Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lichaam gevonden in Geleen, waarschijnlijk van vermiste Gino

Lichaam gevonden in Geleen, waarschijnlijk van vermiste Gino

GELEEN (ANP) - Bij een woning in Geleen is zaterdagochtend een lichaam gevonden tijdens de zoektocht naar de vermiste Gino. De politie "houdt er ernstig rekening mee" dat het om de vermiste 9-jarige jongen gaat. "De impact van deze vondst is groot voor familie, hulpverleners en iedereen die de afgelopen dagen heeft mee gezocht", voegt de Limburgse politie eraan toe.

Het lichaam werd aangetroffen nadat in de nacht van vrijdag op zaterdag al een verdachte was aangehouden in de Limburgse plaats. De man, over wie nog geen verdere gegevens bekend zijn gemaakt, werd opgepakt in zijn woning. Enkele uren na het bericht over zijn aanhouding maakte de politie bekend dat het lichaam was gevonden. Of dat bij dezelfde woning was, wil de politie zaterdagmiddag niet zeggen.

Aan de Opbraakstraat in Geleen is een groot politieonderzoek gaande. Een woordvoerster van de politie bevestigt dat dit de plaats is waar het levenloze lichaam is gevonden. Voor het onderzoek is een witte tent neergezet. Forensische onderzoekers in witte pakken zijn ter plaatse. In de omgeving zijn meerdere straten afgezet.

De politie wil op dit moment geen nadere informatie over de zaak bekendmaken, maar verwacht dit later op de dag tijdens een persconferentie wel te zullen doen.

Gino is sinds woensdagavond vermist. De jongen, die in Maastricht woont, verdween in Kerkrade. Daar verbleef hij bij een oudere zus. Een andere zus van de jongen heeft verklaard dat hij nog even was gaan voetballen op een speelplek. Om 19.30 uur had hij terug moeten zijn. Toen dat niet was gebeurd, werd alarm geslagen.

Meer uit Binnenland

Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

8 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

8 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

9 uur geleden
Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

11 uur geleden
Mark Rutte wenst Nederlandse televisie 'veel Matthijs' toe

HILVERSUM (ANP) - Mark Rutte vindt het "mooi" dat Matthijs van Nieuwkerk weer terugkomt op de Nederlandse televisie. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd in gesprek met Jaïr Ferwerda, in de RTL-talkshow Beau.

12 uur geleden
Burgemeester: volgend jaar schadefonds voor ondernemers Ter Apel

TER APEL (ANP) - Ondernemers in Ter Apel kunnen naar verwachting ergens begin volgend jaar gebruikmaken van een schadefonds voor extra kosten die ze maken door overlast van asielzoekers. Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, heeft dat deze week aan de gemeenteraad medegedeeld.

15 uur geleden
Lab: kwart van de schapen bij bedrijven met blauwtong stierf

DEVENTER (ANP) - In de eerste twee maanden van de blauwtonguitbraak zijn 37.000 schapen meer gestorven dan normaal. Dat meldt het laboratorium Royal GD op basis van een analyse van de uitbraak. Bij beroepsmatige schapenhouders die minstens zes weken geplaagd zijn met het virus stierf gemiddeld 25 procent van de dieren.

16 uur geleden