Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lintje voor Jan de Hoop na 33 jaar RTL Ontbijtnieuws

Lintje voor Jan de Hoop na 33 jaar RTL Ontbijtnieuws

HILVERSUM (ANP) - Presentator Jan de Hoop heeft een koninklijke onderscheiding gekregen nadat hij zijn allerlaatste RTL Ontbijtnieuws had gepresenteerd. De 67-jarige De Hoop was 33 jaar lang het gezicht van het ochtendprogramma op RTL 4. In tranen nam hij donderdag afscheid. Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn, de plaats waar De Hoop woont, benoemde de presentator na de uitzending tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

"Ik heb de afgelopen dagen duizenden lieve berichtjes gekregen en daar ben ik heel dankbaar voor", zei De Hoop aan het einde van het programma met trillende stem. Hij bedankte ook zijn man, die elke ochtend wakker werd van de wekker. De presentator maakte nog een grapje over het feit dat hij moest huilen. "Dit is nog erger dan het afscheid van Toine van Peperstraten", grapte hij. "Mooie dag", besloot De Hoop.

Aanvankelijk zou de presentator al eind vorig jaar met pensioen gaan, maar hij plakte er nog een paar maanden aan vast. De Hoop wordt opgevolgd door Robbie Kammeijer, die eerder al Editie NL en het Half Acht Nieuws voor RTL presenteerde.

Meer uit Binnenland

Fremantle Highway aangekomen bij Damen voor ontmanteling

ROTTERDAM (ANP) - De Fremantle Highway is zaterdagmiddag aangekomen bij Damen Shiprepair in de Botlek, bijna twee maanden nadat op het vrachtschip brand uitbrak. Het schip vertrok donderdagmiddag uit de Groningse Eemshaven, waar het sinds begin augustus lag.

7 minuten geleden
Demonstratie voor behoud spoedeisende hulp Heerlens ziekenhuis

HEERLEN (ANP) - Zo'n duizend mensen demonstreren zaterdagmiddag in Heerlen voor het behoud van de spoedeisende hulp (SEH) van het Zuyderland-ziekenhuis in die Limburgse gemeente. Ze lopen van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg Mondriaan in Heerlen naar het ziekenhuis.

9 minuten geleden
Klimaatdemonstranten weer op A12

DEN HAAG (ANP) - Klimaatdemonstranten hebben zaterdag opnieuw de A12 in Den Haag betreden, meldt de gemeente Den Haag. Het is de vijftiende dag op rij dat actievoerders van Extinction Rebellion met een wegblokkade eisen dat de overheid stopt met regelingen die de fossiele industrie steunen.

1 uur geleden
Afvalverwerker AVR na brand nog dagenlang onbruikbaar

ROTTERDAM (ANP) - AVR in Rotterdam verwacht dat het verbranden van huisafval voorlopig nog niet kan opstarten na de brand die twee dagen lang bij de afvalverwerker heeft gewoed. "Alles ligt sinds donderdagmorgen stil. We hebben nog geen idee wanneer we weer kunnen opstarten, maar het gaat zeker dagen duren. Mogelijk zelfs langer", laat een woordvoerder van het bedrijf aan het ANP weten.

1 uur geleden
Fremantle Highway komt aan in haven van Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Fremantle Highway is zaterdagochtend in Rotterdam aangekomen, bijna twee maanden nadat op het vrachtschip brand uitbrak. Het schip vertrok donderdagmiddag uit de Groningse Eemshaven, waar het sinds begin augustus lag.

4 uur geleden
Brand bij afvalverwerker in Rotterdam geblust

ROTTERDAM (ANP) - De brand die sinds donderdagochtend woedde in een loods van afvalverwerker AVR in Rotterdam is uit. Volgens de veiligheidsregio is zaterdag rond 06.30 uur het sein brand meester gegeven. Er zouden geen smeulende brandresten meer zijn aangetroffen.

5 uur geleden
Asielzoekerscentra doen mee aan Nationale Burendag

DEN HAAG (ANP) - Ruim honderd asielzoekerscentra in Nederland doen zaterdag mee aan Nationale Burendag. Deze door het Oranjefonds georganiseerde dag is volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND zeer geschikt om te benadrukken dat asielzoekers buren zijn van iedereen in hun omgeving. Vorig jaar kwamen ongeveer 12.000 mensen een kijkje nemen in een asielzoekerscentrum, aldus het COA.

9 uur geleden