Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lichte afname aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen

Lichte afname aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen is voor het eerst in iets minder dan een maand licht afgenomen, zo staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Momenteel liggen er 1060 mensen met Covid-19 in de klinieken, een daling van per saldo 12 patiënten ten opzichte van dinsdag. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares nam wel toe, met 10 ten opzichte van een etmaal geleden.

De ic's behandelen op dit moment 250 Covidpatiënten. Er kwamen 33 nieuwe mensen met corona op de intensive cares bij. Op de verpleegafdelingen werden 161 nieuwe mensen met een coronainfectie opgenomen, maar doordat er ook mensen de afdelingen verlieten of doorstroomden naar de ic's nam de totale bezetting op de verpleegafdelingen toch af.

In totaal liggen er momenteel 1310 Covidpatiënten in de ziekenhuizen. Dat is een daling van 2 patiënten in vergelijking met 24 uur geleden.

194 nieuwe coronapatiënten

Ziekenhuizen namen in de afgelopen 24 uur 194 nieuwe coronapatiënten op. In de afgelopen week belandden gemiddeld 173 mensen per dag in een ziekenhuis, het hoogste niveau sinds 21 mei.

De intensive cares behandelen ook 587 mensen met andere aandoeningen. Zij zijn bijvoorbeeld behandeld vanwege kanker of ernstige hartklachten, of hebben een ernstig ongeluk gehad. Met deze 'non-Covid-patiënten' erbij liggen er 837 patiënten op de ic's. Die vleugels hebben momenteel capaciteit voor 984 mensen. Dat betekent dat ze nog 147 bedden over hebben. Dat is de kleinste marge sinds 8 april, bijna 7 maanden geleden. Intensive cares moeten eigenlijk 188 bedden over hebben voor noodgevallen, maar dit wordt voor de achtste dag op rij niet gehaald. In november vorig jaar waren de ziekenhuizen voor het laatst zo lang achter elkaar niet in staat om genoeg ic-bedden beschikbaar te hebben.

Nog 1441 bedden over

Met de verpleegafdelingen erbij hebben ziekenhuizen nog 1441 bedden over, zowel voor coronapatiënten als voor anderen. Dat betekent dat het gemiddelde ziekenhuis nog twaalf bedden beschikbaar heeft.

Ongeveer twee weken geleden werd besloten om patiënten weer te spreiden over het land. Dit moet de druk op de ziekenhuizen verdelen en zo veel mogelijk voorkomen dat de zorg vastloopt. Op dinsdag zijn zeven mensen verplaatst naar een andere regio. Zo'n anderhalve week geleden waren er ook zeven verplaatsingen. De laatste keer dat er meer mensen werden verspreid, was op 31 augustus.

Meer uit Binnenland

Ruim 11.000 mensen vieren bijzondere 'schrikkelverjaardag'

DEN HAAG (ANP) - Ruim 11.000 mensen vieren vandaag, op schrikkeldag, hun verjaardag. Dat is bijzonder omdat een schrikkeldag maar eens in de vier jaar voorkomt. Op een gemiddelde dag zijn zo'n 40.000 mensen jarig, weet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden
Oproep internationale media aan Israël: geef toegang tot Gaza

DEN HAAG (ANP) - Verschillende internationale nieuwsomroepen, waaronder CNN, Sky News en de Britse omroep BBC, hebben Israël en Egypte woensdag in een open brief opgeroepen om voor "een vrije en onbelemmerde toegang" te zorgen voor journalisten tot de Gazastrook. Sinds het begin van de oorlog op 7 oktober is het voor buitenlandse media nagenoeg onmogelijk toegang te krijgen tot de enclave.

4 uur geleden
Commissaris: groot risico op seksueel wangedrag in gevangenissen

DEN HAAG (ANP) - In gevangenissen is het risico op seksueel grensoverschrijdend gedrag zeer groot en daarom zijn stevige maatregelen nodig, zegt Mariëtte Hamer. De Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld heeft hierover een advies opgesteld na signalen van wangedrag door medewerkers in de vrouwengevangenis in Nieuwersluis. Elke vorm van seksuele omgang tussen gedetineerden en medewerkers is per definitie grensoverschrijdend en strafbaar, luidt haar vuistregel.

4 uur geleden
Drie cipiers Nieuwersluis vervolgd voor aanranding en verkrachting

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie vervolgt drie bewakers van vrouwengevangenis Nieuwersluis voor aanranding van vrouwelijke gedetineerden. Een woordvoerster van het OM Midden-Nederland bevestigt berichtgeving van De Telegraaf hierover. Een van de bewakers wordt ook verdacht van verkrachting van een gevangene.

5 uur geleden
Raad van toezicht WNL steunt hoofdredacteur na kritiek

HILVERSUM (ANP) - De raad van toezicht van WNL noemt het "spijtig" dat oud-medewerkers "slechte herinneringen hebben aan hun tijd bij WNL." Desondanks prijst de raad "zich gelukkig" met hoofdredacteur Bert Huisjes. Dat is te lezen in een reactie op een artikel van het AD, waarin verscheidene (oud)-medewerkers over hun ervaringen met Huisjes vertellen.

5 uur geleden
TU-studenten willen recordpoging met waterstofauto op openbare weg

DELFT (ANP) - De waterstofautobouwers van de TU Delft gooien het dit jaar over een andere boeg. Studententeam Eco-Runner bouwt ditmaal een auto die moet voldoen aan alle eisen om op de openbare weg te mogen. Met rondjes langs de Friese steden van de Elfstedentocht willen ze in juni een nieuw wereldrecord met een dergelijke auto vestigen. Om dat voor elkaar te krijgen, willen ze op minder dan anderhalve kilo waterstof een afstand van in totaal 2056 kilometer afleggen.

5 uur geleden
Circa twintig Oekraïners geweigerd bij volle opvang Utrecht

UTRECHT (ANP) - Circa twintig mensen zijn sinds dinsdag bij de opvang voor Oekraïners in de Utrechtse Jaarbeurs gevraagd een andere verblijfsplek te zoeken, meldt Veiligheidsregio Utrecht. De zogenoemde HUB, waar vluchtelingen een verwijzing krijgen naar andere opvangplekken, sloot dinsdag tijdelijk haar deuren omdat het overvol is. Alleen kwetsbare mensen worden er nu opgevangen.

6 uur geleden