Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lichaam gevonden in Elst is van 57-jarige vermiste man

Lichaam gevonden in Elst is van 57-jarige vermiste man

ELST (ANP) - Het lichaam dat op 23 mei werd gevonden in een woning aan het Colosseum in Elst is van de 57-jarige vermiste bewoner, bevestigt de politie dinsdag berichtgeving van De Gelderlander. De man was sinds september vorig jaar zoek. Vorige maand werd een 56-jarige vrouw uit diezelfde Gelderse plaats opgepakt. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij zijn overlijden en misbruik van zijn persoonsgegevens. Ze zit nog vast.

De politie zei eerder al te vermoeden dat het lichaam van de vermiste man was. Hoe hij om het leven kwam, is nog niet bekend. De politie denkt aan een misdrijf. Volgens De Gelderlander was de verdachte vrouw zijn partner. Een politiewoordvoerder bevestigt alleen dat de twee elkaar kenden.

Meer uit Binnenland

Greenpeace eist in rechtszaal ambitieus stikstofplan van overheid

DEN HAAG (ANP) - Met een kort geding wil Greenpeace de overheid dwingen tot het maken van een plan om de stikstofbelasting van de natuur op korte termijn fors te verlagen. De milieuorganisatie wijst ter onderbouwing op onderzoek van onder meer het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), waar vorig jaar uit bleek dat de wettelijk vastgelegde doelen nog buiten bereik zijn. Het eerste tussendoel dat gemist dreigt te worden, is niet ver weg meer. Eind volgend jaar mag geen te grote hoeveelheid stikstof meer neerdalen in 40 procent van de natuurgebieden die daar gevoelig voor zijn.

54 minuten geleden
Nieuwe uitspraak van hoogste rechter over derdelanders

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State, de hoogste bestuursrechter, doet donderdag een nieuwe uitspraak over de zogenoemde derdelanders. Zij zijn gevlucht uit Oekraïne en kregen in Nederland bescherming, maar het kabinet heeft besloten die opvang te stoppen. De vluchtelingen vechten dat aan. De uitspraak komt om 10.00 uur.

56 minuten geleden
Jeugdautoriteit: financiële problemen in jeugdhulp steeds erger

DEN HAAG (ANP) - Instellingen in de jeugdhulp komen in steeds grotere financiële problemen. Daarvoor waarschuwt de Jeugdautoriteit, die voor de overheid de sector in de gaten moet houden. De organisaties kampen met hoog ziekteverzuim en hoge energielasten. Daarnaast zijn ze meer geld kwijt door een afgesproken loonsverhoging voor medewerkers. In de coronajaren kregen ze financiële steun, maar die is weggevallen.

3 uur geleden
Steeds meer 65-plussers op de motor

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 65-plussers hebben een motorfiets, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Inmiddels behoort ruwweg een op de zeven motorbezitters tot die leeftijdsgroep.

3 uur geleden
Ruim een kwart meer asielzoekers dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Bijna 9000 mensen hebben in januari, februari en maart asiel aangevraagd in Nederland. Dat is 29 procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

3 uur geleden
Q-koorts aangetroffen op Gelders melkschapenbedrijf

DEN HAAG (ANP) - Op een melkschapenbedrijf in het Gelderse Brakel is Q-koorts aangetroffen, meldt demissionair minister Piet Adema van Landbouw. De risico's voor de volksgezondheid voor de omgeving worden door het RIVM als laag ingeschat.

5 uur geleden
Sterfdag Anton de Kom voor het eerst officieel herdacht in Loenen

LOENEN (ANP) - Op het Nationaal Ereveld Loenen in de gemeente Apeldoorn is woensdagavond stilgestaan bij de 79e sterfdag van Anton de Kom. Het is voor het eerst dat de sterfdag van de Surinaamse verzetsstrijder en schrijver officieel is herdacht op de erebegraafplaats waar hij begraven ligt.

5 uur geleden