Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Liverpool klopt Southampton en houdt kans op Engelse titel

Liverpool klopt Southampton en houdt kans op Engelse titel

SOUTHAMPTON (ANP) - Liverpool houdt kans op de twintigste landstitel uit de clubgeschiedenis. Het elftal van trainer Jürgen Klopp kwam dinsdag de uitwedstrijd tegen Southampton op achterstand, maar won na rust alsnog: 1-2. Liverpool heeft daardoor, met nog één speelronde te gaan, een achterstand van 1 punt op koploper Manchester City.

De beslissing valt komende zondag. Manchester City, regerend kampioen in Engeland, is bij winst in het thuisduel met nummer 14 Aston Villa kampioen. Als City punten verspeelt, kan Liverpool de titel bij een zege alsnog binnenhalen. Liverpool speelt eveneens een thuiswedstrijd, tegen Wolverhampton Wanderers, dat momenteel achtste staat.

Southampton leek er dinsdag even voor te zorgen dat de titelstrijd al beslist werd. De ploeg van de Oostenrijkse coach Ralph Hasenhüttl kwam al in de 13e minuut op voorsprong. De Braziliaanse verdediger Lyanco zette Liverpool-aanvaller Diogo Jota op eigen helft van de bal af. Daarbij maakte hij geen overtreding, oordeelde de scheidsrechter. Southampton zocht snel het doel van Liverpool op en Nathan Redmond schoot de bal in de 13e minuut in de verre hoek binnen: 1-0.

Kans op vier prijzen

Liverpool speelde zonder de geblesseerde aanvoerder Virgil van Dijk en aanvaller Mohamed Salah. De Japanner Takumi Minamino startte voor het eerst deze competitie in de basis en hij maakte na een klein half uur spelen gelijk. Minamino schoot, na een korte cominatie, de bal hoog, in de korte hoek van het doel, raak (1-1).

De bezoekers hadden aan een gelijkspel niets, omdat de achterstand op Manchester City dan 3 punten zou worden. Liverpool drong aan en de tweede treffer voor de nummer 2 viel halverwege de tweede helft. Verdediger Joël Matip kopte raak uit een hoekschop.

Liverpool hield in het vervolg stand en houdt zo kans op vier prijzen. De formatie van Klopp won dit seizoen al de League Cup en de FA Cup. Zaterdag 28 mei wacht Real Madrid in de finale van de Champions League. Tijdens de laatste speelronde in de Premier League heeft Liverpool de hoop gevestigd op Steven Gerrard. De voormalige middenvelder van de club is tegenwoordig trainer van Aston Villa.

Meer uit Voetbal

Dortmund-coach Terzic hoopt tegen PSG opnieuw op hoofdrol Sancho

PARIJS (ANP/AFP) - Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic erkende niet te weten of Jadon Sancho volgend seizoen nog deel uitmaakt van zijn ploeg. Hij sprak echter de hoop uit dat de Engelsman, gehuurd van Manchester United, in het tweede duel met Paris Saint-Germain uit de halve finales van de Champions League net zo sterk speelt als vorige week. Dortmund verdedigt in Parijs een 1-0-voorsprong.

1 uur geleden
Vitesse nadert opening in reddingsplan voor noodlijdende club

ARNHEM (ANP) - Vitesse is op weg naar een belangrijke stap in het reddingsplan. Interim-directeur Edwin Reijntjes van de Arnhemse club heeft goede hoop dat de Amerikaan Coley Parry afziet van zijn claim op de aandelen van de nummer laatst van de Eredivisie. Dat heeft hij verteld tijdens een bijeenkomst op het trainingscomplex van de club op Papendal, zo bevestigt een woordvoerder.

2 uur geleden
Voetbalclub Union Berlin ontslaat na een half jaar coach Bjelica

BERLIJN (ANP) - Voetbalclub Union Berlin heeft na een half jaar afscheid genomen van trainer Nenad Bjelica. De taken van de coach worden voorlopig waargenomen door jeugdtrainer Marco Grote, die in november ook al even interim-coach was.

4 uur geleden
PSG-coach Enrique heeft geen haast in CL-duel met Dortmund

PARIJS (ANP/AFP) - Trainer Luis Enrique van Paris Saint-Germain zal zijn spelers niet aansporen om twee keer te scoren tijdens de return tegen Borussia Dortmund in de halve finale van de Champions League. De Franse ploeg verloor het eerste duel met 1-0 in Duitsland, maar de Spaanse coach heeft met het oog op een eventuele verlenging en strafschoppen geen haast. "Het doel is niet om voor twee treffers te gaan, maar om door te gaan", zei Enrique een dag voor het duel in Parijs.

4 uur geleden
Ook doelman Schlager aan de kant bij Oranje-opponent Oostenrijk

SALZBURG (ANP/Belga) - Het nationale voetbalelftal van Oostenrijk, een van de tegenstanders van Oranje tijdens het aankomende EK, kampt opnieuw met tegenslag. Doelman Alexander Schlager van RB Salzburg ondergaat maandag een operatie aan zijn knie. Volgens zijn club is zijn seizoen voorbij. Het is nog onduidelijk of hij ook een streep door het EK moet zetten.

5 uur geleden
Gemeente: Stadhuisplein Eindhoven vol voor huldiging PSV

EINDHOVEN (ANP) - De gemeente Eindhoven adviseert PSV-supporters naar het 18 Septemberplein of de Markt te gaan. Rond 15.00 uur was het Stadhuisplein, waar rond 19.00 uur de selectie van PSV arriveert, vol. Niemand wordt nog toegelaten, meldt de gemeente. Op het plein is plek voor 19.500 fans.

5 uur geleden
Koopmeiners speelt door schorsing niet meer voor Almere City FC

ALMERE (ANP) - Peer Koopmeiners komt de laatste twee wedstrijden van dit seizoen niet meer in actie voor Almere City FC. De middenvelder kreeg afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen sc Heerenveen (1-1) een directe rode kaart voor een overtreding en is voor drie wedstrijden geschorst, waarvan een voorwaardelijk. Dat meldt de club, die dertiende staat in de Eredivisie.

5 uur geleden