Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lijfarts: Trump vanaf zaterdag weer bij publieke evenementen

Lijfarts: Trump vanaf zaterdag weer bij publieke evenementen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump kan volgens zijn lijfarts waarschijnlijk vanaf zaterdag weer deelnemen aan publieke evenementen. Trump heeft zijn behandeling voor het coronavirus afgerond en reageerde "extreem goed" op wat hij kreeg toegediend, aldus dokter Sean Conley in een door het Witte Huis verspreidde boodschap.

Volgens Conley is de gezondheid van Trump stabiel gebleven, sinds hij dinsdag terugkeerde in Washington na drie dagen in het Walter Reed National Military Medical Center te hebben verbleven. De president testte vorige week positief op het longvirus en kreeg een experimentele behandeling met synthetische antilichamen van de firma Regeneron.

Zaterdag is het tien dagen geleden dat Trump besmet bleek, stelt Conley. "Ik verwacht volledig dat de president op dat moment veilig terugkeert bij openbare aangelegenheden", aldus de lijfarts van het Witte Huis.

Met nog 26 dagen tot de presidentsverkiezingen op 3 november zal Trump snel het land weer in willen om verkiezingsbijeenkomsten te houden en zijn achterban te mobiliseren. In de landelijke peilingen staat de Republikein flink achter op zijn Democratische tegenkandidaat Joe Biden.

Meer uit Buitenland

Witte Huis zegt dat VS proberen het bestand in Gaza te verlengen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering werkt samen met Egypte om de tijdelijke wapenstilstand in Gaza nog eens te verlengen. De VS stellen alles in het werk om het huidige staakt-het-vuren te "ondersteunen en verlengen", zei woordvoerder John Kirby van het Witte Huis in een persconferentie.

26 minuten geleden
Belgen geschokt over Dutroux-uitspraak Israëlische ambassadeur

BRUSSEL (ANP) - Belgische politici zijn woedend over een vergelijking die de Israëlische ambassadeur in België heeft getrokken tussen het oorlogsleed in de Gazastrook en het leed dat de Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux heeft veroorzaakt.

1 uur geleden
Nieuwe buitenlandminister: Argentinië niet bij BRICS

BUENOS AIRES (ANP/RTR) - Argentinië sluit zich volgens de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Diana Mondino niet aan bij BRICS. Argentinië was uitgenodigd om lid te worden van de landengroep.

1 uur geleden
Ook België verliest klimaatzaak en moet uitstoot terugdringen

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische staat is donderdag veroordeeld door de rechter omdat die te weinig zou hebben gedaan tegen klimaatverandering. Net als de Duitse regering eerder op de dag, heeft de Belgische regering te horen gekregen dat er meer actie nodig is om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen.

1 uur geleden
Trump krijgt toch weer spreekverbod in civiele fraudezaak

NEW YORK (ANP/RTR) - Een rechter in New York heeft Donald Trump in zijn civiele fraudezaak opnieuw een spreekverbod opgelegd. De oud-president en zijn advocaten mogen zich daardoor niet meer in het openbaar uitlaten over medewerkers van de rechtbank, blijkt uit rechtbankstukken. Trump is vaker met rechters gebotst over zijn uitlatingen die hij vooral verspreid via sociale media.

3 uur geleden
Israël kwaad op Spanje om uitspraken premier Sánchez

MADRID/TEL AVIV (ANP/AFP/RTR) - Israël heeft donderdag zijn ambassadeur uit Spanje teruggehaald om uitspraken van de Spaanse premier Pedro Sánchez. Die sprak eerder op de dag zijn twijfels uit over Israëls optreden tijdens de oorlog in de Gazastrook.

3 uur geleden
Europese Commissie wil dierenwelzijn tijdens transport verbeteren

BRUSSEL (ANP) - Als het aan de Europese Commissie ligt zal het vervoer van levende dieren naar een slachthuis niet langer duren dan negen uur en moeten vervoerders meer rekening houden met temperatuur en de leeftijd van de dieren. Dat blijkt uit een uitgelekt voorstel van de Europese Commissie dat volgende week officieel naar buiten komt.

3 uur geleden