Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Liverpool sluit jaar af zonder Oxlade-Chamberlain

Liverpool sluit jaar af zonder Oxlade-Chamberlain

LIVERPOOL (ANP) - Liverpool sluit het jaar af zonder Alex Oxlade-Chamberlain. De Engelse middenvelder heeft schade aan een buitenband van zijn rechterenkel overgehouden aan de gewonnen finale van het WK voor clubs tegen Flamengo. Oxlade-Chamberlain moest zich in Doha na 75 minuten laten vervangen. Hij stapte bij terugkeer in Engeland op krukken het vliegtuig in, met zijn rechtervoet in een beschermende brace.

Liverpool wist de finale pas in de verlenging te beslissen via een doelpunt van Roberto Firmino (1-0). Manager Jürgen Klopp mist Oxlade-Chamberlain in ieder geval in de komende competitiewedstrijden tegen Leicester City (donderdag op Boxing Day) en Wolverhampton Wanderers (zondag op Anfield). De kans is aanwezig dat de Engelsman langere tijd afwezig is.

De 'Reds' staan in de Premier League op eenzame hoogte, met 49 punten uit zeventien wedstrijden. Leicester City volgt op tien punten, maar ook met een wedstrijd meer gespeeld. Wolverhampton Wanderers staat op de zesde plaats. "We nemen iedere wedstrijd 100 procent serieus, anders zouden we niet zijn waar we nu zijn", zei Klopp, die nog niets wil weten van een besliste strijd om het kampioenschap.

De Duitser mist niet alleen Oxlade-Chamberlain, maar ook de al langer geblesseerde verdedigers Dejan Lovren en Joël Matip en middenvelder Fabinho. "Het gaat de goede kant op, maar ze zijn nog niet klaar voor deze wedstrijden", aldus Klopp, die tegen Leicester wel weer een beroep kan doen op Georginio Wijnaldum. De Rotterdammer liep vlak voor het WK een spierblessure op. Wijnaldum ging wel mee naar Qatar, maar hij kwam niet in actie.

Meer uit Voetbal

PSG-speler Dembélé heeft geweldige avond bij oude club Barcelona

BARCELONA (ANP/AFP) - Ousmane Dembélé maakte de eerste treffer voor Paris Saint-Germain in de 4-1-zege op FC Barcelona. De ploeg uit Parijs bereikte daardoor, na de 3-2-nederlaag in eigen huis, de halve finales. Daarin is Borussia Dortmund de tegenstander.

9 minuten geleden
De Jong strandt met tien man FC Barcelona in kwartfinales CL

BARCELONA (ANP) - Voor FC Barcelona en Oranje-international Frenkie de Jong zit de Champions League er voor dit seizoen op. De Catalanen strandden in de kwartfinales tegen Paris Saint-Germain. Barcelona ging voor eigen publiek met 4-1 onderuit. Zes dagen eerder won het elftal van coach Xavi in Frankrijk nog met 3-2. Barcelona speelde een uur lang met een man minder na een directe rode kaart voor verdediger Ronald Araújo.

24 minuten geleden
Borussia Dortmund met Maatsen naar laatste vier Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund heeft voor het eerst sinds 2013 de halve finales van de Champions League bereikt. De Duitse ploeg met verdediger Ian Maatsen won in het eigen Signal Iduna Park met 4-2 van Atlético Madrid en dat was voldoende na de nederlaag van 2-1 van vorige week in Madrid.

2 uur geleden
Voetbalsters Ajax kloppen Feyenoord in halve finale na verlenging

AMSTERDAM (ANP) - De voetbalsters van Ajax hebben zich geplaatst voor de nationale bekerfinale. Het elftal van coach Suzanne Bakker won op sportpark De Toekomst na verlenging van Feyenoord: 2-1. Excelsior en Fortuna Sittard spelen woensdag in de andere halve eindstrijd tegen elkaar.

3 uur geleden
Arteta wil met Arsenal einde maken aan slechte reeks bij Bayern

MÜNCHEN (ANP/RTR) - Arsenal wil woensdag in de uitwedstrijd tegen Bayern München een einde maken aan een reeks slechte resultaten tegen de Duitse topclub. De Londenaren verloren de laatste twee uitduels met Bayern in de Champions League met 5-1. Van de laatste zes uitwedstrijden tegen Bayern won Arsenal er slechts eentje.

3 uur geleden
Real-coach Ancelotti denkt niet aan vorige nederlagen bij ManCity

MANCHESTER (ANP) - Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti wil niet te veel terugdenken aan de eerdere nederlagen van zijn ploeg bij Manchester City. Hij richt zich volledig op de wedstrijd van woensdag in het Etihad Stadium, na de 3-3 van vorige week in Madrid.

3 uur geleden
Borussia Dortmund met Maatsen en zonder Malen tegen Atlético

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund start met Ian Maatsen in de basis in de tweede kwartfinalewedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League. De Spaanse ploeg verdedigt om 21.00 uur in Dortmund een 2-1-voorsprong uit de eerste wedstrijd.

4 uur geleden