Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

RIO DE JANEIRO (ANP) - In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden is niet duidelijk.

"We staan de familie consulair bij in deze moeilijke tijd", meldt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken.

Eind vorig jaar meldde de politie van Rio de Janeiro te onderzoeken of er een verband was tussen Bloms verdwijning en een drugsbende uit de beruchte krottenwijken in het noorden van de stad, bekend als het Complexo da Pedreira. Daar is nog niets van bekend.

De van oorsprong Amsterdamse Blom, die al veertien jaar in Brazilië was, woonde aanvankelijk in São Paulo, waar ze een dochter heeft die bij de vader woont. In 2017 werd ze in die stad tot een celstraf van twee jaar en acht maanden veroordeeld wegens het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval in 2011. Blom reed onder invloed een motorrijder dood. Tijdens het proces verhuisde ze naar Rio. Ze had haar celstraf nog niet uitgezeten.

Meer uit Binnenland

Actievoerders vragen natuur rond terrein VDL Nedcar te sparen

MAASTRICHT (ANP) - De actiegroep Red het Sterrebos roept het Limburgse provinciebestuur op de kap van bomen rond het terrein van autofabrikant VDL Nedcar tegen te houden. Actievoerders boden vrijdagochtend voor de deur van het gouvernement in Maastricht een petitie aan, die gedeputeerde Stephan Satijn namens het Limburgse college in ontvangst nam.

20 minuten geleden
LTO vertrouwt op werking blauwtongvaccin voor hoogseizoen

DEN HAAG (ANP) - Land- en Tuinbouworganisatie LTO haalt opgelucht adem nu het Spaanse vaccin tegen het blauwtongvirus is goedgekeurd door de landbouwminister. "De tijd begon te dringen", zegt Jeannette van de Ven, portefeuillehouder Gezonde Dieren bij LTO in een verklaring. Met deze ontwikkeling heeft ze "goede hoop" dat schapen en runderen voor het hoogtepunt van het knuttenseizoen beschermd zijn.

53 minuten geleden
Plofkraak op pinautomaat in Franeker

FRANEKER (ANP) - In het Friese Franeker is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 03.40 uur een plofkraak gepleegd. Doelwit was een pinautomaat aan de Voorstraat, meldt een woordvoerder van de politie. Er is niemand gewond geraakt. Of er iets is buitgemaakt, is onbekend.

5 uur geleden
Drukte op wegen verwacht door begin meivakantie

DEN HAAG (ANP) - In heel het land gaat vrijdagmiddag de meivakantie van start voor scholen. De ANWB verwacht door het vakantieverkeer een extra drukke avondspits. Ook Schiphol en andere luchthavens maken zich met tienduizenden verwachte reizigers per dag op voor topdrukte.

6 uur geleden
Rutte overlegt met Erdogan over benoeming tot NAVO-baas

ISTANBUL (ANP) - Mark Rutte hoopt vrijdag van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan te horen dat die geen bezwaren meer heeft tegen zijn benoeming tot secretaris-generaal van de NAVO. Turkije is nu nog een van de vier landen die nog dwars ligt bij Ruttes benoeming tot baas van het militaire bondgenootschap.

6 uur geleden
Duizenden mensen ontvangen lintje van koning

DEN HAAG (ANP) - Enkele duizenden mensen in Nederland ontvangen vrijdag een lintje van koning Willem-Alexander. Ze hebben zich jaren ingezet als vrijwilliger, of ze hebben zich onderscheiden in hun carrière. De lintjesregen is elk jaar op de laatste werkdag voor Koningsdag.

6 uur geleden
Partijen in Kamer gaan achterban oproepen stil te zijn op 4 mei

DEN HAAG (ANP) - De politieke partijen in de Tweede Kamer gaan hun achterban oproepen de nationale dodenherdenking niet te gebruiken voor demonstraties of politieke statements. Zij roepen hun achterban op de twee minuten stilte te respecteren. Een motie van BBB is vrijdagochtend met een zeer ruime meerderheid in de Kamer aangenomen.

8 uur geleden