Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leverkusen en Benfica boeken thuiszeges in Europa League

Leverkusen en Benfica boeken thuiszeges in Europa League

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft de eerste wedstrijd in de kwartfinales van de Europa League met de nodige moeite gewonnen van West Ham United. In de BayArena werd het 2-0 voor de thuisploeg van coach Xabi Alonso, die komend weekend voor het eerst de titel in de Duitse Bundesliga kan veroveren.

Leverkusen, dat begon met Jeremie Frinpong, had veel moeite om tot scoren te komen tegen de Londenaren. Pas ver in de tweede helft lukte dat. Invaller Jonas Hofmann kreeg uit een corner na een geblokt schot de bal voor zijn voeten en schoot raak in de linkerhoek. Een andere invaller, Victor Boniface, zorgde met een rake kopbal in de extra tijd voor de 2-0-eindstand.

Benfica boekte een thuiszege op Olympique Marseille. De ploeg van voormalig PSV-coach Roger Schmidt won in Lissabon met 2-1. Voor Benfica, waar voormalig Feyenoorder Orkun Kökcü op de bank bleef, scoorden Rafa Silva en Ángel Di María. In de tweede helft verkleinde Pierre-Emerick Aubameyang de achterstand voor de Fransen.

Meer uit Voetbal

Verdediger Timber keert terug in selectie van Arsenal

LONDEN (ANP/DPA) - Jurriën Timber keert terug in de selectie van de hoofdmacht van Arsenal. Trainer Mikel Arteta heeft de 22-jarige verdediger opgenomen in zijn keurkorps voor het thuisduel van zaterdag met Bournemouth.

12 minuten geleden
FC Volendam haalt jonge verdediger Steur terug

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam heeft voor volgend seizoen Daan Steur aan de selectie toegevoegd. De 21-jarige verdediger komt over van de amateurs van buurman RKAV Volendam en tekent voor een jaar, met een optie op een extra seizoen.

17 minuten geleden
Berghuis, Brobbey en Henderson weer inzetbaar bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Steven Berghuis staat voor een rentree bij Ajax. Hij heeft afgelopen week meegetraind en is inzetbaar voor het uitduel van zondag met FC Volendam.

1 uur geleden
Clubicoon Reus verlaat na twaalf seizoenen Borussia Dortmund

DORTMUND (ANP) - Marco Reus verlaat aan het einde van dit seizoen Borussia Dortmund. De gewezen aanvoerder speelde in totaal 21 jaar voor de club. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd en dat gebeurt met wederzijdse instemming, meldt Dortmund op zijn clubsite.

1 uur geleden
De Jong hoopt topscorerstitel dit keer niet te hoeven delen

EINDHOVEN (ANP) - Luuk de Jong heeft, naast de aanstaande landstitel met PSV, nog iets om voor te spelen. De spits van de Eindhovenaren is voorlopig topscorer van de Eredivisie, samen met Vangelis Pavlidis van AZ. Beide spelers scoorden tot dusverre 27 keer.

1 uur geleden
Seizoen voor Wieffer voorbij, deelname aan EK in gevaar

ROTTERDAM (ANP) - Mats Wieffer komt de rest van dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord. De 24-jarige middenvelder kampt met een bovenbeenblessure. Feyenoord weet niet wanneer hij weer inzetbaar is, maar zijn deelname aan het EK met Oranje lijkt in gevaar.

1 uur geleden
PSV kan achterstand op Ajax verkleinen tot elf landstitels

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan de achterstand op Ajax qua behaalde landstitels in de Eredivisie zondag tegen Sparta Rotterdam tot elf verkleinen. De Eindhovenaren gaan op voor hun 25e kampioenschap in Nederland en hun eerste sinds 2018.

2 uur geleden