Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

LHV: niet meer huisartsen beschikbaar na schrappen wachttijd prik

LHV: niet meer huisartsen beschikbaar na schrappen wachttijd prik

UTRECHT (ANP) - Alleen huisartsen die nu al vaccineren kunnen dat vaker gaan doen als het verplichte kwartiertje wachttijd na een boosterprik wordt geschrapt. Er zullen geen extra huisartsen door gaan helpen bij de boostercampagne, zegt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Volgens een woordvoerder zijn er andere redenen waarom zij nog niet helpen, zoals personeelsproblemen en grote drukte in de praktijk.

LHV noemt het mogelijk schrappen van de wachttijd "een positieve ontwikkeling". "Dan kunnen huisartsen veel meer patiënten bezoeken dan dat ze steeds bij elke patiënt nog moeten blijven wachten." Het is volgens de vereniging nog wachten op een officieel besluit. Op aanraden van het Outbreak Management Team onderzoeken het RIVM en bijwerkingeninstituut Lareb of het kwartiertje geschrapt kan worden. Die wachttijd is ingesteld vanwege mogelijke allergische reacties op het vaccin.

Huisartsen helpen alleen individueel bij het geven van boosterprikken. Dat kan zijn bij mensen thuis, in de eigen praktijk, of op een GGD-locatie. Het is niet bekend hoeveel huisartsen dit doen. Volgens LHV verschilt het erg per praktijk of er gezien het reguliere werk ruimte voor is. De woordvoerder zegt dat de bereidheid onder huisartsen heel groot is. "Juist door de dreiging van de omikronvariant. De huisartsenzorg zou de eerste zijn die daar last van krijgt."

Meer uit Gezond

Verdachte verpleger ontkent, werkt mee aan onderzoek

ASSEN (ANP) - De voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA), die wordt verdacht van betrokkenheid bij een twintigtal sterfgevallen, ontkent dit volgens zijn advocaten. Ze laten vrijdag weten dat hun cliënt heeft meegewerkt aan het opsporingsonderzoek en meermalen uitgebreid heeft verklaard bij de politie.

3 dagen geleden
Alpe d'HuZes haalt ruim 17 miljoen euro op voor kankeronderzoek

ALPE D'HUEZ (ANP) - De zestiende editie van het sportieve evenement Alpe d'HuZes heeft ruim 17 miljoen euro opgeleverd voor kankeronderzoek. De 5000 deelnemers beklommen donderdag fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Franse berg Alpe d'Huez om het geld op te halen, volgens de organisatie "een bedrag om trots op te zijn".

3 dagen geleden
Kuipers steekt 32 miljoen euro in onderzoek langdurige covid

DEN HAAG (ANP) - Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) steekt 32 miljoen euro extra in onderzoek naar langdurige covid en een zogeheten "expertisenetwerk" dat ervoor moet zorgen dat effectieve behandelingen zo snel mogelijk terechtkomen bij patiënten en zorgmedewerkers. Over klachten die lang aanhouden na een coronabesmetting is namelijk te weinig bekend, vindt de bewindsman.

3 dagen geleden
Staatssecretaris: overgewichtcijfers jongeren zijn heel zorgelijk

DEN HAAG (ANP) - Dat een op de vier Nederlandse jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar overgewicht heeft, vindt staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) "heel zorgelijk voor onze gezondheid". Het statistiekbureau CBS meldde donderdagmorgen dat op de lange termijn sprake is van een stijging van het aantal jongeren dat te zwaar is. Van Ooijen noemt het voorkomen en terugdringen van overgewicht "een van de grote gezondheidsvraagstukken van deze tijd".

3 dagen geleden
Ziekenhuis staat nog steeds achter aangifte tegen verpleger

ASSEN (ANP) - Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA) staat nog steeds achter de aangifte tegen de voormalige verpleger die in verband wordt gebracht met een twintigtal sterfgevallen, hoewel de man nu vrijkomt. De raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland meldde donderdag dat de verdenking tegen hem niet sterk genoeg is om "verdere voortzetting van het voorarrest te rechtvaardigen".

3 dagen geleden
GGD'en: gelijke kansen nodig om overgewicht tegen te gaan

UTRECHT (ANP) - Het is belangrijk dat alle kinderen en jongeren dezelfde kansen krijgen voor een gezond gewicht. De kracht zit hem in samenwerking tussen alle betrokken instanties, zegt een woordvoerster van koepelorganisatie GGD GHOR Nederland. "Het is belangrijk dat jongeren weten waar ze terecht kunnen voor hulp."

3 dagen geleden
Verdachte van sterfgevallen ziekenhuis Assen komt vrij

ASSEN (ANP) - De voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA), die wordt verdacht van betrokkenheid bij een twintigtal sterfgevallen, komt vrij. De raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland meldt dat de verdenking tegen hem niet sterk genoeg is om "verdere voortzetting van het voorarrest te rechtvaardigen".

3 dagen geleden