Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Liverpool treft Atlético in Champions League

Liverpool treft Atlético in Champions League

NYON (ANP) - Titelverdediger Liverpool neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Atlético Madrid. Dat is het resultaat van de loting die maandag in Nyon plaatsvond. Andere interessante duels zijn Borussia Dortmund tegen Paris Saint-Germain, Real Madrid tegen Manchester City en Napoli tegen FC Barcelona.

Fans van Liverpool zullen niet blij zijn met de taaie tegenstander uit de Spaanse hoofdstad. In een enquête vooraf door de krant Liverpool Echo stemde slechts 2 procent op Atlético als gewenste tegenstander in de eerste ronde van de knock-outfase. Atalanta Bergamo en opmerkelijk genoeg ook Real Madrid kregen de voorkeur om het in het nieuwe jaar op te mogen nemen tegen de club van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum.

Het wordt de derde keer dat Liverpool en Atlético elkaar in Europees verband treffen. In het seizoen 2008-2009 speelden beide teams tegen elkaar in de groepsfase van de Champions League en werd het twee keer 1-1. Een seizoen later was het een halve finale in de Europa League, gewonnen door de Spanjaarden.

Eerste keer Napoli-Barcelona

Dortmund treft met Paris Saint-Germain de club waar oud-trainer Thomas Tuchel op de bank zit. De Duitser werd in 2017 in Dortmund ontslagen en opgevolgd door Peter Bosz. In de groepsfase van de Europa League speelden beide clubs al eens tegen elkaar. In het seizoen 2010-2011 werd het twee keer gelijk.

Real Madrid en Manchester City speelden in april 2016 om een plaats in de finale van het belangrijkste Europese clubtoernooi. Het duel werd door een eigen doelpunt van de Braziliaan Fernando beslist in Spaans voordeel. Napoli en Barcelona, de club van Lionel Messi en Frenkie de Jong, troffen elkaar nog nooit in een Europese competitie.

Stuntploeg Atalanta

Bij stuntploeg Atalanta nemen Hans Hateboer en Marten de Roon het op tegen Valencia met landgenoot Jasper Cillessen onder de lat. Chelsea, de andere overlever uit de groep waarin Ajax derde werd, neemt het op tegen Bayern München. Olympique Lyon, dat aanvoerder Memphis Depay lang zal moeten missen, lootte het Juventus van Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt. Tottenham Hotspur treft het Duitse RB Leipzig.

De heenwedstrijden worden gespeeld op 18, 19, 25 en 26 februari, de returns zijn op 10, 11, 17 en 18 maart. Alle duels beginnen om 21.00 uur.

Meer uit Voetbal

Supporters van Ajax juichen terugkeer Kroes toe

AMSTERDAM (ANP) - De officiële supportersvereniging van Ajax juicht toe dat Alex Kroes in de functie van technisch directeur terugkeert bij Ajax. "Blijkbaar heeft men de afgelopen weken gebruikt om tot elkaar te komen, iets waar wij alleen maar blij mee kunnen zijn", reageert directeur bestuurder Fabian Nagtzaam van de fanclub.

47 minuten geleden
KNVB-directeur De Jong rekent op 26 in plaats van 23 EK-spelers

ZEIST (ANP) - De KNVB verwacht snel van de UEFA te horen dat de selectie bij het komende Europees kampioenschap in Duitsland uit 26 in plaats van 23 spelers mag bestaan. "In de wandelgangen horen we geluiden dat het er doorheen gedrukt wordt. Daar zijn we blij mee", vertelde Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de KNVB, tijdens een mediabijeenkomst in Zeist.

56 minuten geleden
Oranje reist op EK met trein en bus naar groepswedstrijden

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal reist komende zomer tijdens het EK met de trein en bus naar de drie groepswedstrijden. Vanuit Wolfsburg zijn de speelsteden op die manier goed te bereiken en daarmee voldoet Oranje aan de wens van de organisatie om een zo'n 'groen' mogelijk EK te houden.

1 uur geleden
KNVB rekent bij EK op 40.000 Oranjefans per groepsduel

ZEIST (ANP) - De KNVB gaat ervan uit dat bij het komende EK in Duitsland per groepswedstrijd zo'n 40.000 Oranjefans naar de speelstad afreizen. Van die groep hebben 15.000 mensen een kaartje voor de wedstrijd, meldde de voetbalbond tijdens een mediabijeenkomst.

1 uur geleden
KNVB-arts positief over EK-deelname geblesseerde De Jong

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft goede hoop dat Frenkie de Jong op tijd fit is voor het Europees kampioenschap. "Vooralsnog is er geen reden om aan te nemen dat hij het niet zou halen", vertelde Edwin Goedhart, manager medische zaken van de voetbalbond tijdens een mediabijeenkomst in Zeist.

1 uur geleden
Geschorste Kroes keert als technisch directeur terug bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Alex Kroes keert als technisch directeur terug bij Ajax. Hij is met de raad van commissarissen van de Amsterdamse club overeengekomen dat hij terugtreedt als algemeen directeur. In die functie werd hij begin deze maand geschorst.

1 uur geleden
Courtois staat na zware knieblessure voor rentree bij Real Madrid

MADRID (ANP) - Thibaut Courtois staat voor een rentree bij Real Madrid. Volgens trainer Carlo Ancelotti kan de Belgische doelman volgende week zaterdag tijdens een competitieduel met Cádiz zijn rentree maken.

2 uur geleden