Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lidl-Trek wint ondanks val Van Dijk ploegentijdrit Vuelta

Lidl-Trek wint ondanks val Van Dijk ploegentijdrit Vuelta

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg Lidl-Trek heeft de eerste etappe van de Vuelta d'Espana voor vrouwen gewonnen. Het was een ploegentijdrit over 16 kilometer in en rond Valencia. Lidl-Trek was duidelijk sneller dan de concurrenten tot Ellen van Dijk in de laatste bocht voor de finish onderuit ging. Het verstoorde het tempo, maar de ploeg hield Visma - Lease a Bike net achter zich. Het verschil was minder dan een seconde. De ploeg SD Worx- Protime werd derde.

Van Dijk ging onderuit samen met haar Britse ploeggenote Elynor Bäckstedt. De Nederlandse tijdritspecialiste hield er een aantal verwondingen aan kin, knie en schouder aan over en verdween voor onderzoek naar het ziekenhuis. "Dit was niet de manier waarop ik onze ploegentijdrit wilde beëindigen, maar ik ben supertrots op deze overwinning en op de inspanningen van iedereen vandaag", reageert Van Dijk op Instagram. "Iedereen bedankt voor alle berichtjes. Gelukkig is er niks kapot, ik heb 'slechts' enkele hechtingen aan mijn kin. Ik hoop zo goed mogelijk te herstellen zodat ik deze week 100 procent kan blijven geven voor de meiden."

Haar Italiaanse ploeggenote Gaia Realini kreeg de eerste leiderstrui. In het klassement wordt ze gevolgd door vier ploeggenotes. Riejanne Markus is op de zesde plaats de eerste Nederlandse. Realini hield gemengde gevoelens over aan de zege van haar ploeg. "Over het resultaat voor mij en voor het team ben ik heel tevreden. Maar ik kan niet heel blij zijn, omdat twee van mijn ploeggenotes gevallen zijn", sprak ze in het flashinterview kort na de finish.

Maandag volgt een rit vanuit Buñol met onderweg één lastig klimmetje en daarna een dalende lijn naar finishplaats Moncófar. De afgelopen drie edities van de Ronde van Spanje voor vrouwen werden gewonnen door Annemiek van Vleuten, die haar loopbaan afgelopen jaar beëindigde.

Meer uit Sport

Golfer McIlroy wint voor vierde keer Wells Fargo Championship

CHARLOTTE (ANP) - Golfer Rory McIlroy heeft voor de vierde keer het Wells Fargo Championship gewonnen. De 35-jarige viervoudige majorwinnaar liep op de baan van Quail Hollow in het Amerikaanse Charlotte een slotronde van 65 slagen, zes onder par. Dat was de beste ronde van de dag.

8 minuten geleden
Aanvoerder rugbyers Nieuw-Zeeland beëindigt interlandloopbaan

WELLINGTON (ANP) - Sam Cane, de aanvoerder van het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, beëindigt aan het einde van dit jaar zijn interlandloopbaan. De 32-jarige speler wil meer tijd doorbrengen met zijn familie en ondertekent een meerjarige overeenkomst bij de Japanse club Suntory Goliath in Tokio.

22 minuten geleden
Djokovic maakt zich zorgen en laat scans doen na uitschakeling

ROME (ANP/AFP) - Novak Djokovic maakt zich "een beetje zorgen" na zijn vroege uitschakeling op het toernooi van Rome. Twee dagen nadat hij een fles water op zijn hoofd had gekregen verloor hij in de derde ronde van de Chileen Alejandro Tabilo (2-6 3-6). "Het voelde op de baan alsof een andere speler in mijn schoenen stond", zei Djokovic, die aangaf dat hij scans zou ondergaan om "te zien wat er aan de hand is".

14 uur geleden
Kooij maakt met ritzege in Giro droom waar

NAPELS (ANP) - Olav Kooij keek maanden uit naar zijn debuut in een grote ronde. De 22-jarige sprinter van wielerploeg Visma - Lease a Bike had ondanks zijn jonge leeftijd al 32 overwinningen achter zijn naam. "Dat zijn er veel, maar deze overwinning is een droom die uitkomt", vertelde Kooij na zijn winst in de negende etappe van de Giro d'Italia.

14 uur geleden
Kooij boekt in Giro d'Italia eerste ritzege in grote ronde

NAPELS (ANP) - Olav Kooij heeft de negende etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Het was een rit van Avezzano naar Napels, waar al een massasprint werd verwacht. Voor de 22-jarige sprinter van Visma - Lease a Bike is het bij zijn debuut meteen zijn eerste zege in een grote ronde.

15 uur geleden
Poels wint slotetappe in Ronde van Hongarije

PECS (ANP) - Wout Poels heeft de vijfde en laatste etappe van de Ronde van Hongarije gewonnen. De Nederlander van Bahrain-Victorious was de beste bij een aankomst na twee doorkomsten bergop in Pecs. De eindzege was voor Thibau Nys. De Belg van Lidl-Trek had eerder de derde en vierde etappe gewonnen en finishte in de slotrit als vierde.

15 uur geleden
Djokovic ook in Rome al vroeg onderuit

ROME (ANP) - Novak Djokovic blijft ook na zijn vijfde toernooi van het jaar nog zonder titel. De 36-jarige nummer 1 van de wereld ging al in de derde ronde van het tennistoernooi van Rome met duidelijke cijfers onderuit tegen de Chileen Alejandro Tabilo, de nummer 32 van de wereld: 6-2 6-3. De 24-voudig grandslamkampioen verkeert niet in zijn beste vorm en nam dit jaar al afscheid van onder anderen zijn coach Goran Ivanisevic.

15 uur geleden