Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lewandowski schiet Barça langs Plzen, Bayern verslaat Inter

BARCELONA/MILAAN (ANP) - FC Barcelona is de groepsfase van de Champions League voortvarend begonnen met een duidelijke zege op de Tsjechische ploeg Viktoria Plzen: 5-1. Robert Lewandowski scoorde drie keer voor de club uit Catalonië, die thuis speelde in Camp Nou. Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd mee.

Bayern München bezorgde in het andere duel van groep C Internazionale een pijnlijke nederlaag in Milaan. De Duitse kampioen, met Matthijs de Ligt in de defensie, was met 2-0 te sterk voor de Italiaanse formatie van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij.

Barcelona zette het overwicht tegen Plzen na 13 minuten om in de eerste goal. Uit een hoekschop kopte Ousmane Dembélé de bal op Franck Kessié, die eveneens met het hoofd strak afrondde. Vervolgens begon Lewandowski aan zijn hattrick. De Poolse spits bracht zijn totale productie in de Champions League al op 89 doelpunten. Vlak voor rust maakte Jan Sykora het doelpunt voor de Tsjechen, die op alle fronten werden afgetroefd. Ferran Torres legde na 70 minuten aan voor de 5-1. Daarna kwam Memphis Depay nog als invaller in het veld voor Barça.

Bayern kwam na 25 minuten op voorsprong tegen Inter, dankzij een goal van uitblinker Leroy Sané. Hij nam de bal na een lange voorzet van Joshua Kimmich op de borst, controleerde en schoot feilloos langs doelman André Onana. Inter bleek niet in staat onder de druk van Bayern uit te te komen; de thuisploeg kon maar niet gevaarlijk worden. Sané zette in de tweede helft de aanval op voor de tweede treffer. Zijn één-twee met Kingsley Coman eindigde bij aanvoerder Danilo d'Ambrosio van Inter, die de bal in eigen doel werkte.

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.