Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Liverpool met Van Dijk en Wijnaldum in Madrid

Liverpool met Van Dijk en Wijnaldum in Madrid

MADRID (ANP) - Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum staan om 21.00 uur aan de aftrap bij Liverpool voor het eerste duel met Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League. Trainer Jürgen Klopp heeft zijn Nederlandse internationals in de basis gezet in het Metropolitano-stadion in de Spaanse hoofdstad.

De opstelling van Liverpool wijkt op slechts één plek af van het elftal dat op 1 juni in hetzelfde stadion begon aan de finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. De 'Reds' wonnen in Madrid met 2-0 en werden zo voor de zesde keer kampioen van Europa.

In vergelijking met toen speelt Joe Gomez centraal achterin naast Van Dijk in plaats van Joël Matip, die nu op de bank zit. Voorin hebben Mohamed Salah en Roberto Firmino weer gezelschap van Sadio Mané. De Senegalees maakte zaterdag als invaller tegen Norwich City zijn rentree na een paar weken afwezigheid vanwege een blessure. Mané nam direct het winnende doelpunt voor zijn rekening (0-1).

Meer uit Voetbal

Ook directeur Ten Berge vertrekt bij hekkensluiter FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Ook directeur Frans ten Berge vertrekt bij FC Volendam. De Amsterdammer heeft zelf besloten na dit seizoen te stoppen. Hij blijft de hekkensluiter van de Eredivisie wel ondersteunen tot er een opvolger is gevonden. Ten Berge begon januari vorig jaar in de directie van Volendam.

59 minuten geleden
Ajax mist Henderson, Brobbey, Berghuis, Kaplan en Sutalo in Zwolle

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson mist de komende drie wedstrijden van Ajax tegen PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en Feyenoord. "Hij heeft een terugslag gekregen bij het Engelse nationale elftal", vertelde trainer John van 't Schip op een persconferentie. "Hij revalideert nu in Engeland en mist onze komende drie duels."

1 uur geleden
Van 't Schip stopt aan einde seizoen als hoofdtrainer van Ajax

AMSTERDAM (ANP) - John van 't Schip is volgend seizoen geen hoofdtrainer van Ajax meer en stopt aan het einde van de competitie. Dat liet hij weten op een persconferentie voor het uitduel van zondag met PEC Zwolle.

2 uur geleden
Amerikaanse aandeelhouders FC Den Bosch uitgekocht na onenigheid

DEN BOSCH (ANP) - FC Den Bosch neemt afscheid van zijn vijf Amerikaanse aandeelhouders. De nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie had al langer problemen met de investeerders, die in 2021 instapten toen de club het financieel moeilijk had. Omdat Den Bosch niet het vertrouwen had dat de situatie zou verbeteren, was de club al op zoek naar een oplossing.

4 uur geleden
Verdediger Horemans verlaat Excelsior en tekent bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - Siebe Horemans verruilt Excelsior na dit seizoen transfervrij voor FC Utrecht. Dat hebben de Rotterdammers bekendgemaakt. De 25-jarige verdediger tekent voor drie seizoenen in de Domstad. Bij Excelsior is de Belg nu bezig aan zijn zesde seizoen.

4 uur geleden
Ajax verlaat Champions League volgens Grant 'met opgeheven hoofd'

LONDEN (ANP) - Ajax verlaat de Champions League met opgeheven hoofd door de 1-1 bij Chelsea, vindt doelpuntenmaakster Chasity Grant. "We hebben best goed gespeeld en hebben laten zien dat we hebben geleerd van vorige week. Dat was een van de doelen", aldus de voor Oranje opgeroepen aanvalster, die daarmee ook nog even terugkeek op de 3-0-thuisnederlaag uit het heenduel van de kwartfinales.

14 uur geleden
Ajax-vrouwen verrichten geen wonder bij Chelsea en liggen uit CL

LONDEN (ANP) - Het verrassend lange Champions League-seizoen van de voetbalsters van Ajax zit er definitief op. Na de 3-0-thuisnederlaag tegen Chelsea van vorige week leek het bereiken van de halve finales al een onmogelijke opgave, en dat bleek op Stamford Bridge ook het geval. De Amsterdammers hadden tegen het op meerdere plekken gewijzigde Chelsea wel kansen op de zege, maar de return eindigde in een gelijkspel: 1-1.

15 uur geleden