Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Libische generaal Haftar in Griekenland voor topoverleg'

'Libische generaal Haftar in Griekenland voor topoverleg'

ATHENE (ANP/AFP) - De machtige Libische krijgsheer Khalifa Haftar is naar Athene gevlogen voor overleg. Hij gaat volgens plaatselijke media praten met de Griekse premier en minister van Buitenlandse Zaken. "Haftar is geland", bevestigt een bron op de luchthaven

Het bezoek vindt plaats in de aanloop naar een vredesconferentie in Berlijn. Daar wordt komende zondag gepraat over het conflict in Libië, waar chaos heerst sinds de dood van dictator Muammar Kaddafi in 2011. De troepen van Haftar belegeren hoofdstad Tripoli, waar de regering van premier Fayez al-Sarraj zetelt.

Griekenland is niet uitgenodigd voor de top in de Duitse hoofdstad. Athene heeft eerder wel duidelijk gemaakt niet blij te zijn met afspraken tussen de regering van Sarraj en Turkije. Die partijen maakten vorig jaar omstreden afspraken over de maritieme grenzen in de Middellandse Zee. Griekenland wees uit protest de ambassadeur uit van de Libische regering.

Meer uit Buitenland

President Mexico: schuldigen drama asielopvangcentrum bestraffen

CIUDAD JUAREZ (ANP) - De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador heeft openheid beloofd over het onderzoek naar de brand in een detentiecentrum voor migranten in grensplaats Ciudad Juarez maandagavond. Zij die schuld hebben aan de dood van bijna veertig migranten zullen gestraft worden, aldus de president.

6 minuten geleden
Paus in ziekenhuis met luchtweginfectie

ROME (ANP/DPA/RTR) - Paus Franciscus (86), die toch al kwakkelt met zijn gezondheid, ligt in het ziekenhuis met een luchtweginfectie. Het hoofd van de katholieke kerk moet er een paar dagen blijven, aldus het Vaticaan. Hij heeft geen corona. Franciscus klaagde de afgelopen dagen over problemen bij het ademen.

5 uur geleden
Duitsland zegt miljarden militaire steun toe aan Oekraïne

BERLIJN (ANP/AFP) - Duitsland gaat Oekraïne de komende jaren voor 8 miljard euro aan directe militaire steun geven voor de strijd tegen Rusland. Een commissie van het Duitse parlement gaf hier woensdag toestemming voor.

5 uur geleden
VN-lidstaten vragen klimaatadvies aan Internationaal Gerechtshof

NEW YORK (ANP) - De lidstaten van de Verenigde Naties (VN) willen advies van het Internationaal Gerechtshof over het tegengaan van klimaatverandering. Tijdens de Algemene Vergadering van de VN konden alle landen zich vinden in de adviesaanvraag. Ze willen dat het hof, dat in het Vredespaleis in Den Haag zetelt, duidelijk maakt welke wettelijke verplichtingen landen hebben om het klimaat te beschermen "tegen de uitstoot van broeikasgassen door de mens".

8 uur geleden
Poetin erkent dat sancties negatieve gevolgen kunnen hebben

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag toegegeven dat de internationale sancties tegen Russische bedrijven en personen negatieve gevolgen kunnen hebben op de economie van het land. Hij sprak tijdens een bijeenkomst met de regering van gevolgen op de "middellange termijn".

10 uur geleden
Franse Grondwettelijke Raad komt met oordeel over pensioenplannen

PARIJS (ANP/RTR) - De Grondwettelijke Raad van Frankrijk komt op 14 april met een oordeel over de wettelijke verankering van de omstreden pensioenhervormingen. Deze instelling controleert of de wet in overeenstemming is met de grondwet van het land.

11 uur geleden
EU-topambtenaar doet na Qatar-affaire stap terug

BRUSSEL (ANP) - De Estse topambtenaar van de EU die meermaals op kosten van Qatar naar het oliestaatje reisde tijdens onderhandelingen over vliegrechten, is niet langer directeur-generaal van verkeer. Volgens een woordvoerder van de Europese Commissie is Henrik Hololei op eigen verzoek per 1 april benoemd tot buitengewoon adviseur.

12 uur geleden