Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lingeriemerk Victoria's Secret wordt zelfstandig bedrijf

Lingeriemerk Victoria's Secret wordt zelfstandig bedrijf

NEW YORK (ANP) - Lingeriemerk Victoria's Secret gaat verder als een zelfstandig bedrijf. Eigenaar L Brands gaat het onderdeel loskoppelen van verzorgingsproductendivisie Bath & Body Works. Daarmee bestaat L Brands straks uit twee losstaande beursgenoteerde bedrijven. Dat bevestigde het bedrijf aan Amerikaanse media na berichtgeving over de kwestie.

L Brands probeerde eerder vergeefs een nieuwe eigenaar te vinden voor het lingeriemerk. De biedingen liepen op tot boven de 3 miljard dollar. Dat was evenwel minder dan de waardering tussen de 5 miljard en 7 miljard dollar die L Brands verwacht met het afsplitsen van het onderdeel.

Investeerder Sycamore kwam vorig jaar overeen om voor 525 miljoen dollar een meerderheidsbelang van 55 procent te nemen in Victoria's Secret. Daarmee hing er een prijskaartje van 1,1 miljard dollar aan de onderneming. De investeerder trok zich echter terug uit die deal, omdat L. Brands de voorwaarden van de overeenkomst zou hebben geschonden door winkels te sluiten en personeel te ontslaan in verband met de coronacrisis.

Andere uitdagingen

Ondertussen had Victoria's Secret ook te maken met een reeks andere uitdagingen. Zo raakte het merk meer en meer uit de gratie. Daarnaast waren er beschuldigingen van vrouwenhaat en seksuele intimidatie op de werkvloer.

Ook de onthullingen over de banden tussen Les Wexner, de oprichter en voormalig voorzitter van het bedrijf, en zedendeliquent Jeffrey Epstein deden het bedrijf geen goed. Wexner trad vorig jaar af als topman. Hij en zijn vrouw stelden zich ook niet herkiesbaar in de raad van bestuur van het bedrijf.

Breder publiek

Sinds die tijd is er veel veranderd. Onder de nieuwe topman Martin Waters is het merk zich gaan richten op een breder publiek. De producten van Victoria's Sectret moeten volgens hem geschikt zijn voor alle vrouwen van alle vormen, maten, kleuren en etniciteiten.

Het bedrijf sloot ook meer dan 200 winkels en richtte zich op het verbeteren van de winstgevendheid. De resultaten bij het slot van 2020 waren ook beter dan verwacht.

Meer uit Financieel

Wall Street viert Onafhankelijkheidsdag, beurzen gesloten

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag de hele dag dicht vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten. Dinsdag opent Wall Street weer zijn deuren.

1 uur geleden
Miljoenen om bedrijven aan energiebesparingsplicht te houden

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet trekt de komende vier jaar bij elkaar 56 miljoen euro extra uit voor handhaving van de energiebesparingsplicht voor bedrijven. Het geld is bedoeld voor versterking van de omgevingsdiensten, die er namens gemeenten en provincies op toezien dat bedrijven zich houden aan milieuregels en voorwaarden voor vergunningen.

2 uur geleden
Brussels Airlines schrapt vluchten, piloten SAS willen staken

BRUSSEL (ANP/BELGA/BLOOMBERG) - De problemen in de luchtvaart spelen duidelijk niet alleen op Schiphol. Brussels Airlines maakte bekend nog eens vijfhonderd vluchten uit het schema te halen in de maanden juli en augustus. Met de annuleringen komt de luchtvaartmaatschappij tegemoet aan de vraag van piloten en cabinepersoneel om de werkdruk te verminderen. Ondertussen dreigen piloten van het Scandinavische SAS het werk neer te leggen.

3 uur geleden
Recordomzet Suezkanaal na verhogingen doorvaarttarieven

CAÏRO (ANP/AFP) - Het Suezkanaal heeft in het afgelopen boekjaar een recordomzet gerealiseerd van 7 miljard dollar (zo'n 6,7 miljard euro). De omzetstijging volgde op de verhogingen van de tarieven voor het gebruik van de belangrijke Egyptische waterweg. Dat meldde de Suez Canal Authority (SCA).

3 uur geleden
Duitsland kijkt naar redding energiebedrijf Uniper

DÜSSELDORF (ANP) - Duitsland is bereid energiebedrijf Uniper te redden, maar wil de mogelijkheden daarvoor vastleggen in een nieuwe wet over energiezekerheid. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Als onderdeel van de redding zou de Duitse staat een belang in Uniper kunnen nemen. De coronasteun aan luchtvaartmaatschappij Lufthansa wordt daarbij als voorbeeld genomen.

3 uur geleden
ECB zet meer in op groene obligaties

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank maakte maandag bekend zijn portefeuille bedrijfsobligaties te gaan vergroenen. De toezichthouder zet in op "betere klimaatprestaties" en kiest daarom voor het koolstofvrij maken van zijn investeringen.

4 uur geleden
Shell aan kop op voorzichtig Damrak, vastgoed onder druk

AMSTERDAM (ANP) - Olie- en gasconcern Shell voerde maandag de stijgers aan in de AEX-index, die een voorzichtige winst liet zien. De vastgoedsector stond daarentegen onder druk na een negatief analistenrapport van Barclays. Beleggers bleven verder terughoudend door de zorgen over een mogelijke recessie. De Europese markten konden daarbij geen richting ontlenen aan Wall Street, dat zijn deuren gesloten houdt vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten.

5 uur geleden