Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Licht verlies voor beurs Amsterdam

Licht verlies voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een klein verlies gesloten. Elders in Europa was een wisselend beeld te zien. Beleggers deden het wat rustiger aan na de recente sterke opmars. De hoop dat het einde van de coronacrisis in zicht is met de komst van vaccins tegen het virus zorgde eerder voor optimisme op de beursvloeren.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,2 procent lager op 606,39 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 905,04 punten. Frankfurt en Parijs stegen tot 0,3 procent. Londen daalde 0,6 procent.

ABN AMRO behoorde tot de grootste dalers in de AEX met een min van 2,9 procent, na een kritisch rapport van Jefferies. Analisten van de Amerikaanse zakenbank waarschuwden dat de investeerdersdag die ABN AMRO volgende week houdt mogelijk een teleurstelling wordt. Verzekeraar Aegon zakte bijna 4 procent. Levensmiddelenconcern Unilever was koploper met een plus van 5,2 procent.

BAM

In de MidKap stond bouwer BAM (min 10 procent) onderaan. Beleggers namen wat winst na de forse koersstijging van ruim 40 procent van het aandeel in de afgelopen twee dagen. Altice Europe zakte 0,7 procent tot 4,39 euro. Next Private heeft een formeel bod uitgebracht op het kabel- en telecomconcern. Het bod van het investeringsvehikel van zakenman Patrick Drahi, de oprichter van Altice, komt neer op 4,11 euro per aandeel. Roestvrijstaalmaker Aperam kampte met een adviesverlaging door Deutsche Bank en verloor 1,5 procent.

Biotechnoloog Vivoryon werd 6,6 procent meer waard bij de kleinere bedrijven dankzij een koopadvies van Hauck & Aufhauser. Op de lokale markt daalde HAL 0,2 procent. De investeerder is in de eerste negen maanden van het jaar 1,2 miljard euro aan vermogenswaarde kwijtgeraakt. Vooral de gedaalde beurskoersen van optiekconcern GrandVision en baggeraar Boskalis waren daar verantwoordelijk voor.

De euro noteerde 1,1906 dollar, tegenover 1,1825 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen verder omhoog. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,7 procent meer op 45,56 dollar. Brentolie werd 1 procent duurder op 48,39 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Duitse export gedaald, ook import afgenomen

WIESBADEN (ANP) - De export van Duitsland is in oktober gedaald onder druk van een lagere uitvoer naar andere landen van de Europese Unie. Ook de import van de grootste economie van Europa en belangrijkste handelspartner van Nederland ging omlaag.

10 minuten geleden
Rabobank biedt hypotheekklanten 1000 euro isolatiebudget

UTRECHT (ANP) - Rabobank komt een groep hypotheekklanten tegemoet met een budget van 1000 euro voor de isolatie van hun woning. Het gaat specifiek om eigenaren van woningen met energielabels G of F. De bank, die voor het initiatief 125 miljoen euro uittrekt, wil daarmee naar eigen zeggen "de verduurzaming van de woningmarkt versnellen".

17 minuten geleden
AEX opent iets lager na speech Fed-voorzitter over rente

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is maandag iets lager aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers in Europa kauwden na op de opmerkingen van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve op vrijdag over de rente. Volgens Powell is het nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging in de Verenigde Staten.

1 uur geleden
Milieu Centraal: zonnepaneel goedkoper, inleg eerder terugverdiend

UTRECHT (ANP) - Doordat de prijs van zonnepanelen het afgelopen jaar flink is gedaald, kan de aanschaf inmiddels in zes jaar worden terugverdiend. Dat meldt Milieu Centraal op basis van berekeningen met cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de voorlichtingsorganisatie kost een set van tien panelen inclusief installatie en omvormer nu nog 5000 euro; dat was begin dit jaar 7500 euro.

1 uur geleden
Muziekdienst Spotify gaat opnieuw honderden banen schrappen

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Muziekstreamingdienst Spotify gaat opnieuw honderden banen schrappen om de kosten te verlagen. Het bedrijf neemt daarbij wereldwijd afscheid van ongeveer 17 procent van zijn personeelsbestand. Dat komt neer op ongeveer 1500 arbeidsplaatsen.

2 uur geleden
Beleggers verwerken opmerkingen Fed-voorzitter Powell over rente

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam lijkt maandag met winst te gaan openen. Beleggers in Europa kauwen na op de opmerkingen van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve op vrijdag over de rente. Volgens Powell is het nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging in de Verenigde Staten.

2 uur geleden
Chinees Evergrande krijgt onverwacht extra tijd voor reddingsplan

HONGKONG (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese vastgoedconcern Evergrande krijgt onverwacht langer de tijd om met een reddingsplan te komen. De rechter in Hongkong stelde een deadline daarvoor maandag uit tot 29 januari. De onderneming kwam eind 2021 in de problemen door hoge schulden en dreigde met een bankroet voor een schokgolf op de financiƫle markten te zorgen. Evergrande werd daarmee het symbool van de vastgoedcrisis in China.

2 uur geleden