Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Liter benzine kost weer meer dan 2 euro na ingreep OPEC+

Liter benzine kost weer meer dan 2 euro na ingreep OPEC+

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - De adviesprijs voor een liter benzine is deze week weer gestegen tot net boven de 2 euro. Ruwe aardolie is voor de derde week op rij duurder geworden en dat is te merken aan de pomp. De prijsstijging kreeg deze week een extra zet door het onverwachte besluit van oliekartel OPEC+ om de productie verder te verlagen.

Sinds medio maart zijn de olieprijzen met ongeveer een kwart geklommen. Eerder die maand gingen de prijzen nog flink onderuit door de onrust in de bankensector, maar inmiddels is er dus weer sprake van flink herstel. Op maandag sprong de olieprijs nog met ruim 6 procent omhoog, na het besluit van de OPEC+ om vanaf mei de productie met meer dan een miljoen vaten per dag te gaan verlagen om de prijzen te stutten.

De prijs van een vat Amerikaanse WTI-olie (van 159 liter) ligt momenteel op 80,46 dollar. Brent, de maatstaf voor olie uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika, kost 84,94 dollar per vat. Analisten hebben gezegd dat de olieprijzen nog verder kunnen gaan stijgen.

Volgens consumentencollectief UnitedConsumers ligt de adviesprijs voor een liter Euro95 nu op 2,030 euro. Dat was maandag nog 1,989 euro. Diesel is een fractie in prijs gestegen tot 1,762 euro per liter. Pompstationhouders kunnen overigens wel afwijken van de adviesprijzen van de grote oliemaatschappijen. Automobilisten betalen die prijzen doorgaans alleen langs de snelweg. Bij pompstations elders liggen de prijzen vaak lager.

Meer uit Financieel

Thuiswerken mogelijke oorzaak langdurige daling kantoorprijzen

DEN HAAG (ANP) - De verkoopprijs van kantoren daalt al vier kwartalen op rij, iets wat sinds 2015 niet meer is voorgekomen. Dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend op basis van nieuwe cijfers. Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen komt dit mogelijk doordat Nederlanders relatief veel thuiswerken.

47 minuten geleden
Rentehoop stuwt Wall Street, Boeing omlaag na nieuw onderzoek

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beursgraadmeters gingen maandag voor de derde handelsdag op rij omhoog. Dat kwam door een groeiend vertrouwen onder beleggers dat de Federal Reserve de rente dit jaar gaat verlagen, wat over het algemeen gunstig is voor de beurskoersen.

3 uur geleden
Batterijproject Bill Gates vraagt faillissementsbescherming aan

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse accubedrijf Ambri, waarin Microsoft-medeoprichter Bill Gates veel geld stak, heeft faillissementsbescherming aangevraagd. Al veertien jaar probeert de onderneming een batterij op industriële schaal te bouwen, maar nu is het geld van de investeerders op, zo werd maandag bekend.

4 uur geleden
Nieuwssite: ontslagronde Tesla bij software- en engineeringteams

AUSTIN (ANP/RTR) - Tesla heeft maandag een nieuwe ontslagronde doorgevoerd. Deze keer zijn medewerkers van de software-, service- en engineeringafdelingen getroffen, meldt de Amerikaanse nieuwssite Electrek die doorgaans goed ingevoerd is over de producent van elektrische auto's.

6 uur geleden
AEX sluit op nieuw recordniveau, beleggers straffen PostNL af

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers waren maandag niet te spreken over het kwartaalverlies van PostNL. De post- en pakketbezorger maakte bekend dat het bedrijfsresultaat de eerste maanden van dit jaar 9 miljoen euro negatief was en ook de omzet viel lager uit. Als tegenmaatregel maakt PostNL de postzegels in juli tussentijds 5 cent duurder. Het aandeel verloor bijna 4 procent op het Damrak.

7 uur geleden
Supermarkten moeten gaan betalen voor duurzame groenten en fruit

DEN HAAG (ANP) - Stichting Milieukeur mag supermarkten en hun leveranciers verplichten om een extra duurzaamheidsvergoeding te betalen voor groenten en fruit met het On the Way to PlanetProof-keurmerk (OPP). Dat heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten op basis van een in januari opgestelde richtlijn voor landbouwers om legaal gezamenlijke duurzaamheidsinitiatieven op te zetten. OPP is het eerste keurmerk dat zo'n goedkeuring krijgt.

8 uur geleden
Shell wil af van activiteiten in Zuid-Afrika

KAAPSTAD (ANP/BLOOMBERG) - Shell is van plan om zich terug te trekken uit Zuid-Afrika, waar het olie- en gasconcern ongeveer zeshonderd tankstations heeft en sinds 1902 actief is. Het concern heeft daar ook transport- en raffinaderijactiviteiten. Shell nam het besluit na een evaluatie van de zogeheten downstream-activiteiten daar, bevestigde het bedrijf. Dat is het deel dat zich bezighoudt met raffinage, verkoop en transport.

8 uur geleden