Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Linkse partijen: betaal zonnepanelen voor mensen in tochtig huis

Linkse partijen: betaal zonnepanelen voor mensen in tochtig huis

DEN HAAG (ANP) - Zes gratis zonnepanelen voor mensen in de slechtst geïsoleerde huizen. Als het de PvdA en GroenLinks ligt, worden huishoudens daarmee geholpen hun energieverbruik te verminderen. Het benodigde geld kan wat hen betreft uit een potje komen dat de coalitiepartijen gereserveerd hebben voor kernenergie.

PvdA-Kamerlid Joris Thijssen kwam met dat voorstel, waarvan hij de kosten op zo'n 300 miljoen euro schat, tijdens de behandeling van de begroting Economische Zaken en Klimaat in de Tweede Kamer. "Dit zorgt dat precies die huishoudens een lagere energierekening hebben die dat het hardste nodig hebben."

Het kabinet wil gezinnen en kleine bedrijven volgend jaar te hulp schieten door een maximumprijs in te stellen voor stroom en gas tot een bepaald verbruik. De linkse partijen hebben dat zelf voorgesteld en zijn dan ook voor, maar willen dat daarnaast meer werk wordt gemaakt van energiebesparing. Ook door bijvoorbeeld sneller huizen te isoleren.

VVD-Kamerlid Silvio Erkens wil "met een open blik" kijken naar meer energiebesparing. Maar niet met geld dat bestemd is voor kernenergie. "Dat is meer om een politiek punt te maken en misschien iets minder om met een concrete oplossing te komen", verwijt hij Thijssen. In het coalitieakkoord is afgesproken dat in het kader van klimaatbeleid ook geïnvesteerd wordt in kernenergie.

Meer uit Binnenland

ProRail start maandagavond met herstel spoor in Zuid-Limburg

UTRECHT (ANP) - Spoorbeheerder ProRail zegt dat het treinverkeer tussen Sittard en Maastricht ook dinsdag niet volgens dienstregeling kan rijden. Door de zware regenval was er zondagochtend een verzakking, waardoor schade aan het spoor is ontstaan. Sinds zondag rijden er daardoor minder treinen tussen de twee Limburgse steden.

4 uur geleden
ANWB roept automobilisten op hele zomer Parijs te mijden

DEN HAAG (ANP) - De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. De organisatie volgt daarmee het dringende advies van de Franse politie, ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen.

7 uur geleden
Bedreigde vogelsoort heeft gebroed op de Hoge Veluwe

OTTERLO (ANP) - Afgelopen voorjaar heeft er een hop gebroed in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De vogel verdween rond 1950 als broedvogel uit ons land en staat daarom op de zogeheten rode lijst van bedreigde soorten weergegeven als 'verdwenen in Nederland'. Het Park brengt het nieuws bewust nu pas naar buiten zodat het broedproces niet verstoord kon worden.

8 uur geleden
Eerste exemplaar van encyclopedie over christendom is voor paus

TILBURG (ANP) - Paus Franciscus krijgt op 18 september het eerste exemplaar van een nieuwe encyclopedie over de geschiedenis van het christendom. Die is in de afgelopen vijftien jaar samengesteld onder leiding van hoogleraren Bert Jan Lietaert Peerbolte van de Vrije Universiteit in Amsterdam en Paul van Geest van de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de universiteit in Tilburg.

8 uur geleden
Brussel keurt subsidieprogramma voor verhuizing van boeren goed

BRUSSEL (ANP) - Nederland krijgt toestemming van de Europese Commissie veehouders financieel te ondersteunen die vrijwillig vertrekken uit de buurt van een gevoelig natuurgebied. De boeren mogen bij elkaar voor 105 miljoen euro geholpen worden om een nieuw agrarisch bedrijf te beginnen. Dat mag zowel in een andere regio in Nederland als elders in de Europese Unie.

9 uur geleden
Tekstkarren weggehaald bij 'wolvengebied' Leusden na vandalisme

LEUSDEN (ANP) - De gemeente Leusden heeft de tekstkarren weggehaald die waren geplaatst bij het afgesloten gebied waar enkele incidenten met een wolf zijn geweest, nadat een van de lichtborden het doelwit was geworden van vandalisme. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat onder meer een accu van een tekstkar is meegenomen.

9 uur geleden
Lichaam in Frankrijk vermiste Nederlandse vrouw (73) gevonden

VACQUIÈRES (ANP) - Het lichaam van de in Frankrijk vermiste Nederlandse vrouw is gevonden, laat Stichting Reddingshonden RHWW weten. De 73-jarige Marjan Roozendaal had op 14 juli camping Parc Le Duc in Vacquières verlaten, daarna ontbrak elk spoor. Haar lichaam is "redelijk dicht bij de camping gevonden", aldus een woordvoerder van RHWW. Duidelijk is dat ze door een ongeval om het leven is gekomen.

9 uur geleden