Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Liverpool gaat niet naar Parijs om wraak op Real Madrid te nemen

Liverpool gaat niet naar Parijs om wraak op Real Madrid te nemen

LIVERPOOL (ANP/BELGA) - Liverpool speelt zaterdag in de finale van de Champions League in Parijs niet met het gevoel dat het wraak wil nemen op Real Madrid in de finale van de Champions League. Vier jaar geleden verloor de Engelse topclub in Kiev de eindstrijd van dezelfde tegenstander. "Natuurlijk leeft het gevoel dat we iets willen rechtzetten", zei trainer Jürgen Klopp. "Maar dat is niet ons voornaamste uitgangspunt. We willen met onze manier van spelen een mooie wedstrijd neerzetten. Daar gaat het ons om."

Enigszins omstreden was de zege van Madrid destijds wel. Mohamed Salah viel aan Engelse kant al vrij snel geblesseerd uit, na een duel met Sergio Ramos. Vervolgens ging Liverpool-doelman Loris Karius twee keer in de fout. Onderzoek toonde enkele dagen later aan dat de Duitser tijdens het duel hersenletsel had opgelopen en mogelijk daarom de blunders begin. Beelden toonden later ook aan dat hij een 'elleboog' van Ramos had moeten incasseren, al was achteraf niet vast te stellen of dat incident tot de blessure had geleid.

Wel verdween Karius van Anfield. Met Alisson Becker heeft Liverpool inmiddels een keeper van wereldniveau. "Er is veel veranderd sindsdien", aldus Klopp. "Wij hebben een bepaalde manier van spelen ontwikkeld. Daarmee hebben wij de finale gehaald en op basis van onze speelstijl zullen we de wedstrijd benaderen. Dat is wat ons te doen staat."

Teleurstelling verwerkt

Een jaar na het 'debacle' van Kiev won Liverpool alsnog de Champions League, ten koste van Tottenham Hotspur. Weer een jaar later werd de titel in de Premier League veroverd. Dit jaar was de club al succesvol in de beide nationale bekertoernooien, de League Cup en de FA Cup. De titel ging dit weekeinde echter naar Manchester City, met 1 punt voorsprong op Liverpool.

Die teleurstelling is echter verwerkt, zegt aanvoerder Jordan Henderson. "We waren zondag natuurlijk heel teleurgesteld, maar dat lijkt me logisch. Ik kan echter niet anders dan trots zijn op wat we allemaal hebben bereikt tot nu toe. We beleven een schitterend seizoen en de sfeer is opperbest. Iedereen telt af naar die finale."

Meer uit Voetbal

Feyenoord start met middenvelder Zerrouki in Madrid

MADRID (ANP) - Ramiz Zerrouki begint met Feyenoord aan de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. De middenvelder krijgt de voorkeur boven Yankuba Minteh, die op de bank zit als het duel om 18.45 uur van start gaat.

44 minuten geleden
FIFA laat Russische voetballers toe op WK's onder 17

ZÜRICH (ANP) - Russische voetballers zijn weer welkom op jeugdtoernooien voor de categorie onder 17. Dat maakte wereldvoetbalbond FIFA woensdag bekend. Rusland was uitgesloten van deelname aan internationale voetbaltoernooien sinds de inval in Oekraïne in februari 2022.

45 minuten geleden
WK voetbal in 2030 in Marokko, Spanje en Portugal

ZÜRICH (ANP) - Het wereldkampioenschap voetbal is in 2030 in Marokko, Spanje en Portugal. Dat heeft de FIFA woensdag bekendgemaakt. De eerste drie wedstrijden zijn in Uruguay, Argentinië en Paraguay, dit vanwege het 100-jarig bestaan van het WK. De eerste editie van de mondiale voetbalstrijd was in 1930 in Uruguay.

1 uur geleden
KNVB besteedt met online-talkshow aandacht aan Coming Out Day

ZEIST (ANP) - Voetbalbond KNVB staat op woensdag 11 oktober stil bij Coming Out Day, een dag waarop jaarlijks aandacht wordt besteed aan het moment dat mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele voorkeur of genderidentiteit. "Voetbal brengt miljoenen mensen met uiteenlopende achtergronden samen. Talent en passie voor voetbal kennen geen onderscheid, maar helaas komt discriminatie in het voetbal nog steeds voor, waaronder richting lhbtiq+'s", stelt de KNVB.

4 uur geleden
Wereldvoetbalbond FIFA denkt aan terugkeer Russische jeugdteams

ZÜRICH (ANP) - Wereldvoetbalbond FIFA overweegt Russische teams weer toe te laten in het internationale voetbal. Volgens Sky News volgt daarover mogelijk later op woensdag al een besluit. Rusland is sinds de inval in Oekraïne van februari 2022 uitgesloten van deelname aan internationale voetbaltoernooien.

5 uur geleden
Verenigd Koninkrijk en Ierland enige kandidaat EK voetbal 2028

LONDEN (ANP) - Turkije heeft zich teruggetrokken voor de organisatie van het EK voetbal van 2028. Dat meldt de BBC. Daarmee is er geen concurrent meer voor het gezamenlijke bid van het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

6 uur geleden
PEC Zwolle straft supporters na misdragingen

ZWOLLE (ANP) - Eredivisieclub PEC Zwolle heeft zeventien supporters een voorlopig stadionverbod opgelegd na ongeregeldheden kort na de verloren uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) afgelopen weekend. PEC-supporters braken na de nederlaag door hekken en zochten de confrontatie met fans van Heracles.

6 uur geleden