Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Licht herstel techsector op Wall Street na forse koersdaling

Licht herstel techsector op Wall Street na forse koersdaling

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht hoger geopend. Daarmee werd wat herstel getoond in met name de techsector op Wall Street die maandag nog hard onderuit ging. Facebook stond bij de winnaars, na een dag eerder nog stevig in de min te zijn geƫindigd mede vanwege een wereldwijde storing bij sociale media van het technologieconcern.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een plus van 0,2 procent op 34.081 punten en de breed samengestelde S&P 500 klom 0,3 procent tot 4312 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq won 0,4 procent tot 14.308 punten, na het verlies van 2,1 procent een dag eerder.

Facebook ging 0,3 procent vooruit. Op maandag leverde het aandeel nog bijna 5 procent aan waarde in. De urenlange storing trof Facebook en diensten als Instagram en WhatsApp. Facebook heeft excuses aangeboden aan gebruikers. Andere grote techfondsen zoals Amazon, Apple, Microsoft en Google-moeder Alphabet lieten plussen tot 0,6 procent optekenen.

Tesla

Tesla boekte een koerswinst van 0,5 procent. Een federale jury in San Francisco heeft de bouwer van elektrische auto's veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 137 miljoen dollar aan een voormalige zwarte werknemer omdat die te maken kreeg met racisme op de werkvloer. De jury kwam tot de conclusie dat het bedrijf er niet in was geslaagd om te voorkomen dat de werknemer racistisch werd behandeld.

Frisdrank- en snackproducent PepsiCo kon ook op aandacht rekenen. PepsiCo heeft opnieuw zijn verwachtingen voor de verkoop in het lopende gebroken boekjaar naar boven bijgesteld, geholpen door de heropening van onder meer de horeca. Wel kampt het bedrijf met problemen in de toeleveringsketen en hogere materiaalkosten. Het aandeel PepsiCo steeg 1,1 procent. Branchegenoot Coca-Cola werd 0,2 procent hoger gezet.

Olie

De bouwer van elektrische voertuigen Lordstown Motors kreeg een adviesverlaging van zakenbank Morgan Stanley en dook 10 procent in het rood. Morgan Stanley zegt dat de recente verkoop van een fabriek van Lordstown in de staat Ohio aan het Taiwanese Foxconn veel minder heeft opgebracht dan eerder was voorzien.

De euro was 1,1589 dollar waard tegen 1,1616 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent duurder op 78,64 dollar en Brentolie kostte 1,4 procent meer op 82,41 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Economisch instituut wijst op haperende arbeidsmarkt Duitsland

BERLIJN (ANP) - Duitse werkgevers nemen minder nieuw personeel aan. Met name de maakindustrie van de grootste economie van de Europese Unie kampt met een afname van de orders. Daarom treffen meer ondernemingen voorbereidingen om met minder werknemers verder te gaan, concludeert het economische onderzoeksinstituut Ifo.

45 minuten geleden
Brand afvalverwerker AVR raakt warmtelevering Eneco en Vattenfall

ROTTERDAM (ANP) - De grote brand bij afvalverwerker AVR in Rotterdam heeft de levering van warmte aan duizenden woningen geraakt. Energiebedrijven Vattenfall en Eneco gebruiken normaal gesproken de restwarmte die vrijkomt bij de afvalinstallatie voor hun warmtenetten in de stad, maar door de brand is dat nu gestopt. Ze zijn daarom overgestapt op een noodoplossing, laten woordvoerders van de bedrijven weten.

1 uur geleden
Onderzoek: Philips verzweeg duizenden klachten slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips heeft sinds 2010 duizenden klachten van patiƫnten over defecte slaapapneu-apparaten achtergehouden voor de Amerikaanse toezichthouder FDA. Ook heeft het medisch-technologisch concern nagelaten sterfgevallen te onderzoeken van mensen die gebruikmaakten van de apparaten. Dat meldt NRC op basis van data-onderzoek, dat de krant uitvoerde met onderzoekscollectief ProPublica, de Amerikaanse krant de Pittsburgh Post-Gazette en studenten van de Northwestern University in Chicago.

2 uur geleden
Ook ASR geraakt door uitspraken gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - ASR heeft woensdagochtend zo'n 7 procent aan beurswaarde verloren na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. De precieze inhoud van die uitspraak is onbekend. Maar de verzekeraar schrijft op zijn website dat het de zaak betreft van vereniging Woekerpolis.nl over drie beleggingsverzekeringen van Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam.

2 uur geleden
Handel aandeel NN kort stilgelegd na koersklap om 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - De handel in het aandeel NN op de beurs in Amsterdam is woensdagochtend tijdelijk stilgelegd. De koers van de verzekeraar daalde in korte tijd 14 procent als reactie op een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag over beleggingsverzekeringen die NN jarenlang aanbood.

3 uur geleden
Aandeel Onward wint op Damrak na melding succes bij dwarslaesie

AMSTERDAM (ANP) - Het Eindhovense medisch-technologisch bedrijf Onward Medical is woensdagochtend op de aandelenbeurs in Brussel omhoog geschoten. Het bedrijf werkt aan technologie die mensen met een dwarslaesie weer moet helpen bewegen en meldde een succes. De algehele stemming op de beurs was voorzichtig positief.

4 uur geleden
Warme septemberdagen zitten najaarsverkoop H&M dwars

STOCKHOLM (ANP) - Modewinkelconcern H&M heeft last van het warme septemberweer in grote delen van Europa. Door de vaak zomerse temperaturen kopen klanten minder kleding uit de najaarscollectie, wat heeft bijgedragen aan een daling van de verkoopcijfers.

5 uur geleden