Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Liverpool gaat niet naar Parijs om wraak op Real Madrid te nemen

Liverpool gaat niet naar Parijs om wraak op Real Madrid te nemen

LIVERPOOL (ANP/BELGA) - Liverpool speelt zaterdag in de finale van de Champions League in Parijs niet met het gevoel dat het wraak wil nemen op Real Madrid in de finale van de Champions League. Vier jaar geleden verloor de Engelse topclub in Kiev de eindstrijd van dezelfde tegenstander. "Natuurlijk leeft het gevoel dat we iets willen rechtzetten", zei trainer Jürgen Klopp. "Maar dat is niet ons voornaamste uitgangspunt. We willen met onze manier van spelen een mooie wedstrijd neerzetten. Daar gaat het ons om."

Enigszins omstreden was de zege van Madrid destijds wel. Mohamed Salah viel aan Engelse kant al vrij snel geblesseerd uit, na een duel met Sergio Ramos. Vervolgens ging Liverpool-doelman Loris Karius twee keer in de fout. Onderzoek toonde enkele dagen later aan dat de Duitser tijdens het duel hersenletsel had opgelopen en mogelijk daarom de blunders begin. Beelden toonden later ook aan dat hij een 'elleboog' van Ramos had moeten incasseren, al was achteraf niet vast te stellen of dat incident tot de blessure had geleid.

Wel verdween Karius van Anfield. Met Alisson Becker heeft Liverpool inmiddels een keeper van wereldniveau. "Er is veel veranderd sindsdien", aldus Klopp. "Wij hebben een bepaalde manier van spelen ontwikkeld. Daarmee hebben wij de finale gehaald en op basis van onze speelstijl zullen we de wedstrijd benaderen. Dat is wat ons te doen staat."

Teleurstelling verwerkt

Een jaar na het 'debacle' van Kiev won Liverpool alsnog de Champions League, ten koste van Tottenham Hotspur. Weer een jaar later werd de titel in de Premier League veroverd. Dit jaar was de club al succesvol in de beide nationale bekertoernooien, de League Cup en de FA Cup. De titel ging dit weekeinde echter naar Manchester City, met 1 punt voorsprong op Liverpool.

Die teleurstelling is echter verwerkt, zegt aanvoerder Jordan Henderson. "We waren zondag natuurlijk heel teleurgesteld, maar dat lijkt me logisch. Ik kan echter niet anders dan trots zijn op wat we allemaal hebben bereikt tot nu toe. We beleven een schitterend seizoen en de sfeer is opperbest. Iedereen telt af naar die finale."

Meer uit Voetbal

Coach Slot tevreden over ploeg vier dagen na bekerfinale

DEVENTER (ANP) - Feyenoord-coach Arne Slot was blij met hoe zijn ploeg had gespeeld bij Go Ahead Eagles. De Rotterdammers versloegen de club uit Deventer vier dagen na de gewonnen bekerfinale tegen NEC met 3-1.

13 minuten geleden
Van Praag voelt zich niet beschadigd na terugkeer Kroes bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag vindt niet dat de raad van commissarissen van Ajax gezichtsverlies heeft geleden door Alex Kroes als technisch directeur terug te laten keren bij de club uit Amsterdam. "Het zou best erg zijn als ik niet naar al die mensen zou hebben geluisterd die graag met Alex door wilden", zei de voorzitter van het toegangsorgaan na een ingelaste ledenvergadering op jeugdcomplex De Toekomst. "Dat was best slecht geweest."

42 minuten geleden
PSV kan 25e landstitel op Bevrijdingsdag behalen tegen Sparta

HEERENVEEN (ANP) - PSV wordt op z'n vroegst zondag 5 mei landskampioen. De Eindhovenaren versloegen sc Heerenveen in Friesland met 8-0, maar zagen daarna Feyenoord bij Go Ahead Eagles ook geen fout maken: 1-3.

1 uur geleden
Feyenoord stelt officiële titel PSV uit met zege bij Go Ahead

DEVENTER (ANP) - Feyenoord heeft met een zege bij Go Ahead Eagles voorkomen dat PSV zich onderweg naar huis vanuit Heerenveen al officieel kampioen mag noemen. De Rotterdammers wonnen in Deventer met 3-1 en hebben met nog drie wedstrijden te spelen de achterstand op de koploper teruggebracht naar 9 punten. Het doelsaldo van PSV is echter veel beter.

1 uur geleden
Union houdt titelkansen levend met zege bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Union blijft in de race voor de Belgische voetbaltitel. Het elftal van de Duitse trainer Alexander Blessin won met 3-0 bij Antwerp en houdt koploper Anderlecht en Club Brugge zo in het vizier. Anderlecht heeft 41 punten, Club Brugge 39 en Union 38.

1 uur geleden
Trainer Slot: geen geheim dat ik graag naar Liverpool ga

DEVENTER (ANP) - Trainer Arne Slot wil trainer van Liverpool worden. "Daar maak ik geen geheim van. Ik wil graag naar Liverpool", zei de coach van Feyenoord bij ESPN in Deventer, waar de Rotterdammers tegen Go Ahead Eagles spelen.

2 uur geleden
Veerman ziet PSV beste wedstrijd van seizoen spelen

HEERENVEEN (ANP) - Joey Veerman genoot tijdens het uitduel met sc Heerenveen van het spel van PSV. "Op de valreep persen we er nog even de beste wedstrijd van het seizoen uit", lachte de Volendammer na de zege van 8-0.

2 uur geleden