Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lockheed verkoopt meer F-35's, raketten en Black Hawk-helikopters

Lockheed verkoopt meer F-35's, raketten en Black Hawk-helikopters

BETHESDA (ANP) - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin heeft in het afgelopen kwartaal meer straaljagers van het type F-35 Lightning II, beter bekend als de Joint Strike Fighter (JSF), verkocht. Ook de verkoop van luchtdoel- en kruisraketten en helikopters van het type Black Hawk nam toe. Daardoor zag Lockheed de omzet en winst groeien.

Er werden afgelopen kwartaal in totaal 52 F-35's geleverd, tegen 42 een jaar eerder. Lockheed zette daarbij een omzet in de boeken van 17,7 miljard dollar, omgerekend 15,6 miljard euro. Dat was 17 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2020. Bij de luchtvaarttak, met de F-35, was een omzetgroei met 6 procent te zien. Bij de rakettendivisie steeg de omzet zelfs met 12 procent, bijvoorbeeld dankzij hogere verkopen van Patriot-raketten.

Lockheed is ook het moederbedrijf van helikopterbouwer Sikorsky en actief op het gebied van onder meer radarsystemen en ruimtevaart. De kwartaalwinst van de grootste toeleverancier aan het Pentagon bedroeg 2 miljard dollar, tegen 1,8 miljard dollar een jaar eerder. Over heel 2021 werd een omzet geboekt van 67 miljard dollar en een winst van 6,3 miljard dollar. De waarde van het orderboek van Lockheed was eind vorig jaar meer dan 135 miljard dollar.

Meer uit Financieel

Curator verwacht doorstart e-bikemerk Qwic, leveringen al hervat

AMSTERDAM (ANP) - De curator van het failliet verklaarde e-bikemerk Qwic heeft "goede hoop" op een snelle doorstart van het Amsterdamse bedrijf. Daarom kunnen mensen die nog een bestelling hadden uitstaan bij de onderneming, er weer op rekenen dat deze binnenkort wordt geleverd. Advocaat Jeroen van Straaten van Wieringa Advocaten meldt dat het stilgevallen leveringsproces weer wordt opgestart.

56 minuten geleden
Betalingsverwerker Adyen helpt AEX-index verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen was maandag wederom de grote uitblinker in de AEX-index op het Damrak. De Nederlandse onderneming zette de winstreeks van de vorige handelsdagen voort met een nieuwe plus van 2,6 procent. Adyen werd afgelopen week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten.

1 uur geleden
Koerssprong Macy's op Wall Street door overnamespeculatie

NEW YORK (ANP) - Macy's werd maandag bijna 16 procent meer waard op de aandelenbeurzen in New York. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal heeft een groep investeerders een voorstel gedaan om de Amerikaanse warenhuisketen te kopen voor 5,8 miljard dollar (zo'n 5,4 miljard euro). Het is echter nog niet duidelijk of Macy's, dat ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, het bod steunt.

3 uur geleden
FNV waarschuwt voor spoorstakingen uit onvrede over loonbod

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV waarschuwt voor mogelijke stakingsacties in Nederland bij de Nederlandse Spoorwegen, uit onvrede over een loonbod van het spoorbedrijf. Volgens de bond gaan vakbondsleden woensdag naar het hoofdkantoor van de NS in Utrecht, om "nog één laatste waarschuwing" te geven. "Komt er geen beweging, dan volgen er stakingen", meldt de FNV.

3 uur geleden
VN-organisatie ziet minder wereldwijde handel in 2023

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - De wereldwijde handel is dit jaar duidelijk kleiner dan vorig jaar, meldt de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD) in een nieuw rapport. Dat komt onder meer door gestegen rentes en spanningen tussen de Verenigde Staten en China. Voor volgend jaar rekent de VN-organisatie nog niet echt op verbetering.

4 uur geleden
Ophef om campagne modeketen Zara door associatie met oorlog Gaza

ARTEIXO (ANP) - Modewinkelketen Zara krijgt online kritiek op een recente campagne. Daarin staan modellen afgebeeld met mannequins die in witte lakens zijn gewikkeld. Op sociale media maken verschillende mensen de vergelijking met dode slachtoffers van de oorlog tussen Israël en Hamas die op bepaalde afbeeldingen ook in witte lakens zijn gewikkeld.

4 uur geleden
Peiling: wereldwijde economische groei vertraagt volgend jaar

LONDEN (ANP) - De wereldwijde economische groei zal volgend jaar verder vertragen, denken economen bij grote banken volgens een peiling van persbureau Reuters. De verhoogde rentes, gestegen energieprijzen en onzekerheden in de twee grootste economieën, de Verenigde Staten en China, zorgen volgens hen voor minder groei.

5 uur geleden