Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lingeriemerk Victoria's Secret in trek bij beleggers Wall Street

Lingeriemerk Victoria's Secret in trek bij beleggers Wall Street

NEW YORK (ANP) - Victoria's Secret was vrijdag in trek bij beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Het lingeriemerk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk zijn gedaald dan gevreesd. Dit bericht werd beloond met een koerswinst van 5,3 procent op Wall Street.

De Dow-Jonesindex sloot met een plus van 0,3 procent op 39.512,84 punten. Daarmee boekte de hoofdindex de vierde weekwinst op rij. De brede S&P 500 klom 0,2 procent tot 5222,68 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde licht tot 16.340,87 punten.

Het sentiment kwam onder druk te staan door een tegenvallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Volgens een voorlopige schatting van de Universiteit van Michigan is het vertrouwen deze maand gedaald naar het laagste niveau in zes maanden. Huishoudens maken zich zorgen over een hogere inflatie die de koopkracht ondermijnt.

Renteverlaging

Ook kan de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve bij een hogere inflatie langer wachten met het verlagen van de rente. Donderdag laaide de hoop op een spoedige renteverlaging juist weer op na cijfers over de arbeidsmarkt. Zo vroegen meer Amerikanen een uitkering aan, wat mogelijk wijst op een afkoelende arbeidsmarkt. Dat zou een renteverlaging door de Fed dichterbij kunnen brengen. Volgende week komen nieuwe cijfers over de inflatie in de VS.

Verder was Groupon een opvallende stijger met een koerswinst van 23,5 procent. De aanbieder van kortingscoupons kwam met resultaten die goed werden ontvangen. Dat gold niet voor Yelp dat ruim 7 procent inleverde. De restaurantbeoordelingswebsite boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. De omzetverwachting voor het huidige kwartaal viel echter tegen.

Novavax

Novavax werd liefst 99 procent meer waard. Het noodlijdende biotechbedrijf heeft een licentiedeal getekend met de Franse farmaceut Sanofi voor het gebruik van zijn coronavaccin en het combinatievaccin tegen corona en griep. Onder de deal, met een waarde van 1,2 miljard dollar, neemt Sanofi ook een belang van zo'n 5 procent in Novavax.

De euro was 1,0772 dollar waard, vrijwel onveranderd vergeleken met het slot van de Europese beurshandel. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,2 procent tot 78,35 dollar. Een vat Brentolie werd ook 1,2 procent goedkoper, op 82,88 dollar.

Meer uit Financieel

ASML investeert 80 miljoen euro in onderzoek TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML investeert de komende tien jaar 80 miljoen euro in onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het geld gaat onder andere naar promotieonderzoek op het gebied van natuurkunde, technologie en kunstmatige intelligentie (AI). Ook gaan de universiteit en het techbedrijf samen onderzoek doen.

2 uur geleden
ASML investeert 80 miljoen euro in onderzoek TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML investeert de komende tien jaar 80 miljoen euro in onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het geld gaat onder andere naar promotieonderzoek op het gebied van natuurkunde, technologie en kunstmatige intelligentie (AI). Ook gaan de universiteit en het techbedrijf samen onderzoek doen.

4 uur geleden
Vooral het buitenland verdient aan Nederlandse cocaïnehandel

DEN HAAG (ANP) - De opbrengsten uit de Nederlandse handel in cocaïne stromen voor het leeuwendeel door naar het buitenland. Die inschatting doet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente beschikbare cijfers. Volgens het statistiekbureau leverde de handel in cocaïne bovendien verreweg de hoogste opbrengsten op in vergelijking met andere drugs.

4 uur geleden
AI-hausse levert chipontwerper Nvidia opnieuw recordomzet op

SANTA CLARA (ANP) - Chipontwikkelaar Nvidia heeft zijn omzet en winst in het afgelopen kwartaal opnieuw fors opgevoerd. Het bedrijf staat bekend als de belangrijkste verkoper van chips die nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) ondersteunen. Nu veel techbedrijven in een race zijn verwikkeld om de geavanceerdste AI-modellen te ontwikkelen, boekt Nvidia recordresultaten.

5 uur geleden
Beurzen in New York sluiten lager na notulen Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met bescheiden verliezen gesloten. De bekendste graadmeters op Wall Street daalden na de publicatie van de notulen van de recentste rentevergadering van de Federal Reserve en drongen die verliezen vervolgens deels terug. Uit de stukken kwam naar voren dat sommige beleidsmakers van de centrale bank zich afvroegen of de rentes wel hoog genoeg waren om de inflatie onder controle te krijgen.

5 uur geleden
Geneesmiddelenbedrijf MSD steekt 136 miljoen in Haarlemse locatie

HAARLEM (ANP) - Geneesmiddelenbedrijf MSD steekt de komende twee jaar 136 miljoen euro in zijn vestigingen in Haarlem. Het geld gaat onder andere naar de faciliteit waar een groot aantal medicijnen op verschillende manieren kunnen worden verpakt. Ook investeert MSD in de vaccinproductie in de Noord-Hollandse stad.

6 uur geleden
Aandelenbeurs Amsterdam sluit licht lager, Heijmans stijgt hard

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een klein verlies gesloten. Beleggers op het Damrak waren in afwachting van de kwartaalcijfers van chipbedrijf Nvidia in de Verenigde Staten en de notulen van de Fed. Bouwbedrijf Heijmans bewoog sterk na de publicatie van nieuwe financiële doelstellingen.

10 uur geleden