Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lichaam gevonden in pand Berkel en Rodenrijs na grote brand

Lichaam gevonden in pand Berkel en Rodenrijs na grote brand

BERKEL EN RODENRIJS (ANP) - De politie heeft een lichaam gevonden in het pand in Berkel en Rodenrijs waar zondag een grote brand woedde. Een minderjarige jongen die ter plaatse was om de schade aan de uitgebrande schuur te bekijken ontdekte het stoffelijk overschot in een auto die in de schuur stond.

Volgens een woordvoerster van de politie is de jongen die het lichaam vond "ontzettend geschrokken". Naar de identiteit van de persoon wordt nog onderzoek gedaan, laat ze weten. De politie probeert te achterhalen op wiens naam de auto staat, maar de schade helpt niet mee. Zo is bijvoorbeeld het kenteken niet meer te zien. De woordvoerster kan dan ook niet zeggen hoelang het gaat duren voor de identiteit is vastgesteld.

De brand brak zondagmiddag uit in de schuur naast een woning aan de Noordeindseweg. Het vuur woedde onder meer in het rieten dak van het pand waardoor een speciaal team van de brandweer moest uitrukken dat gespecialiseerd is in het blussen van rieten daken. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Zondag werden twee mannen van 21 en 28 jaar aangehouden. Het ging om een Rotterdammer en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zitten nog vast. Het onderzoek naar de brand en de precieze rol van de verdachten is nog bezig, aldus de woordvoerster. De politie zei zondag al rekening te houden met brandstichting.

Meer uit Binnenland

Politie ontruimt door betogers bezet pand Universiteit Utrecht

UTRECHT (ANP) - De politie gaat het gebouw van de Universiteit Utrecht ontruimen dat sinds woensdagmiddag wordt bezet door pro-Palestijnse demonstranten. ANP-verslaggevers ter plaatse zien dat de politie het pand op het Janskerkhof in de binnenstad is binnengegaan. In het gebouw zouden veel barricades zijn gebouwd. Zo is door een raam aan de zijkant te zien dat een zijdeur is geblokkeerd met onder andere opgestapelde stoelen en prullenbakken.

1 uur geleden
UU-betogers worden gevorderd te gaan, gesprekken leveren niks op

UTRECHT (ANP) - De onderhandelingen tussen de politie en pro-Palestijnse demonstranten die op het Janskerkhof in Utrecht een universiteitsgebouw bezetten, hebben er niet toe geleid dat de actievoerders het pand verlaten. "De inzet van een onderhandelaar heeft helaas geen resultaat gehad", aldus de politie.

1 uur geleden
Ook demonstranten Wageningen mogen op campus overnachten

WAGENINGEN (ANP) - De pro-Palestijnse demonstranten die zich sinds woensdagochtend ophouden op de campus van Wageningen University & Research (WUR) mogen daar komende nacht blijven. Dat meldde de universiteit. Volgens een woordvoerder zijn er woensdag een aantal "goede gesprekken" geweest met de betogers en verloopt het relatief kleinschalige protest vreedzaam en in goede sfeer. Mede daarom heeft de universiteit er vertrouwen in dat de nacht zonder ongeregeldheden zal verlopen.

2 uur geleden
Europese groenen spreken schande van Nederlands kabinet in wording

BRUSSEL (ANP) - De Europese groenen, waar onder andere GroenLinks bij hoort, zijn verontwaardigd over het "uiterst rechtse" nieuwe Nederlandse kabinet waaraan de laatste hand wordt gelegd. De Europese liberalen, met de VVD, en de christendemocraten, waar NSC en BBB bij willen aansluiten, zouden op schokkende wijze "liberale en democratische waarden verraden".

4 uur geleden
Onderhandelaar naar pro-Palestijnse betogers die UU bezetten

UTRECHT (ANP) - De politie stuurt een onderhandelaar naar de groep pro-Palestijnse demonstranten die een gebouw van de Universiteit Utrecht op het Janskerkhof bezet. Volgens de politie barricaderen de betogers het gebouw met onder meer pallets. Sommigen dragen "chemisch-bestendige handschoenen" en hebben stenen bij zich, aldus de politie.

4 uur geleden
Pro-Palestijns protest in Utrecht, universiteit staakt colleges

UTRECHT (ANP) - In Utrecht hebben pro-Palestijnse demonstranten een gebouw van de universiteit op het Janskerkhof bezet. Hoeveel betogers in het pand aanwezig zijn is niet duidelijk, maar buiten staan zeker zo'n honderd sympathisanten, ziet een ANP-verslaggever. Een woordvoerster van de Universiteit Utrecht zegt dat de universiteit in verband met het protest alle colleges staakt die in de binnenstad nog werden gegeven.

5 uur geleden
Erasmus Universiteit sluit donderdag gebouwen om demonstratie

ROTTERDAM (ANP) - De Erasmus Universiteit in Rotterdam sluit uit veiligheidsoverwegingen donderdag 16 mei alle gebouwen op campus Woudestein en het Erasmus University College. Pro-Palestijnse organisaties hebben vanaf 13.00 uur een demonstratie aangekondigd op de campus.

6 uur geleden