Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lockdown India verder verlengd tot 3 mei

Lockdown India verder verlengd tot 3 mei

NEW DELHI (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De lockdown in India vanwege het nieuwe coronavirus wordt verlengd. De crisismaatregelen in het land met 1,3 miljard inwoners zouden dinsdag om middernacht verlopen, maar blijven nu tot 3 mei van kracht.

Premier Narendra Modi erkende in een toespraak dat de lockdown grote economische gevolgen heeft voor zijn land. "Maar de levens van de inwoners van India zijn veel waardevoller."

India heeft bij ruim 10.000 mensen vastgesteld dat ze besmet zijn met het coronavirus. Zeker 358 patiënten zijn overleden. Die aantallen liggen lager dan in veel westerse landen. In de Verenigde Staten zijn meer dan een half miljoen besmettingen gemeld.

Dichtbevolkte steden

In India bevinden zich echter zeer dichtbevolkte steden. De vrees bestaat dat het virus daar snel om zich heen kan grijpen. Sommige experts waarschuwen ook dat niet voldoende wordt getest en dat het echte aantal besmettingen al veel hoger ligt.

De lockdown, die sinds eind maart van kracht is, heeft ook grote gevolgen voor de armen. Dagloners verloren massaal hun werk in de steden. Zij legden in veel gevallen lange afstanden te voet af om terug te keren naar hun dorpen.

Modi sloot niet uit dat na 20 april maatregelen worden versoepeld in sommige gebieden waar vooruitgang is geboekt in de strijd tegen het virus. Daar worden dan wel voorwaarden aan verbonden. Hij riep werkgevers ook op compassie te tonen en niemand te ontslaan.

Meer uit Buitenland

Prins Harry verliest zaak om beveiliging in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP) - Prins Harry heeft de zaak om zijn beveiliging in het Verenigd Koninkrijk verloren. Woensdag gaf een Brits gerechtshof de prins ongelijk.

20 minuten geleden
Joelia Navalnaja noemt Poetin 'een monster' in Europees Parlement

STRAATSBURG (ANP) - In een toespraak tot het Europees Parlement heeft de weduwe van de recent in een strafkamp overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny gewaarschuwd president Poetin op geen enkele manier te vertrouwen. "Poetin is tot alles in staat en je kunt niet met hem onderhandelen", verklaarde Joelia Navalnaja woensdag.

1 uur geleden
China stuurt weer gezant naar Oekraïne en Rusland

BEIJING (ANP/DPA/AFP) - China stuurt weer een gezant naar Oekraïne en Rusland voor overleg over de oorlog. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt over de "tweede ronde van de pendeldiplomatie om een politieke oplossing te zoeken voor de Oekraïnecrisis". De diplomaat Li Hui gaat ook naar Polen, Frankrijk, Duitsland en Brussel.

2 uur geleden
Navalny wordt vrijdag begraven in Moskou

MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalny wordt vrijdag begraven in Moskou. Zijn woordvoerster maakte bekend dat dan een afscheidsplechtigheid wordt gehouden in een kerk. Daarna wordt de politicus begraven in de hoofdstad.

2 uur geleden
Autoriteiten Gaza melden bijna 30.000 doden door inval Israël

GAZA-STAD (ANP/RTR/AFP) - Het dodental door de Israëlische inval in de Gazastrook is opgelopen tot 29.954, melden de plaatselijke autoriteiten. Het ministerie van Volksgezondheid in Gaza zegt dat in de afgelopen 24 uur zeker 76 doden zijn gevallen. Het aantal gewonden zou boven de 70.000 liggen.

2 uur geleden
Palestijnse partijen Fatah en Hamas overleggen in Moskou

MOSKOU (ANP/RTR) - De Palestijnse partijen Fatah en Hamas overleggen donderdag en vrijdag in Moskou over een gezamenlijke Palestijnse regering en over de wederopbouw van de Gazastrook. Dit meldt het Russische persbureau RIA Novosti op basis van de Palestijnse ambassadeur in Moskou en het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

3 uur geleden
Europa gaat defensiekantoor openen in Kyiv

STRAATSBURG (ANP) - Europa zal een kantoor voor de vernieuwing van defensietechniek openen in Kyiv, de hoofdstad van Oekraïne. Dat heeft Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd in het Europees Parlement.

3 uur geleden