burgemeester Khan benadrukte bij Sky News dat van alles wordt gedaan om het openbaar vervoer zo veilig mogelijk te maken. Zo wordt nu ook een proefproject uitgevoerd op sommige busroutes. Londenaren mogen daar niet meer voorin de bus in- of uitstappen.

Grondige schoonmaak

"We hebben al geregeld dat passagiers niet te dicht bij de chauffeur kunnen zitten", stelde Khan. Ook zouden schermen van plexiglas worden gebruikt om bestuurders af te schermen en worden bussen en andere werkplekken van de chauffeurs volgens de burgemeester grondig schoongemaakt.

De overheidsorganisatie die gaat over het openbaar vervoer in Londen, zegt dat Londenaren zelf ook kunnen helpen, door zo veel mogelijk thuis te blijven. Door de lockdown is het aantal buspassagiers in de hoofdstad al fors gedaald, maar mensen met essentiële beroepen moeten nog wel naar hun werk kunnen reizen.

Meer uit Buitenland

Amerikaans Huis neemt voorstel McCarthy aan en voorkomt shutdown

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdag ingestemd met een voorstel van de Republikein Kevin McCarthy voor een noodfinanciering. De dreigende shutdown van de overheid is daarmee voorlopig van de baan. De overbruggingsperiode is 45 dagen. Daarvoor moet ook de Senaat nog wel akkoord gaan en president Joe Biden de wet snel ondertekenen.

32 minuten geleden
VN-plan aangenomen om schade door chemicaliën te verminderen

BONN (ANP/AFP) - Op een VN-conferentie is zaterdag een nieuw plan aangenomen om (milieu)risico's van chemicaliën te verminderen. Het zogenoemde Global Framework on Chemicals werd aangenomen door overheden, bedrijven en NGO's.

57 minuten geleden
Tienduizenden Zwitsers eisen actie tegen klimaatverandering

BERN (ANP/DPA/RTR) - Meer dan 60.000 Zwitsers zijn zaterdag, minder dan een maand voor de nationale verkiezingen, in Bern de straat op gegaan om op de kortst mogelijke termijn strengere maatregelen tegen klimaatverandering te eisen. De activisten maakten zich massaler dan ooit sterk voor "gerechtigheid voor het milieu".

2 uur geleden
Republikein McCarthy komt met voorstel om shutdown af te wenden

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Slechts uren voordat in de Verenigde Staten een shutdown van de federale overheid dreigt in te gaan, zal het Huis van Afgevaardigden zaterdag stemmen over een noodfinancieringswet om dit te voorkomen. Met een overbruggingsfinanciering moeten de federale overheidsdiensten in ieder geval 45 dagen openblijven, zo kondigde de Republikeinse voorzitter Kevin McCarthy aan.

3 uur geleden
Libië hervat vliegverkeer op Italië na bijna tien jaar

TRIPOLI (ANP/AFP) - Libië vliegt weer op Italië. Volgens de autoriteiten in Tripoli is zaterdag een toestel opgestegen met bestemming Rome. Dat was bijna tien jaar niet mogelijk door een ban van de Europese Unie. Die verbood in 2014 vluchten van Libische maatschappijen naar de EU wegens de oorlog die het Noord-Afrikaanse land verscheurde. Onder meer het internationale vliegveld Mitiga kwam onder vuur te liggen. De gewapende strijd is nog altijd niet voorbij.

4 uur geleden
Extreme hitte in Amazonegebied noodlottig voor dolfijnen

MANAUS (ANP/DPA) - Extreme hitte in het Braziliaanse Amazonegebied is vermoedelijk een groot aantal zoetwaterdolfijnen noodlottig geworden. Volgens het onderzoeksinstituut Mamirauá zijn de voorbije dagen in Lago Tefé al meer dan honderd dode dieren aangetroffen.

5 uur geleden
Armenië vraagt om Europese hulp bij opvang van vluchtelingen

JEREVAN (ANP/AFP) - Armenië heeft de Europese Unie om hulp gevraagd bij het opvangen van de inwoners die zijn gevlucht uit Nagorno-Karabach. Dat meldt de persdienst van de Italiaanse premier Giorgia Meloni. In enkele dagen tijd zijn meer dan 100.000 inwoners van Nagorno-Karabach, een enclave in Azerbeidzjan met overwegend etnische Armeniërs, naar het moederland gevlucht.

7 uur geleden