Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Londen verdedigt vaccinatiestrategie na kritiek uit Europa

Londen verdedigt vaccinatiestrategie na kritiek uit Europa

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse minister van Volksgezondheid heeft de vaccinatiestrategie van zijn land verdedigd na sceptische reacties uit de EU. Minister Matt Hancock zei dat er wel degelijk een wetenschappelijke basis is voor het besluit om alle leeftijdsgroepen in te enten met het vaccin van Oxford en AstraZeneca.

Het gebruik van dat vaccin bij ouderen is onderwerp van discussie. De gezondheidsautoriteiten in meerdere EU-landen hebben geadviseerd alleen mensen onder de 65 in te enten met het AstraZeneca-vaccin. De Franse president Emmanuel Macron merkte op dat het middel 'quasi-ineffectief' lijkt te zijn bij ouderen.

Dat laatste wordt betwist door de vaccinmakers en de Britse regering. Hancock noemde het bij de BBC glashelder dat het vaccin goed werkt. Het Verenigd Koninkrijk nam het vaccin van AstraZeneca als eerste land in gebruik en wordt in Europa gezien als koploper op vaccinatiegebied.

In andere Europese landen, waaronder ook Duitsland, Frankrijk en Nederland, wordt gemord over het tempo waarin de autoriteiten hun burgers vaccineren. De Franse minister van Europese Zaken Clement Beaune beklemtoonde woensdag dat de Britten "enorme risico's" hebben genomen met vaccineren, bijvoorbeeld door ook ouderen in te enten met het AstraZeneca-vaccin.

Meer uit Buitenland

Trudeau biedt Zelensky excuses aan voor SS'er in Lagerhuis Canada

OTTAWA (ANP/RTR) - De Canadese premier Justin Trudeau heeft zijn excuses aangeboden voor het incident met een oud-SS'er in het Canadese parlement afgelopen week. Trudeau richtte zich met name op de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die aanwezig was geweest bij het pijnlijke moment.

2 uur geleden
Navalni: overgeplaatst naar de zwaarst mogelijke gevangenis

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni zegt dat hij wordt overgeplaatst naar de "zwaarst mogelijke gevangenis". Dinsdag kreeg Navalni te horen dat zijn hoger beroep werd verworpen. Navalni moet een gevangenisstraf van 19 jaar uitzitten.

2 uur geleden
Duitse oud-minister Krause veroordeeld voor fraude

ROSTOCK (ANP/DPA) - De Duitse oud-minister Günther Krause is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar en elf maanden voor pogingen tot fraude. Volgens de rechter heeft hij gelogen en bezittingen verborgen toen hij in een faillissement verwikkeld was.

3 uur geleden
Republikeinen houden weer verkiezingsdebat, opnieuw zonder Trump

SIMI VALLEY (ANP) - Republikeinse kandidaten voor de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen houden voor de tweede keer een debat. Dat begint om 03.00 uur Nederlandse tijd in Simi Valley (Californië) en wordt uitgezonden op televisie. De grote afwezige is oud-president Donald Trump, die zich ook had afgemeld voor het eerste debat.

3 uur geleden
Menendez ontkent omkoping, moet 100.000 dollar borg betalen

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse senator Robert Menendez heeft voor de rechter ontkend schuldig te zijn aan omkoping. De rechter legde hem een borgsom op van 100.000 dollar (95.000 euro) om weer vrij te komen. Menendez moest zijn persoonlijke paspoort inleveren, maar mag wel zijn overheidspaspoort houden waarmee hij als Amerikaanse senator naar het buitenland kan reizen.

4 uur geleden
VS organiseren volgende maand topoverleg met EU-leiders

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt volgende maand Charles Michel en Ursula von der Leyen, de leiders van de Europese Unie. De Verenigde Staten organiseren volgens een Europese functionaris 20 oktober een Amerikaans-Europese top in Washington, waar de leiders hun samenwerking willen verdiepen.

5 uur geleden
VS leggen sancties op aan netwerk dat Iraanse drones ontwikkelt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten leggen nieuwe sancties op aan een netwerk van personen en bedrijven dat betrokken zou zijn bij de ontwikkeling van Iraanse Shahed-136-drones. Washington houdt Iran al langer verantwoordelijk voor het leveren van zulke drones aan Rusland die in de oorlog in Oekraïne worden ingezet.

6 uur geleden