Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leverancier: geweer Alec Baldwin bevatte echte kogel

Leverancier: geweer Alec Baldwin bevatte echte kogel

LOS ANGELES (ANP) - Het wapen waarmee de Amerikaanse acteur Alec Baldwin op een filmset de 42-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins doodschoot, bevatte naast losse flodders een echte kogel. Filmwebsite Indiewire kreeg een mail in handen van de leverancier van het vuurwapen, IATSE Local 44, waaruit dat zou blijken.

Op de set van de film Rust schoot de 63-jarige acteur tijdens opnames met het rekwisiet. Regisseur Joel Souza raakte daardoor gewond, maar mocht na een korte ziekenhuisopname volgens actrice Frances Fischer weer naar huis. Cameraregisseur Halyna Hutchins overleed aan haar verwondingen. Losse flodders worden vaak gebruikt bij filmopnames, omdat het losse kruit zorgt voor een schietgeluid. Er komt daarbij dus geen kogel uit het wapen.

Baldwin zelf zegt "in shock" en "verdrietig" te zijn om de dood van Hutchins. "Er zijn geen woorden voor", zo schrijft hij op Twitter. "Een vrouw, moeder en onwijs gewaardeerde collega van ons", vervolgt de acteur zijn verhaal. "Ik heb contact met haar man en ik bied hem en zijn familie al mijn steun aan. Ik vind het hartverscheurend voor haar man, hun zoon en iedereen die Halyna kende en van haar hield."

Baldwin zegt volledig mee te werken aan het onderzoek dat de politie heeft ingesteld naar aanleiding van het incident. Er is geen aanklacht tegen hem ingediend. De opnames van de film liggen voorlopig stil.

Meer uit Buitenland

Noord-Korea zet Amerikaanse militair Travis King het land uit

PYONGYANG (ANP/RTR) - Noord-Korea zet de Amerikaanse militair Travis King het land uit, meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA. Hij stak in juli bewust en zonder toestemming tijdens een toeristische rondleiding in Zuid-Korea de grens naar Noord-Korea over.

1 uur geleden
Ruim 40.000 mensen uit Nagorno-Karabach naar Armenië gevlucht

STEPANAKERT (ANP/AFP) - Armenië heeft meer dan 40.000 vluchtelingen opgevangen uit Nagorno-Karabach. De Armeense regering spreekt van 42.500 mensen, waarmee ruim een derde van de inwoners de regio heeft verlaten.

1 uur geleden
Poolse minister: graangesprekken met Oekraïne gaan goede kant op

WARSCHAU (ANP/RTR) - De gesprekken tussen Polen en Oekraïne over de uitvoer van graan gaan volgens Polen de goede kant op. De graanexport was aanleiding voor een hoog oplopende ruzie tussen de twee landen, die een belangrijke grens delen en ook historische banden met elkaar hebben.

2 uur geleden
Azerbeidzjan: bijna 200 militairen omgekomen in Nagorno-Kabarach

BAKOE (ANP/RTR) - Azerbeidzjan zegt dat 192 militairen van het land en een burger zijn omgekomen bij een offensief vorige week in Nagorno-Kabarach. Het Azerbeidzjaanse leger viel die betwiste enclave aan in een operatie tegen separatisten.

3 uur geleden
Voorzitter EU-parlement 'optimistisch' over migratieakkoord EU

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie moet er de komende maanden toch in kunnen slagen om het eindelijk eens te worden over het migratiebeleid, meent de voorzitter van het Europees Parlement. Roberta Metsola is "optimistisch", ook al dreigen de slepende onderhandelingen opnieuw vast te lopen.

4 uur geleden
Berlijn pleit voor internationale waarnemers in Nagorno-Kabarach

BERLIJN (ANP/AFP) - Duitsland pleit voor internationale waarnemers in de enclave Nagorno-Kabarach en roept Azerbeidzjan op deze groep binnen te laten. Dat zou volgens Berlijn aantonen dat het land serieus is over het waarborgen van de veiligheid van de etnische Armeniërs in de betwiste regio.

4 uur geleden
Meer dan honderd doden door brand tijdens bruiloft in Irak

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - Bij een brand tijdens een bruiloft in de plaats Hamdaniya in de noordelijke Iraakse provincie Nineve zijn minstens honderd mensen omgekomen, melden Iraakse staatsmedia. Ook raakten zo'n 150 mensen gewond. Die aantallen kunnen nog worden bijgesteld. Volgens lokale media was de brand veroorzaakt door tijdens de bruiloft afgestoken vuurwerk.

4 uur geleden