Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

lllegaal feest in Dalfsen eindigt na noodbevel

lllegaal feest in Dalfsen eindigt na noodbevel

DALFSEN (ANP) - Een illegaal feest in Dalfsen (Overijssel) waar enkele honderden mensen op af waren gekomen, is dit weekend beëindigd nadat burgemeester Erica van Lente een noodbevel had afgekondigd voor een deel van het dorp. Op het evenement was ook livemuziek. Er zijn geen aanhoudingen verricht, meldt de gemeente Dalfsen.

Over de voorbereiding van het feest werd volgens de gemeente vrijdag al melding gemaakt op sociale media. De gemeente stelt meermalen contact te hebben gehad met de organisator van het evenement, "om hem ertoe te bewegen dit geen doorgang te laten vinden op grond van de geldende coronamaatregelen". De organisator luisterde volgens de gemeente hier niet naar, waarop zaterdagmiddag een zogenoemde last onder dwangsom werd opgelegd.

Zaterdagavond werden mensen via sociale media opgeroepen naar het Burgemeester van Bruggenplein te komen, aldus de gemeente. Daar, en bij het gemeentehuis, verzamelde zich een grote groep mensen en de bijeenkomst ging gepaard met livemuziek. Daardoor had het geheel het karakter van een evenement, maar evenementen zijn met de huidige coronamaatregelen niet toegestaan, geeft de gemeente aan. Bij het gemeentehuis ging het om enkele honderden bezoekers, die ook alcoholische dranken nuttigden en vuurwerk afstaken.

Wanordelijkheden

In een poging te voorkomen dat meer bezoekers het dorp in zouden komen, stond de politie bij toegangswegen. Ook werden de al aanwezige bezoekers opgeroepen naar huis te gaan. Vanwege "vrees voor wanordelijkheden en gevaar voor de volksgezondheid" gaf de burgemeester rond 23.00 uur een noodbevel af, om bezoekers zonodig gedwongen naar huis te laten keren. Volgens de gemeente vertrokken toen veel bezoekers. Rond middernacht werd de mobiele eenheid ingezet om de laatste mensen te laten vertrekken.

Van Lente laat in een reactie weten dat het duidelijk is dat de rek er uit is in de samenleving. "Corona beperkt ons al heel lang. Dat iedereen snakt naar een feest, kan ik begrijpen. Maar dat betekent nog niet dat ik dat kan toestaan. Zeker niet als er sprake is van een bewuste oproep om een zeer grote groep mensen samen te laten komen."

Meer uit Binnenland

PvdD-leden zetten Kamerlid Van Raan terug op verkiesbare plek

DEN BOSCH (ANP) - Kamerlid Lammert van Raan komt toch op een verkiesbare plek voor zijn partij, de Partij voor de Dieren. Hij was, op eigen verzoek, op plek 20 gezet, maar deed voor het congres toch een gooi naar plaats 6. Hij kreeg steun van genoeg leden, die eveneens nieuwkomer Ines Kostić op nummer twee zetten. Zij wordt als grote belofte gezien in de partij.

26 minuten geleden
Man (73) en vrouw (71) in Amsterdam zwaargewond door mishandeling

AMSTERDAM (ANP) - Een 73-jarige man en een 71-jarige vrouw uit Amsterdam zijn zaterdagavond zwaargewond op straat gevonden. Een 44-jarige buurman is opgepakt en wordt ervan verdacht het stel zwaar te hebben mishandeld in de Geertruida van Lierstraat in Amsterdam Nieuw-West. Ook wordt hij verdacht van poging tot doodslag.

1 uur geleden
PvdD-congres stemt tegen, maar onderzoek naar Ouwehand gaat door

DEN BOSCH (ANP) - Het onderzoek naar integriteitsmeldingen over Esther Ouwehand gaat gewoon door. Dat heeft het nieuwe bestuur van de Partij voor de Dieren zondag bekendgemaakt op het congres van de partij. Leden hadden zich bij een stemming over een motie uitgesproken tegen het onderzoek, maar vooral omdat veel PvdD'ers vinden dat het niet aan een congres is om hierover een oordeel te vellen. De vraag aan het bestuur of de resultaten van het onderzoek er liggen voor de Tweede Kamerverkiezingen, bleef onbeantwoord.

1 uur geleden
Sweet Dreams is grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

UTRECHT (ANP) - De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

2 uur geleden
Van Gennip: komende weken heel belangrijk voor koopkrachtplannen

DEN HAAG (ANP) - De komende weken worden "heel belangrijk" voor de koopkrachtplannen van de Tweede Kamer, denkt demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken). Die weken kunnen namelijk bepalend zijn of bijvoorbeeld de voorgestelde verhoging van het minimumloon per 1 januari of 1 juli volgend jaar ingaat. Volgens Van Gennip wordt het spannend, zegt ze in het programma Buitenhof.

3 uur geleden
Geen gewonden na ontploffing bij woning in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een flatwoning aan de Florijn in Amsterdam-Zuidoost is zaterdagavond beschadigd geraakt door een ontploffing. Er is onder meer een ruit gesneuveld. Volgens een woordvoerder van de politie is er zwaar vuurwerk bij het huis afgestoken. Niemand is gewond geraakt.

4 uur geleden
Ruim 300 klimaatactivisten aangehouden voor blokkade op A12

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag 317 actievoerders aangehouden die snelweg A12 in Den Haag deels blokkeerden. Een van hen is aangehouden voor het afsteken van vuurwerk, meldt de politie. Klimaatdemonstranten gingen zondag rond het middaguur de A12 op, anderhalf uur later was de weg weer vrij. Er is deze keer geen waterwerper ingezet, zaterdag was dat wel het geval.

4 uur geleden