Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leveringsproblemen blijven industrie Europa dwarszitten

Leveringsproblemen blijven industrie Europa dwarszitten

LUXEMBURG (ANP) - De Europese industrie blijft last houden van problemen in de leveringsketen. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat viel de productie van de industrie in de eurozone en de EU in september lager uit op maandbasis. Daarmee houdt de dalende trend die nu al een paar maanden duurt aan.

Tegenover de problemen in de toeleveringsketen, die onder andere voor tekorten aan onderdelen en materialen zorgt, staat een groeiende vraag van het aantal bestellingen. Dat zorgt mede voor een opdrijvend effect van de prijzen. De prijsstijging zal volgens kenners een belangrijk onderwerp zijn in beleidsbeslissingen van de Europese Centrale Bank (ECB) de komende kwartalen.

In grote industrielanden als Frankrijk en Duitsland was in september sprake van een lagere productie. Positieve cijfers uit onder andere Spanje en Italië konden niet voorkomen dat voor de eurozone een min van 0,2 procent werd gemeten. In de hele EU ging het om een daling met 0,5 procent. Op jaarbasis ging het in de eurozone om een plus met 5,2 procent en in de EU om 5 procent groei.

Meer uit Financieel

SonntagsZeitung: UBS schrapt wereldwijd 36.000 banen

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse bankconcern UBS gaat zijn personeelsbestand met 20 tot 30 procent verminderen nadat de overname van zijn geplaagde branchegenoot Credit Suisse is afgerond. Dat betekent dat er wereldwijd 36.000 banen worden geschrapt, meldt de Zwitserse krant SonntagsZeitung.

45 minuten geleden
LTO-voorzitter: compensatie PAS-melders breekpunt landbouwakkoord

DEN HAAG (ANP) - De zogeheten PAS-melders moeten in het landbouwakkoord gecompenseerd worden, anders maakt Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) daar een breekpunt van. Dat zei Sjaak van der Tak, LTO-voorzitter, in het tv-programma Buitenhof.

58 minuten geleden
SER-voorzitter Putters: mensen moeten meer uren werken

HILVERSUM (ANP) - Om de arbeidsmarkt weer in beweging te krijgen, moet het aantrekkelijker worden gemaakt voor mensen om meer uren te draaien, zegt Kim Putters, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, in tv-programma WNL Op Zondag.

2 uur geleden
ECB-directielid: te weinig oog voor bedrijfswinsten bij inflatie

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De winststijgingen van bedrijven en de prijsverhogingen die daaraan ten grondslag liggen, hebben mogelijk een grotere impact op de inflatie dan algemeen wordt aangenomen, zegt directielid Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank (ECB).

4 uur geleden
Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

UTRECHT (ANP) - De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober. Volgens de makelaars wijst dat erop dat er nog steeds grote interesse is in verhuizen, ondanks of misschien wel dankzij de afkoelende woningmarkt.

20 uur geleden
Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten. Het gaat om een kwestie die ook in Nederland speelt.

22 uur geleden
Kwaliteit gegevens die toezichthouder DNB ontvangt is ondermaats

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van gegevens die De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt aangeleverd voor het toezicht op de financiële sector, laat te wensen over. Zo komt het voor dat bepaalde zaken niet zijn ingevuld, soms worden cijfers onjuist berekend en bepaalde gegevens zijn soms niet up-to-date, staat in een zaterdag verschenen nieuwsbrief van de toezichthouder.

1 dag geleden