Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lingeriemerk Victoria's Secret wordt zelfstandig bedrijf

Lingeriemerk Victoria's Secret wordt zelfstandig bedrijf

NEW YORK (ANP) - Lingeriemerk Victoria's Secret gaat verder als een zelfstandig bedrijf. Eigenaar L Brands gaat het onderdeel loskoppelen van verzorgingsproductendivisie Bath & Body Works. Daarmee bestaat L Brands straks uit twee losstaande beursgenoteerde bedrijven. Dat bevestigde het bedrijf aan Amerikaanse media na berichtgeving over de kwestie.

L Brands probeerde eerder vergeefs een nieuwe eigenaar te vinden voor het lingeriemerk. De biedingen liepen op tot boven de 3 miljard dollar. Dat was evenwel minder dan de waardering tussen de 5 miljard en 7 miljard dollar die L Brands verwacht met het afsplitsen van het onderdeel.

Investeerder Sycamore kwam vorig jaar overeen om voor 525 miljoen dollar een meerderheidsbelang van 55 procent te nemen in Victoria's Secret. Daarmee hing er een prijskaartje van 1,1 miljard dollar aan de onderneming. De investeerder trok zich echter terug uit die deal, omdat L. Brands de voorwaarden van de overeenkomst zou hebben geschonden door winkels te sluiten en personeel te ontslaan in verband met de coronacrisis.

Andere uitdagingen

Ondertussen had Victoria's Secret ook te maken met een reeks andere uitdagingen. Zo raakte het merk meer en meer uit de gratie. Daarnaast waren er beschuldigingen van vrouwenhaat en seksuele intimidatie op de werkvloer.

Ook de onthullingen over de banden tussen Les Wexner, de oprichter en voormalig voorzitter van het bedrijf, en zedendeliquent Jeffrey Epstein deden het bedrijf geen goed. Wexner trad vorig jaar af als topman. Hij en zijn vrouw stelden zich ook niet herkiesbaar in de raad van bestuur van het bedrijf.

Breder publiek

Sinds die tijd is er veel veranderd. Onder de nieuwe topman Martin Waters is het merk zich gaan richten op een breder publiek. De producten van Victoria's Sectret moeten volgens hem geschikt zijn voor alle vrouwen van alle vormen, maten, kleuren en etniciteiten.

Het bedrijf sloot ook meer dan 200 winkels en richtte zich op het verbeteren van de winstgevendheid. De resultaten bij het slot van 2020 waren ook beter dan verwacht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Uitstoot vorig kwartaal omhoog ondanks economische krimp

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer broeikasgassen uitgestoten, hoewel de economie vanwege de coronacrisis kromp. Door het koude weer werd er meer gestookt. Bovendien draaiden elektriciteitscentrales een flinke productie. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

9 minuten geleden
Beurzen New York lager in afwachting Fed-besluit, olie wint

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve licht lager geëindigd. Beleggers zijn gespitst op de toelichting die de centralebankpreses Jerome Powell zal geven na de tweedaagse beleidsvergadering. Olieprijzen liepen op tot de hoogste niveaus sinds 2018, wat olieconcerns als Chevron en ExxonMobil ook een zet omhoog gaf.

1 uur geleden
Fox Corporation stopt miljoenen in fonds voor digitale kunst

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Fox Corporation, het moederbedrijf van nieuwszender Fox News, stopt 100 miljoen dollar in een fonds gericht op zogeheten non-fungible tokens (NFT's). Dat zijn niet-inwisselbare digitale bestanden, die als uniek bewijs gelden voor bijvoorbeeld digitale kunst, muziek of video's. Fox speelt hiermee in op een trend van digitale marktplaatsen. De markt voor NFT's is dit jaar plotseling geëxplodeerd.

2 uur geleden
Game Cyberpunk 2077 na debacle toch weer in PlayStation-winkel

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Sony biedt het computerspel Cyberpunk 2077 binnenkort weer aan in de onlineshop voor zijn spelcomputer PlayStation. Het Japanse elektronicaconcern haalde het spel van de Poolse gamestudio CD Projekt in december nog van de markt. Die zeer uitzonderlijke maatregel volgde op massale klachten van gamers over het spel.

2 uur geleden
'Eerste Duitse kwantumcomputer mijlpaal en sleutelrol'

EHNINGEN (ANP/AFP) - De eerste Duitse kwantumcomputer is volgens de bondskanselier Angela Merkel een mijlpaal in een tijd waarin er "intense concurrentie" is met buitenlandse rivalen vanwege de revolutionaire technologie. De supercomputer is gemaakt door de Amerikaanse computerfabrikant IBM. Volgens Merkel is de computer een "technologisch wonder" die een "sleutelrol kan spelen" in de Duitse technologische en digitale onafhankelijkheid, maar ook goed is voor economische groei.

4 uur geleden
Horeca start campagne voor meer personeel

AMSTERDAM (ANP) - Horecaondernemers zijn na maanden van gedwongen sluitingen weer hard op zoek naar personeel. Dat is door de coronacrisis massaal uitgestroomd. Nu de heropende terrassen weer vollopen en er meer versoepelingen in het verschiet liggen, werken belangenorganisaties uit de branche daarom samen aan een wervingscampagne.

5 uur geleden
Brussel haalt eerste 20 miljard euro op voor coronaherstelfonds

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft de eerste 20 miljard euro op de kapitaalmarkt opgehaald voor het herstelfonds waarmee de EU-landen miljarden in hun economieën kunnen investeren om te herstellen van de coronacrisis. Het gaat om obligaties met een looptijd van tien jaar. De lidstaten staan garant voor de leningen.

5 uur geleden