Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Liverpool verliest op Anfield ook van Chelsea

Liverpool verliest op Anfield ook van Chelsea

LIVERPOOL (ANP) - Titelhouder Liverpool is op Anfield helemaal van slag. De zwalkende ploeg van de Duitse trainer Jürgen Klopp ging ook in de thuiswedstrijd tegen concurrent Chelsea onderuit: 0-1. Voor de 'Reds' was het de vijfde opeenvolgende nederlaag in de Premier League in eigen huis. Nooit eerder in de hoogste klasse van het Engelse voetbal zette een regerende kampioen zo'n zwakke reeks neer.

Chelsea, dat in Thomas Tuchel eveneens een Duitse coach heeft, was in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Vooral van Timo Werner ging veel dreiging uit. De Duitse spits was echter onfortuinlijk in de afronding. Hij kwam nog wel tot scoren, maar zijn treffer werd door toedoen van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Dankzij Mason Mount ging de thuisclub toch met een voorsprong de rust in (0-1).

Ook na de rust bleef Chelsea domineren. Onder anderen Hakim Ziyech was dicht bij 0-2. De oud-Ajacied ging in de 66e minuut naar de kant. Bij Liverpool, nog altijd danig verzwakt door een reeks van blessures, speelde Georginio Wijnaldum als aanvoerder de gehele wedstrijd.

Op de ranglijst staat Chelsea op de vierde plek, die ook nog recht geeft op deelname aan de groepsfase van de Champions League. Liverpool bezet de zevende plaats, op 4 punten van Chelsea. De ploeg van Klopp moet inmiddels serieus rekening gaan houden met het mislopen van kwalificatie voor de Europese koningsklasse.

Meer uit Voetbal

Coach Slot tevreden over ploeg vier dagen na bekerfinale

DEVENTER (ANP) - Feyenoord-coach Arne Slot was blij met hoe zijn ploeg had gespeeld bij Go Ahead Eagles. De Rotterdammers versloegen de club uit Deventer vier dagen na de gewonnen bekerfinale tegen NEC met 3-1.

1 uur geleden
Van Praag voelt zich niet beschadigd na terugkeer Kroes bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag vindt niet dat de raad van commissarissen van Ajax gezichtsverlies heeft geleden door Alex Kroes als technisch directeur terug te laten keren bij de club uit Amsterdam. "Het zou best erg zijn als ik niet naar al die mensen zou hebben geluisterd die graag met Alex door wilden", zei de voorzitter van het toegangsorgaan na een ingelaste ledenvergadering op jeugdcomplex De Toekomst. "Dat was best slecht geweest."

1 uur geleden
PSV kan 25e landstitel op Bevrijdingsdag behalen tegen Sparta

HEERENVEEN (ANP) - PSV wordt op z'n vroegst zondag 5 mei landskampioen. De Eindhovenaren versloegen sc Heerenveen in Friesland met 8-0, maar zagen daarna Feyenoord bij Go Ahead Eagles ook geen fout maken: 1-3.

2 uur geleden
Feyenoord stelt officiële titel PSV uit met zege bij Go Ahead

DEVENTER (ANP) - Feyenoord heeft met een zege bij Go Ahead Eagles voorkomen dat PSV zich onderweg naar huis vanuit Heerenveen al officieel kampioen mag noemen. De Rotterdammers wonnen in Deventer met 3-1 en hebben met nog drie wedstrijden te spelen de achterstand op de koploper teruggebracht naar 9 punten. Het doelsaldo van PSV is echter veel beter.

2 uur geleden
Union houdt titelkansen levend met zege bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Union blijft in de race voor de Belgische voetbaltitel. Het elftal van de Duitse trainer Alexander Blessin won met 3-0 bij Antwerp en houdt koploper Anderlecht en Club Brugge zo in het vizier. Anderlecht heeft 41 punten, Club Brugge 39 en Union 38.

2 uur geleden
Trainer Slot: geen geheim dat ik graag naar Liverpool ga

DEVENTER (ANP) - Trainer Arne Slot wil trainer van Liverpool worden. "Daar maak ik geen geheim van. Ik wil graag naar Liverpool", zei de coach van Feyenoord bij ESPN in Deventer, waar de Rotterdammers tegen Go Ahead Eagles spelen.

2 uur geleden
Veerman ziet PSV beste wedstrijd van seizoen spelen

HEERENVEEN (ANP) - Joey Veerman genoot tijdens het uitduel met sc Heerenveen van het spel van PSV. "Op de valreep persen we er nog even de beste wedstrijd van het seizoen uit", lachte de Volendammer na de zege van 8-0.

3 uur geleden