Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Liander kan weer aansluitingen verzwaren na levering meters

Liander kan weer aansluitingen verzwaren na levering meters

ARNHEM (ANP) - Netbeheerder Liander is na een maandenlange stop weer begonnen met het verzwaren van elektriciteitsaansluitingen bij consumenten en kleine bedrijven. Dat kon sinds april niet meer, doordat de benodigde elektriciteitsmeters niet konden worden geleverd. Sinds vorige maand kan Liander weer kleine aantallen van die meters krijgen van fabrikanten.

Bijna 11.000 van de ruim 13.000 klanten die voor zo'n zwaardere elektriciteitsaansluiting op de wachtlijst staan, zullen nog voor het einde van het jaar kunnen worden geholpen, stelt Liander. Bij 2700 aanvragen moet eerst ander werk worden verricht zoals het leggen van een nieuwe kabel. Door personeelstekorten kan Liander niet al die werkzaamheden voor het einde van het jaar volledig uitvoeren. Voor nieuwe aanvragen geldt een minimale wachttijd van zeven maanden.

Een zwaardere elektrische aansluiting is nodig als bijvoorbeeld een oplaadpunt voor de elektrische auto wordt aangelegd, maar ook als huizen van zonnepanelen of een warmtepomp worden voorzien.

De stilgevallen leveringen waren het gevolg van chiptekorten, gebrek aan andere grondstoffen en logistieke problemen. De levering van de meters blijft ook de komende tijd moeilijk, omdat er lange levertijden zijn. Leveringen voor volgend jaar zijn bijvoorbeeld nog niet bevestigd.

Meer uit Financieel

X van Elon Musk volgens Brussel in de fout met blauwe vinkjes

BRUSSEL (ANP) - Socialmediabedrijf X van Elon Musk misleidt volgens de Europese Commissie gebruikers met zijn blauwe vinkjes. Daarmee overtreedt het platform, voorheen bekend als Twitter, de Europese regels. X krijgt van Brussel nu een formele waarschuwing en mogelijk volgt later nog een hoge boete.

11 minuten geleden
ING: hogere productiviteit hard nodig door personeelstekort

AMSTERDAM (ANP) - De technologische industrie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de groeimotor van de gehele Nederlandse industrie. Om de groeikansen van de tech-industrie en daarmee de hele industrie te benutten zijn echter technologische vernieuwingen nodig om de productiviteit te verhogen. Dat komt doordat de personeelsschaarste in de sector steeds groter dreigt te worden, waarschuwt ING Research in een sectorrapport.

1 uur geleden
Aantal vakantieboekingen eerste helft 2024 met 6 procent gestegen

LEUSDEN (ANP) - Nederlanders zoeken vanwege het slechte weer dit jaar veel vaker de zon op. Reisbranchevereniging ANVR zag het aantal boekingen de eerste helft van dit jaar met 6 procent stijgen.

1 uur geleden
Hoge Raad: kabinet kan niet zomaar vluchten op Schiphol minderen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet kan niet zomaar het aantal vluchten beperken op Schiphol, want bij plannen daartoe moet op grond van Europese regels een speciale procedure worden gevolgd. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld. De tijdelijke maatregel waarmee het vorige kabinet het aantal vluchten op Schiphol wilde inkrimpen om omwonenden te beschermen tegen geluidsoverlast, voldeed daardoor niet aan de eisen.

1 uur geleden
Meer mensen dit jaar te laat met belastingaangifte

DEN HAAG (ANP) - Dit jaar hebben 232.000 mensen geen belastingaangifte gedaan, terwijl ze dit wel moesten doen. Dat zijn er aanzienlijk meer dan in 2023, toen 197.000 mensen te laat waren. Dit bevestigt de Belastingdienst na berichtgeving van NU.nl.

3 uur geleden
NX Filtration stijgt op Damrak na update en nieuwe topman

AMSTERDAM (ANP) - NX Filtration ging vrijdag flink omhoog op de Amsterdamse beurs. De waterzuiveraar uit Enschede liet weten Floris Jan Cuypers per 1 september 2024 te willen benoemen tot nieuwe topman van het bedrijf. Hij volgt Jeroen Pynenburg op, die eind deze maand opstapt.

3 uur geleden
Nestlé komt belofte om herbruikbaar plastic te gebruiken niet na

VEVEY (ANP/BLOOMBERG) - 's Werelds grootste voedselproducent Nestlé, het bedrijf achter merken als KitKat, Maggi en Nespresso, kan zijn plasticafval niet kwijt. Het concern heeft daarom zijn doelstellingen voor hergebruik van plastic aangepast. In plaats van herbruikbare verpakkingen, zoals eerder was beloofd, wil Nestlé volgend jaar vooral plastic gebruiken dat "ontworpen is voor" recycling.

3 uur geleden