Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Litouwen, Polen en Roemenië vragen om steun voor Wit-Rusland

Litouwen, Polen en Roemenië vragen om steun voor Wit-Rusland

VILNIUS (ANP/RTR) - De presidenten van Litouwen, Polen en Roemenië zullen tijdens een top later deze week de andere leiders van de Europese Unie vragen om een ondersteuningspakket voor Wit-Rusland.

Het voorgestelde pakket omvat een gunstige handelsregeling met de EU, visumvrij reizen en ondersteuning bij onderhandelingen om toe te treden tot de Wereldhandelsorganisatie, zei de Litouwse president maandag in een verklaring.

In een afzonderlijke verklaring van de drie presidenten werd het voorgestelde pakket een "voorstel voor een democratisch Wit-Rusland" genoemd.

Financiële steun voor hervormingen en hulp bij de diversificatie van de energiesector en de overgang naar een liberale economie maken ook deel uit van het steunpakket.

Polen wil dat de Europese Unie Wit-Rusland financiële steun biedt van ten minste 1 miljard euro als onderdeel van een "Marshallplan" om het land weer op te bouwen, zei premier Mateusz Morawiecki donderdag.

De Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja is maandag in Brussel voor een ontmoeting met de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen.

Meer uit Buitenland

Hamas ontkent dat het zich terugtrekt uit onderhandelingen

GAZA-STAD (ANP/DPA/RTR) - Hamas ontkent dat het zich terugtrekt uit de onderhandelingen met Israël over een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Dat laat Izzat El-Reshiq, een lid van het politieke bureau van Hamas, weten in een verklaring.

8 minuten geleden
Israël zegt Hamas-commandant in Khan Younis te hebben gedood

TEL AVIV (ANP/RTR) - Het Israëlische leger (IDF) claimt dat Rafa Salama, brigadecommandant van Hamas in de stad Khan Younis in Gaza, zaterdag is gedood bij een luchtaanval. Volgens de IDF was die aanval ook gericht op het hoofd van de gewapende vleugel van de groep, Mohammed Deif.

33 minuten geleden
Meerdere doden door schietpartij in Duitsland

LAUTLINGEN (ANP/DPA) - Door een schietpartij in Lautlingen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg zijn zondag meerdere mensen om het leven gekomen. Dat meldt de lokale politie.

38 minuten geleden
Prinses Catherine met zus en dochter op Wimbledon

LONDEN (ANP) - De Britse prinses Catherine is zondagmiddag samen met haar zus Pippa en dochter Charlotte naar Wimbledon gekomen. Eerder was al aangekondigd dat de prinses van Wales de finale van het mannenenkelspel zou bijwonen.

1 uur geleden
Secret Service ontkent afwijzing verzoek extra beveiliging Trump

WASHINGTON (ANP) - De Secret Service ontkent dat een recent verzoek om de beveiliging rondom oud-president Donald Trump op te schroeven, is afgewezen. Deze Amerikaanse veiligheidsdienst is verantwoordelijk voor de bescherming van hoogstaande politieke figuren.

1 uur geleden
Actrice Shannen Doherty overleden op 53-jarige leeftijd

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Shannen Doherty is zaterdag overleden op 53-jarige leeftijd. Dat meldt Leslie Sloane, de publicist van de actrice zondag aan het Amerikaanse tijdschrift People. Doherty leed al jaren aan kanker.

1 uur geleden
Belgische premier De Croo noemt aanslag op Trump 'onaanvaardbaar'

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump "schokkeert" en is "onaanvaardbaar", zegt de Belgische premier Alexander De Croo zondag in een verklaring tegen Belgische media.

2 uur geleden