Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Londen Heathrow is populairste vliegbestemming

Londen Heathrow is populairste vliegbestemming

DEN HAAG (ANP) - Londen Heathrow is de populairste vliegbestemming voor passagiers die vorig jaar gebruik hebben gemaakt van een Nederlandse luchthaven. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) reisden vorig jaar 1,75 miljoen reizigers tussen Nederland en Heathrow. Luchthaven El Prat bij Barcelona en het Ierse Dublin maakten de top 3 compleet.

De passagiersstroom tussen Nederland en de grootste luchthaven van Londen was nagenoeg gelijk aan een jaar eerder. De stroom van en naar Barcelona viel ruim 4 procent lager uit op 1,6 miljoen reizigers. Dublin zag de passagiersstroom licht toenemen tot circa 1,3 miljoen mensen.

De grootste stijger in de top 10 was de luchthaven van Madrid. Hier was sprake van een groei met 9,3 procent tot 1,2 miljoen. Daarmee was vliegveld Barajas de nummer 5 na Charles de Gaulle in Parijs (1,25 miljoen).

Het CBS merkt verder op dat op vier van de vijf nationale luchthavens Londen de populairste bestemming was. Vanuit Amsterdam werd Londen Heathrow het vaakst aangedaan. Voor de luchthaven van Rotterdam is Londen City Airport de populairste bestemming. Vanuit Eindhoven werd het vaakst op Londen Luton gevlogen. Reizigers die in Groningen incheckten gingen het vaakst naar Londen Southport Airport. Maastricht was de vreemde eend in de bijt. Voor de Limburgse luchthaven was het Turkse Antalya de populairste bestemming.

De vijf luchthavens in Nederland waren vorig jaar goed voor 81 miljoen reizigers. Daarmee zwol de passagiersstroom met 2 procent aan op jaarbasis. Schiphol was goed voor 71,7 miljoen reizigers. Ondanks capaciteitsproblemen was sprake van een groei met 1 procent. Eindhoven was de nummer twee. Het Brabantse vliegveld was goed voor 6,8 miljoen reizigers, 9 procent meer dan een jaar eerder. Ook Rotterdam en Maastricht verwerkten meer passagiers. Groningen moest het met bijna een kwart minder reizigers doen.

Qua vrachtvervoer was sprake van een daling met 8 procent tot 1,7 miljoen ton. Alleen Schiphol en Maastricht handelen luchtvracht af. Beide zagen de volumes dalen.

Meer uit Financieel

Koersval Weight Watchers, Wall Street sluit februari af met winst

NEW YORK (ANP) - Afslankbedrijf Weight Watchers maakte donderdag een koersduikeling op Wall Street van ruim 18 procent. Beleggers schrokken van de aankondiging dat Oprah Winfrey dit jaar stopt als bestuurslid van de dieetorganisatie. De presentatrice zit sinds oktober 2015 in het bestuur, maar stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe termijn bij de aandeelhoudersvergadering in mei. Eerder zorgde Oprah ook al voor opschudding, nadat zij toegaf afslankmedicijnen te gebruiken.

34 minuten geleden
TenneT: nieuwe kerncentrales niet probleemloos op stroomnet

ARNHEM (ANP) - De twee nieuwe kerncentrales die het kabinet wil laten bouwen, kunnen in de meeste gevallen niet probleemloos op het overvolle stroomnet worden aangesloten. Hoogspanningsnetbeheerder TenneT deed onderzoek naar verschillende mogelijkheden met kerncentrales in het Zeeuwse Borssele en op de Maasvlakte in Rotterdam, de twee locaties die het kabinet in beeld heeft.

3 uur geleden
Verzekeraar NN schittert op Damrak, Air France-KLM hard omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group was donderdag de grote winnaar bij de hoofdfondsen op het Damrak na de publicatie van gunstige jaarresultaten. Het concern deed vooral goede zaken bij onderdeel NN Bank dankzij de gestegen rente. Ook ging het volgens het bedrijf goed met het Nederlandse schadebedrijf. NN Group zag de jaarwinst wel dalen, maar liet in de tweede helft van het jaar een sterke verbetering zien.

5 uur geleden
Hoogleraar: ambitie van bouw bijna miljoen woningen niet haalbaar

DEN HAAG (ANP) - De komende jaren gaan geen 981.000 woningen gebouwd worden, het aantal dat het demissionaire kabinet tot 2030 voor ogen heeft. Dat zegt ook Peter Boelhouwer, hoogleraar Huisvestingssystemen aan de TU Delft, tijdens de Woontop in Den Haag. "De opgave is enorm", voegt hij daaraan toe. Boelhouwer denkt dat het woningtekort de komende jaren bovendien zal oplopen. Eerder gaven andere vastgoedexperts al aan dat de kabinetsplannen niet haalbaar zijn.

6 uur geleden
Controle op verhuurders Airbnb strenger door nieuwe Europese wet

DEN HAAG (ANP) - Mensen die hun huis verhuren aan vakantiegangers via platforms als Airbnb en Booking krijgen binnenkort te maken met strengere Europese regels. Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met een wet die voorschrijft dat de platforms gegevens over verhuurders moeten delen met onder meer gemeenten. Lokale bestuurders kunnen daardoor strenger optreden als verhuurders zich niet aan de regels houden.

6 uur geleden
Weight Watchers onderuit op Wall Street na vertrek Oprah

NEW YORK (ANP) - Weight Watchers ging donderdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers schrokken van de aankondiging dat Oprah Winfrey dit jaar stopt als bestuurslid van de dieetorganisatie. De presentatrice zit sinds oktober 2015 in het bestuur, maar stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe termijn bij de aandeelhoudersvergadering in mei. Eerder zorgde Oprah ook al voor opschudding, nadat zij toegaf afslankmedicijnen te gebruiken. Het aandeel WW International kelderde bijna 22 procent.

7 uur geleden
Forse kwartaalwinst voor El Al door oorlog in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al heeft in het laatste kwartaal van 2023 aanzienlijk meer winst gemaakt dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. El Al vervoerde veel militaire reservisten naar Israël en profiteerde van het feit dat ze een van de weinige luchtvaartmaatschappijen is die nog van en naar Tel Aviv vliegt.

8 uur geleden