Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Londen weer populairste bestemming vanaf Eindhoven Airport

Londen weer populairste bestemming vanaf Eindhoven Airport

EINDHOVEN (ANP) - Een afstand van 'maar' 400 kilometer en slechts een uurtje vliegen: Londen is wederom de populairste bestemming vanaf Eindhoven Airport. Niet verrassend, want in 2018 spande de Britse hoofdstad ook al de kroon. Bijzonder is wel dat het aantal passagiers van Eindhoven naar deze wereldstad maar liefst met 22 procent is gegroeid ten opzichte van 2018.

Het grootste deel van de reizigers, 60 procent, bezoekt de stad voor de lol, ruim een kwart reist voor werk en de overige kleine 20 procent gaat naar Londen voor familie of vrienden, blijkt uit een onderzoek van de luchthaven zelf.

Op de tweede plek komt Boedapest, vorig jaar trok deze stad 11 procent meer passagiers vanaf Eindhoven Airport dan in 2018. Een nieuwe bestemming in het top-10 lijstje is de Poolse stad Krakau. Naar die bestemming steeg het aantal vluchten in het afgelopen jaar met 74 procent.

In de top tien van populairste bestemmingen vanaf Eindhoven Airport worden Londen en Boedapest gevolgd door Malaga, Alicante, Faro, Valencia, Lissabon, Krakau, Ibiza en Palma.

Meer uit Binnenland

Moslims vieren dit jaar op zondag 16 juni Offerfeest

RIYAD (ANP/SPA) - Moslims, ook die in Nederland, vieren op zondag 16 juni het Offerfeest (Eid Al-Adha). Dat meldt het staatspersbureau van Saudi-Arabiƫ donderdag. Tijdens het feest wordt profeet Ibrahim herdacht. Ter herinnering aan hem slachten moslims een dier. Het verhaal luidt dat de profeet bereid was zijn zoon te offeren, maar dat God ingreep door te besluiten dat een ram geofferd mocht worden in plaats van de zoon.

3 uur geleden
Adviseur EU-hof: geen boete bij zakken voor inburgeringsexamen

LUXEMBURG (ANP) - Een erkende vluchteling mag niet worden verplicht om bij het zakken voor een inburgeringsexamen het lesgeld terug te betalen of een boete te betalen. Dat heeft een hoge jurist van het Europese Hof van Justitie in Luxemburg geadviseerd.

7 uur geleden
Vlaardingse loodgieter hoort binnenkort of hij weer naar huis mag

ROTTERDAM (ANP) - De Vlaardingse loodgieter, van wie de woning en eigendommen meer dan twintig keer doelwit geweest zijn van explosies en pogingen tot geweld, hoort binnen twee weken of hij en zijn gezin mogen terugkeren naar huis. De Rotterdamse rechtbank hoorde het verzoek voor terugkeer van de loodgieter aan in een kort geding dat hij had aangespannen tegen de gemeente Vlaardingen.

7 uur geleden
AVROTROS: deelname aan komend Eurovisie Songfestival niet zeker

HILVERSUM (ANP) - AVROTROS, die de Nederlandse deelname aan het Eurovisie Songfestival verzorgt, heeft nog niet besloten of Nederland de volgende editie weer meedoet. Dat laat de omroep donderdag weten in een verklaring over het onderzoek van de EBU naar klachten over een onveilige sfeer bij het evenement. EBU, de Europese koepel die het festival organiseert, moet van de Nederlandse delegatie eerst een aantal veranderingen doorvoeren.

8 uur geleden
Landelijke opkomst volgens Ipsos op 15 procent

DEN HAAG (ANP) - De landelijke opkomst voor de Europese Parlementsverkiezingen lag om 13.45 uur op 15 procent, meldt de NOS op basis van een peiling van onderzoeksbureau Ipsos I&O. Bij de vorige Europese verkiezingen in 2019 had 14 procent van de kiezers op dat tijdstip gestemd, aldus Ipsos.

8 uur geleden
Websites politieke partijen plat door aanval uit buitenland

DEN HAAG (ANP) - De websites van verschillende politieke partijen zijn donderdag niet of nauwelijks bereikbaar door zogeheten ddos-aanvallen. Het gaat vooralsnog om de sites van het CDA, PVV en FVD. Volgens een woordvoerder van het CDA had de partij in de ochtend last van een ddos-aanval, waarbij de server overspoeld wordt met aanvragen. Er kwamen er miljoenen tegelijkertijd uit het buitenland, zegt de woordvoerder. De CDA-website is nu wel bereikbaar. Die van PVV en FVD zijn nog uit de lucht.

9 uur geleden
Zorgen bij staatscommissie over bezuinigingen drugspreventie

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe coalitie moet meer geld vrijmaken voor drugspreventie, vindt Brigit Toebes, hoogleraar gezondheidsrecht in Groningen en voorzitter van de staatscommissie MDMA. In hun hoofdlijnenakkoord halen PVV, VVD, NSC en BBB 300 miljoen euro weg bij publieke gezondheid, en Toebes verwacht dat die bezuiniging ook ten koste van drugspreventie gaat. "Dat stelt me niet hoopvol. Ik ben bezorgd."

10 uur geleden