Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Limburg is grootste coronabrandhaard van West-Europa

Limburg is grootste coronabrandhaard van West-Europa

SOLNA (ANP) - Nergens in het westen van Europa worden zoveel coronagevallen vastgesteld als in Limburg. In de provincie zijn in de afgelopen twee weken 22.482 inwoners positief getest. Dat komt neer op 2012 gevallen op elke 100.000 inwoners, oftewel één op elke vijftig Limburgers. Ook voor Nederland is dat een record, sinds het begin van de epidemie had een provincie nog nooit zo veel positieve tests.

Limburg en de elf andere provincies blijven, zoals verwacht, op het hoogste waarschuwingsniveau staan. Ze kleuren net als vorige week donkerrood op de Europese coronakaart. Die wordt elke donderdag vastgesteld door de Europese gezondheidsdienst ECDC. Op de kaart staan in totaal 212 regio's. Limburg en zestien andere regio's hebben meer dan 2000 besmettingen per 100.000 mensen.

De meeste besmettingen worden vastgesteld in het midden van Europa. In de Oostenrijkse deelstaat Salzburg zijn van 8 tot en met 21 november 3237 op elke 100.000 inwoners positief getest. Daarna volgt Opper-Oostenrijk. Andere landen met veel positieve tests zijn Slowakije, Tsjechië, Slovenië en Kroatië.

Ook in andere Europese landen stijgt het aantal bevestigde besmettingen. Sardinië stond vorige week als laatste regio van heel Europa op groen, het laagste waarschuwingsniveau, maar gaat nu naar oranje.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

-sibe- 5 dagen geleden
gaan we weer... "coronagevallen"! Een term die als doel heeft angst aan te jagen. 'Coronageval' is in dit geval een uitkomst van een test (PCR/RT) die NIET geschikt is om SCV2-infecties te diagnosticeren. Gewoon NIET, 0.0, nada-niets!! Het enige wat zo'n test meet is de mogelijke aanwezigheid van wat virale genetische informatie (igv SCV2 is dat RNA). Vervolgens wordt iedere positieve-detectie van de daken geschreeuwd omdat mensen dan ineens zomaar ziek kunnen worden, DAT IS NIET ZO. Bijna 100% van de 'besmettingen' leiden niet tot infecties maar worden keurig door ons eigen immuunsysteem opgeruimd. Met iedere ademteug worden miljoenen virussen, bacteriën, schimmels en andere pathogenen geïnhaleerd die continu uit ons lichaam worden verwijderd! Ons immuunsysteem rust nooit. Het is vele malen genialer dan het prikkie van Hugo (en dat blijkt ook wel, die prik werkt alleen in de zomer, daarna moeten mensen geboosterd worden omdat de prik niet werkt. 66% van de ernstige covidgevallen is dubbel gevaccineerd / Antwerpen) De media liegen en bedriegen burgers voor met misinformatie en leugenpropaganda! Deze waanzin moet stoppen. Durf zelf te denken, scheelt je veel vrijheid straks

Meer uit Binnenland

Kabinet wacht met aanscherpen reismaatregelen na RIVM-advies

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil eerst met Europese landen overleggen voordat het aanbevelingen van het RIVM over reismaatregelen overneemt. Het RIVM adviseert onder meer om alle reizigers, dus ook gevaccineerden, zich te laten testen voordat ze naar Nederland reizen. Ook adviseert het een quarantaineplicht voor ongevaccineerde reizigers van buiten de EU.

41 minuten geleden
Rekenkamer: Rijk heeft onvoldoende overzicht van zijn bezittingen

DEN HAAG (ANP) - Het Rijk heeft onvoldoende in beeld welke bezittingen het in beheer heeft en wat alle bezittingen waard zijn. De Algemene Rekenkamer spoort de rijksoverheid aan om het overzicht op orde te krijgen, zodat ze fatsoenlijk kan budgetteren voor onder meer onderhoud. Dergelijk overzicht zou "de gewoonste zaak van de wereld" moeten zijn, maar volgens de Rekenkamer schort het daar nu aan.

58 minuten geleden
Honderden dieren ontdekt tijdens actie tegen wildlife crime

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse instanties hebben in oktober 647 levende vogels, reptielen en amfibieën, drie kilo vlees, huiden, bontjassen en 2300 andere producten van beschermde planten en dieren in beslag genomen. De dieren en spullen werden opgespoord door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de douane en de politie, tijdens de Nederlandse deelname aan de internationale operatie Thunder 2021.

1 uur geleden
Oranjebond wil klokgelui en vlaggen op 18e verjaardag Amalia

WEMELDINGE (ANP) - De Oranjebond roept Nederlanders op de 18e verjaardag van prinses Amalia volgende week dinsdag groots te vieren. Onder meer met klokgelui en vlaggen door het land moet de dag waarop de prinses de leeftijd bereikt waarop ze haar vader koning Willem-Alexander eventueel kan opvolgen niet onopgemerkt voorbij gaan, vindt de bond.

11 uur geleden
Uitvaartbedrijf DELA plaatst koelcontainers vanwege coronadoden

EINDHOVEN (ANP) - Uitvaartbedrijf DELA heeft speciale koelcontainers geplaatst bij meerdere uitvaartcentra in Nederland vanwege het hoge aantal sterftegevallen als gevolg van een coronabesmetting en de griepepidemie. In totaal staan er koelunits bij tien uitvaartcentra, onder meer in Nijmegen, Leiden, Roermond, Eindhoven, Goes en Den Bosch. Zes van de containers zijn al in gebruik.

11 uur geleden
'Quarantaine-stel' niet langer in isolatie in Haren

GRONINGEN (ANP) - Het Spaans/Portugese 'quarantaine-stel' hoeft niet langer in isolatie te blijven in Haren. Dat heeft het OM Noord-Nederland dinsdag laten weten. Het OM heeft hiertoe besloten omdat de twee negatief hebben getest op corona. Eerder liet de advocaat van het stel al weten dat ze vrijgelaten werden.

14 uur geleden
Milieuorganisaties blij met sluiting kolencentrale Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het is goed nieuws dat de Onyx-kolencentrale in Rotterdam op korte termijn dichtgaat om Nederland te helpen bij het halen van de klimaatdoelen. Dat zeggen milieuorganisaties Greenpeace Nederland, Urgenda en Milieudefensie in een reactie.

14 uur geleden