Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Licentiecommissie verwacht in enkele dagen nieuws over Vitesse

Licentiecommissie verwacht in enkele dagen nieuws over Vitesse

ZEIST (ANP) - De licentiecommissie van de KNVB verwacht binnen enkele werkdagen naar buiten te kunnen treden over haar besluitvorming over Vitesse. Dat meldde de woordvoerder van de onafhankelijke commissies van de voetbalbond.

De Arnhemse club had eerder laten weten afgelopen maandag een reactie van de voetbalbond te verwachten op een conceptplan dat is opgesteld om het voortbestaan van de club uit Arnhem te garanderen. Maar een besluit volgde toen nog niet. "De afgelopen dagen en uren zijn er veel speculaties verschenen over de licentie en financiën van Vitesse. Alhoewel de club nog enorme uitdagingen heeft, kan het wel met enige zekerheid zeggen dat het uitspelen van het seizoen niet (meer) in gevaar is. Door onder andere het naar voren halen van verwachte inkomsten uit sponsorgelden en seizoenkaarten kunnen we het seizoen uitspelen. Zodra er overig nieuws te melden is, zal de club hierover communiceren via de officiële kanalen", meldt Vitesse op de clubwebsite.

"Licentiebehoud heeft de absolute prioriteit", zei de nieuwe directeur Edwin Reijntjes vorige week op de website van zijn club. "Hiervoor moeten onder andere de aandelen met spoed weg bij onze huidige eigenaar, Valeriy Oyf. Met Coley Parry is dit helaas niet gelukt. We zijn dus verplicht om naar alternatieven te kijken, ondanks de miljoenenschuld die dit ons oplevert."

Vitesse is in gesprek met Parry, die de club wilde overnemen. De licentiecommissie stond de gewenste overname door Parry's Common Group echter niet toe. De Amerikaan wil de 12 miljoen euro die hij in de club had gestoken niet kwijtschelden.

Meer uit Voetbal

VS en Mexico toch geen kandidaat voor organisatie WK 2027

CHICAGO (ANP/RTR) - De Verenigde Staten en Mexico hebben hun bod op de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in 2027 ingetrokken. Dat betekent dat Nederland, dat het toernooi samen met Duitsland en België wil organiseren, een concurrent minder heeft. Ook Brazilië dingt mee naar de organisatie.

10 minuten geleden
Leicester City pakt na promotie ook titel in de Championship

PRESTON (ANP) - Leicester City heeft zich na de promotie naar de Premier League ook verzekerd van de titel in de Championship, het tweede niveau in Engeland. De ploeg won met 3-0 bij Preston North End en is met 97 punten niet meer in te halen door Leeds United en Ipswich Town, die op 90 punten staan.

1 uur geleden
ADO Den Haag boekt moeizame zege op hekkensluiter Jong FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - ADO Den Haag heeft met de nodige moeite Jong FC Utrecht verslagen. Het elftal van Darije Kalezic won de uitwedstrijd bij de nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie met 2-0.

3 uur geleden
Dumfries noemt omhooghouden beledigend spandoek 'niet slim'

MILAAN (ANP) - Voetballer Denzel Dumfries heeft spijt betuigd voor een incident tijdens het kampioensfeest van Internazionale. De verdediger van de club nam tijdens de parade een spandoek over uit het publiek waarop hij stond afgebeeld met AC Milan-tegenstander Theo Hernández aan een ketting.

4 uur geleden
Geen wraakgevoelens bij Real-coach Ancelotti voor duel met Bayern

MÜNCHEN (ANP/DPA/AFP) - Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid heeft "geen wraakgevoelens" overgehouden aan zijn ontslag bij Bayern München in 2017. Dat zei de Italiaanse coach in aanloop naar het onderlinge duel in de halve finale van de Champions League van dinsdag.

4 uur geleden
Vitesse sluit mondeling akkoord met nieuwe trainer Van den Brom

ARNHEM (ANP) - John van den Brom wordt volgende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie de nieuwe coach van Vitesse. De woordvoerder van de Arnhemse club, die is gedegradeerd uit de Eredivisie, bevestigt na berichtgeving van De Telegraaf dat hierover een mondeling akkoord is bereikt.

4 uur geleden
Media: clubs in Premier League stemmen voor bestedingsplafond

LONDEN (ANP) - De clubs in de Premier League hebben voor de ontwikkeling van plannen voor een bestedingsplafond gestemd. Dat meldden Engelse media zoals de BBC. Alleen Manchester United, Manchester City en Aston Villa stemden volgens de omroep tegen het plan, Chelsea onthield zich van stemming.

6 uur geleden