Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Limburg neemt maatregelen tegen Duits paasverkeer

Limburg neemt maatregelen tegen Duits paasverkeer

VENLO (ANP) - Duitsers die naar Noord- en Midden-Limburg willen komen, moeten er rekening mee houden dat ze door de Nederlandse marechaussee worden teruggestuurd. Deze maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus, geldt vanaf donderdag tot en met het paasweekend. Alleen als ze een dringende reden hebben, mogen ze doorrijden. Shoppen of vakantie vieren is geen geldige reden, maakte de Veiligheidsregio Limburg-Noord woensdag bekend.

Vakantieparken, jachthavens, campings en winkels die zich niet aan de regels betreffende anderhalve meter en hygiëne houden, kunnen worden gesloten. Deze maatregel geldt overigens ook in Zuid-Limburg. Met name op plekken waar normaal gesproken veel Duitse toeristen komen zullen politie en handhaving veel controleren.

De veiligheidsregio bekijkt nog of campings en jachthavens in de gemeente Roermond op voorhand gesloten worden. De burgemeester van Roermond heeft hierom gevraagd.

Reclamecampagnes stoppen

Limburgse ondernemers is gevraagd per direct te stoppen met reclamecampagnes in Duitse media. Duitse kooptoeristen worden daardoor immers in verleiding gebracht in Limburg te komen shoppen. Ook wordt Limburgse media gevraagd geen advertenties meer te plaatsen van Duitse winkels om te voorkomen dat Nederlanders de grens over steken.

De veiligheidsregio heeft bovenstaande maatregelen in een statement ook onder Duitse media verspreid.

Meer uit Binnenland

Explosief gevonden in woning in Leeuwarden, huizen ontruimd

LEEUWARDEN (ANP) - In een woning aan de Woudstraat in Leeuwarden is vrijdagavond een explosief aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de bom veiliggesteld en neemt die mee, meldt een woordvoerder van de politie. Hij verwacht dat bewoners van omliggende huizen, die waren ontruimd, snel kunnen terugkeren.

37 minuten geleden
Sweet Dreams wint zes Gouden Kalveren, waaronder voor Beste Film

UTRECHT (ANP) - De film Sweet Dreams is vrijdagavond de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren. De film van regisseur en scenarist Ena Sendijarević en producent Lemming Film was goed voor zes Gouden Kalveren, waaronder die voor Beste Film. De uitreiking vond plaats tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

3 uur geleden
Stadsdeel Amsterdam-Oost toegevoegd aan wietproef

AMSTERDAM (ANP) - Het stadsdeel Amsterdam-Oost is toegevoegd aan het veelbesproken wietexperiment, zo heeft de ministerraad besloten. In de proef leveren legale telers wiet aan coffeeshops. Bij de toevoeging van Amsterdam als elfde gemeente staat wel opgemerkt dat het uitgangspunt is dat het "niet tot vertraging" zal leiden.

6 uur geleden
Ex-baas FIOD: vasthouden aan Fraudewet oorzaak van hard beleid

DEN HAAG (ANP) - Voormalig directeur Hans van der Vlist van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD vindt het "vreselijk" dat er mensen en vooral kwetsbaren zijn gedupeerd door de overheid. Hij wijt dat met name aan een combinatie van "de Fraudewet, het halsstarrig vasthouden aan de alles-of-niets-regeling, de stapeling van toeslagen en daarna het onrechtmatig handelen van de Belastingdienst".

7 uur geleden
Minister Adema geeft aardappeltelers extra tijd om te oogsten

DEN HAAG (ANP) - Landbouwers krijgen twee weken extra tijd om hun consumptieaardappelen op zand- en lössgrond te rooien, heeft demissionair minister Piet Adema (Landbouw) besloten. Hij komt hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer die een motie van BBB en SGP hierover aannam.

7 uur geleden
Veehouders bij Vlaardingen moeten gras maaien om te veel dioxine

VLAARDINGEN (ANP) - Veehouders tussen Vlaardingen, Maassluis en Maasland krijgen het advies om hun gras te maaien, vanwege de te hoge hoeveelheid dioxine die in het gebied is neergekomen door de brand op het terrein van afvalverwerker AVR vorige week. Ook moeten inwoners hun tuinmeubels en auto's schoonmaken.

8 uur geleden
Onderzoek: hogere straffen voor hooligans niet de oplossing

UTRECHT (ANP) - De oplossing om geweld van voetbalsupporters tegen te gaan ligt niet zozeer bij hardere maatregelen, zoals hogere straffen. De pakkans beïnvloedt gedrag veel meer. Dat schrijft adviesbureau Berenschot in een verkennend onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

8 uur geleden