Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Libische generaal Haftar in Griekenland voor topoverleg'

'Libische generaal Haftar in Griekenland voor topoverleg'

ATHENE (ANP/AFP) - De machtige Libische krijgsheer Khalifa Haftar is naar Athene gevlogen voor overleg. Hij gaat volgens plaatselijke media praten met de Griekse premier en minister van Buitenlandse Zaken. "Haftar is geland", bevestigt een bron op de luchthaven

Het bezoek vindt plaats in de aanloop naar een vredesconferentie in Berlijn. Daar wordt komende zondag gepraat over het conflict in Libië, waar chaos heerst sinds de dood van dictator Muammar Kaddafi in 2011. De troepen van Haftar belegeren hoofdstad Tripoli, waar de regering van premier Fayez al-Sarraj zetelt.

Griekenland is niet uitgenodigd voor de top in de Duitse hoofdstad. Athene heeft eerder wel duidelijk gemaakt niet blij te zijn met afspraken tussen de regering van Sarraj en Turkije. Die partijen maakten vorig jaar omstreden afspraken over de maritieme grenzen in de Middellandse Zee. Griekenland wees uit protest de ambassadeur uit van de Libische regering.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Alle passagiers Diamond Princess getest op virus

TOKIO (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Alle passagiers op het cruiseschip Diamond Princess bij Japan zijn getest op het nieuwe coronavirus. De uitslag volgt in de loop van deze week. Degenen die niet besmet blijken te zijn, mogen volgens de Japanse regering deze week het schip verlaten.

over 46 minuten
'Coronavirus bedreigt mondiale antibioticavoorraad'

PEKING (ANP/RTR) - Er zou een wereldwijd tekort aan antibiotica kunnen ontstaan als de leveringsproblemen van de farmaceutische industrie als gevolg van de uitbraak van het coronavirus in China niet snel kunnen worden opgelost. Daarvoor waarschuwde, Jörg Wuttke, het hoofd van de Europese Kamer van Koophandel, tijdens een conferentie in China over de ontstane handelsproblemen.

40 minuten geleden
Oscarwinnaar Parasite passeert wereldwijd 200 miljoen dollar

LONDEN (ANP) - De Zuid-Koreaanse film Parasite heeft wereldwijd meer dan 200 miljoen dollar opgebracht. Dat meldt het Britse filmblad Screendaily. Het gebeurt maar zelden dat een Aziatische film zulke cijfers haalt.

41 minuten geleden
Jury overlegt over schuldvraag Harvey Weinstein

NEW YORK (ANP) - Dinsdag gaat de jury in de zaak tegen Harvey Weinstein in beraad over de vraag of de filmmagnaat schuldig is aan de strafbare feiten die hem ten laste worden gelegd. Als de vijf vrouwen en zeven mannen in de jury Weinstein schuldig bevinden kan hij worden veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

1 uur geleden
Dodental door coronavirus gestegen tot boven 1800

PEKING (ANP) - Het dodental als gevolg van het nieuwe coronavirus in China is gestegen tot 1868. Dat is een stijging van 95 ten opzichte van een etmaal eerder.

4 uur geleden
Venezuela schort vluchten TAP Portugal op na Guaidó-vlucht

CARACAS (ANP/RTR) - Venezuela schort alle in en uitgaande vluchten van TAP Air Portugal voor negentig dagen op. Het Zuid-Amerikaanse land beschuldigt de luchtvaartmaatschappij ervan een oom van oppositieleider Juan Guaidó te hebben toegestaan explosieven mee te nemen op een vlucht naar Caracas.

8 uur geleden
Jeff Bezos trekt 10 miljard uit tegen klimaatverandering

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Oprichter Jeff Bezos van internetbedrijf Amazon.com trekt 10 miljard dollar uit om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Hij richt daartoe het Bezos Earth Fund op en begint deze zomer met de uitgifte van subsidies, zei hij in een bericht op Instagram.

9 uur geleden