Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lidl bedankt zijn medewerkers in paginagrote advertentie

Lidl bedankt zijn medewerkers in paginagrote advertentie

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Lidl bedankt in een paginagrote advertentie in De Telegraaf alle medewerkers voor de manier waarop ze zich tijdens de coronacrisis opstellen. "Al onze 19.045 medewerkers, chauffeurs en leveranciers: Bedankt voor jullie tomeloze inzet! Samen staan wij dag in dag uit klaar voor onze klanten", staat bovenaan de pagina met daaronder hun duizenden voornamen.

Supermarkten in Nederland hebben de afgelopen dagen alle zeilen moeten bijzetten om de schappen gevuld te krijgen en te houden omdat de bevolking massaal aan het hamsteren sloeg. Ondanks oproepen van premier Mark Rutte daarmee te stoppen en de verzekering van de supermarkten dat er voldoende voorraden zijn, vreesden veel mensen voor tekorten en sloegen zeep, toiletpapier en houdbaar voedsel in.

De hamsterwoede leidde tot topomzetten. Volgens onderzoeksbureau Nielsen werd er vorige week voor 998 miljoen euro uitgegeven in de supermarkten. Alleen in de kerstweek van 2017 gaven Nederlandse consumenten in één week meer uit.

Meer uit Binnenland

Toch extra week tijd voor afnemen doorstroomtoets groep 8

DEN HAAG (ANP) - Scholen krijgen toch een week extra de tijd om de doorstroomtoets voor groep 8 af te nemen, meldt demissionair onderwijsminister Mariëlle Paul in een brief aan de Tweede Kamer. Scholen in het zuiden van het land hadden kritiek op de planning, omdat de toets in de carnavalsperiode viel.

13 minuten geleden
Schiphol heeft weer vergunning om stikstof uit te stoten

DEN HAAG (ANP) - Luchthaven Schiphol heeft weer een natuurvergunning gekregen waardoor stikstof mag worden uitgestoten. Het gaat om een vergunning waardoor tijdelijk 500.000 starts en landingen mogelijk zijn, meldt stikstofminister Christianne van der Wal. Ze wijst er wel op dat vanaf komend voorjaar een feitelijk plafond geldt van 460.000 vliegbewegingen.

19 minuten geleden
Explosie bij winkel in Amsterdam-West, nog niemand aangehouden

AMSTERDAM (ANP) - Bij een winkel aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam-West vond in de nacht van maandag op dinsdag een explosie plaats. De politie heeft nog niemand aangehouden, laat een woordvoerster weten. Niemand is gewond geraakt.

56 minuten geleden
Senator Van Dijk krijgt tweede plek op SGP-lijst

DEN HAAG (ANP) - Naast de nieuwe partijleider Chris Stoffer komen naar verwachting senator Diederik van Dijk en wethouder André Flach in de Tweede Kamer voor de Staatkundig Gereformeerde Partij. Op nummer vijf staat Wouter-Jan Vroegindeweij als hoogste kandidaat die nog nooit op de SGP-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen stond. Vrouwen komen nog steeds niet voor op de lijst.

57 minuten geleden
Zuid-Koreaanse president Yoon brengt staatsbezoek aan Nederland

DEN HAAG (ANP) - De president van Zuid-Korea, Yoon Suk-yeol, brengt in december een staatsbezoek aan Nederland, op uitnodiging van de koning. Ook zijn echtgenote Kim Keon-hee is erbij. Het is het eerste staatsbezoek aan Nederland sinds het tot stand komen van diplomatieke banden tussen ons land en Zuid-Korea in 1961, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

1 uur geleden
80 procent van 'toegankelijke' stembureaus voldoet niet aan eisen

DEN HAAG (ANP) - Ruim drie op de vier stemlokalen die door gemeenten als toegankelijk zijn bestempeld, zijn dat eigenlijk niet. Ze voldoen niet aan alle toegankelijkheidseisen, blijkt uit een steekproef door het maatschappelijke bureau Ongehinderd.

1 uur geleden
Zuid-Holland vraagt om 'realistische verdeling' in spreidingswet

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland heeft de Tweede Kamer gevraagd om in het debat over de spreidingswet nog eens goed te kijken naar de voorgestelde verdeelsleutel, die is gebaseerd op het aantal inwoners per provincie. Zuid-Holland, met 3,8 miljoen inwoners de meest bevolkte provincie van Nederland, zou 20.000 structurele opvangplaatsen voor asielzoekers moeten creëren. En dat is volgens het college van Gedeputeerde Staten niet realistisch en ook niet uitvoerbaar.

2 uur geleden