Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lille zonder Soumaoro en Fonte tegen Ajax

Lille zonder Soumaoro en Fonte tegen Ajax

LILLE (ANP) - Adama Soumaoro en José Fonte missen woensdagavond de thuiswedstrijd van Lille OSC tegen Ajax in de Champions League. Beide verdedigers zijn te geblesseerd om tijdens het vijfde groepsduel in actie te kunnen komen. "We missen dus veel ervaring, maar ik heb vertrouwen in hun jonge vervangers", zei trainer Christophe Galtier.

Lille is al uitgeschakeld voor een plaats in de achtste finales van de Champions League maar coach Galtier benadrukte dat Ajax te maken krijgt met een uiterst gemotiveerde tegenstander. "We zullen echt alles geven. Dat zijn we verplicht aan onszelf en aan onze fans. Al mijn spelers willen zich op dit niveau laten zien."

Lille heeft aan de eerste vier poulewedstrijden slechts één puntje overgehouden. Ajax, Chelsea en Valencia staan al op zeven punten. "Dat komt vooral omdat we veel van onze kansen niet hebben benut", verklaarde Galtier. "De uitwedstrijd tegen Ajax verliezen we met 3-0. Maar het zegt voldoende dat hun keeper toen de beste speler van de wedstrijd was. Misschien is het wel een voordeel dat we al zijn uitgeschakeld. Zonder druk kunnen mijn spelers zich misschien wel beter ontplooien."

Verraad

Zonder de naar Arsenal vertrokken spits Nicolás Pepe is Lille niet meer de ploeg die vorig seizoen verraste met een tweede eindklassering in Ligue 1. Lille zakte zondag naar de tiende plaats van de competitie, met drie punten minder dan nummer vier Girondins de Bordeaux.

Trainer Galtier verloor vorige week zijn assistent João Sacramento en keeperstrainer Nuno Santos. Zij gingen in op een uitnodiging van José Mourinho om bij Tottenham Hotspur aan de slag te gaan. "Het is lastig om mensen tegen te houden als ze dolgraag willen vertrekken", zei Galtier. "Maar het voelt wel een beetje als verraad."

Niet alleen Lille mist twee belangrijke verdedigers. Ajax moet het in Stade Pierre-Mauroy stellen zonder de geschorste Daley Blind en Joël Veltman. "Dat is zeker een voordeel voor ons", zei Galtier. "Daar hebben we in onze trainingen ook aandacht aan besteed."

Meer uit Voetbal

Koeman passeerde Zirkzee en Timber omdat ze niet fit zijn

HILVERSUM (ANP) - Ronald Koeman heeft spelers als Joshua Zirkzee, Jurriën Timber, Mats Wieffer en Steven Berghuis niet geselecteerd omdat ze niet helemaal fit zijn. Voor vaste waarden als Memphis Depay en Frenkie de Jong maakt de bondscoach een uitzondering, vertelde hij bij Veronica Offside.

4 uur geleden
Messi en Ajax-doelman Rulli in voorselectie Argentinië

BUENOS AIRES (ANP) - Argentinië gaat met Lionel Messi en Ajax-doelman Gerónimo Rulli de laatste oefeninterlands spelen in de aanloop naar de Copa América. De wereldkampioen oefent op 9 juni in Chicago tegen Ecuador en vijf dagen later in Washington tegen Guatemala.

5 uur geleden
Bologna geeft ruime voorsprong weg tegen Juventus

BOLOGNA (ANP) - Bologna heeft de thuiswedstrijd tegen Juventus ondanks een ruime voorsprong niet kunnen winnen. Het duel tussen de nummer 3 en 4 van de Serie A eindigde in 3-3.

5 uur geleden
Van Bommel verliest met Antwerp en grijpt naast Europees voetbal

GENK (ANP) - Antwerp heeft ook de voorlaatste wedstrijd in de play-offs om het landskampioenschap niet kunnen winnen. De ploeg van coach Mark van Bommel verloor met 1-0 bij Racing Genk en grijpt naast Europees voetbal.

7 uur geleden
Van Aanholt heeft laatste wedstrijd voor PSV gespeeld

EINDHOVEN (ANP) - Patrick van Aanholt neemt afscheid van landskampioen PSV. De 33-jarige verdediger maakte zijn vertrek op Instagram bekend. "Nu mijn contract afloopt, heb ik gisteravond mijn laatste wedstrijd gespeeld voor PSV", schreef hij een dag na de gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-1).

8 uur geleden
Bondscoach Advocaat neemt Brenet op in selectie Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Bondscoach Dick Advocaat van Curaçao heeft Joshua Brenet opgenomen in de selectie voor de eerste twee kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026. Curaçao speelt op 5 juni thuis tegen Barbados en op 8 juni uit tegen Aruba.

8 uur geleden
Aanstaande Liverpool-coach Slot kon kans 'moeilijk negeren'

ROTTERDAM (ANP) - Arne Slot noemt zijn beslissing om Feyenoord te verlaten "bepaald geen eenvoudig besluit". Dat verklaarde de trainer nadat Liverpool en Feyenoord zijn overgang naar Engeland officieel bekendmaakten. "Maar een kans om hoofdtrainer te worden in de Premier League, bij een van de grootste clubs ter wereld, kun je als sportman moeilijk negeren. Ik ben Feyenoord dankbaar dat ze hebben willen meewerken aan deze overstap", zei Slot.

9 uur geleden