Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leuchter schiet Ajax langs PSV, FC Twente wint met 9-0

Leuchter schiet Ajax langs PSV, FC Twente wint met 9-0

AMSTERDAM (ANP) - De voetbalsters van Ajax en FC Twente gaan door met winnen in de Eredivisie Vrouwen. Beide ploegen zijn nog altijd zonder puntenverlies. Ajax versloeg PSV met 1-0 dankzij een doelpunt van Romée Leuchter, landskampioen FC Twente was met maar liefst 9-0 te sterk voor Excelsior.

De voetbalsters van Ajax lieten op sportpark De Toekomst in de topper tegen PSV voor rust heel wat kansen onbenut. Toen de thuisclub aan het begin van de tweede helft een vrije trap kreeg op zo'n 20 meter van het doel, verwachtte iedereen dat specialist Sherida Spitse die zou nemen. Het werd echter Leuchter die de bal secuur over de muur en in de hoek van het doel schoot. PSV-keepster Lisan Alkemade was kansloos. De Eindhovense ploeg heeft na zeven wedstrijden pas 10 punten en staat in de middenmoot.

Ajax speelde een wedstrijd meer dan FC Twente en heeft daarom 3 punten voorsprong aan kop van de ranglijst. Twente werkte tegen Excelsior flink aan het doelsaldo. Spits Fenna Kalma scoorde vier keer. Haar eerste doelpunt maakte ze al in de 3e minuut.

Meer uit Voetbal

Koopmeiners wilde met Atalanta niet twee finales op rij verliezen

DUBLIN (ANP) - Atalanta ging met veel motivatie de finale van de Europa League in, want de club wilde niet twee finales achter elkaar verliezen, zei Teun Koopmeiners. Na de nederlaag in de Italiaanse bekerfinale tegen Juventus, versloeg Atalanta Bayer Leverkusen met 3-0 en won de Europa League.

43 minuten geleden
Atalanta klopt Bayer Leverkusen en wint Europa League

DUBLIN (ANP) - Atalanta heeft in de finale van de Europa League Bayer Leverkusen de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. De 3-0-zege in Dublin, door drie treffers van Ademola Lookman, leverde de Italiaanse ploeg van onder anderen Teun Koopmeiners de eerste internationale hoofdprijs uit de clubhistorie op.

1 uur geleden
Excelsior wint eerste duel bij ADO in halve finales play-offs

DEN HAAG (ANP) - Excelsior heeft bij ADO Den Haag een goede uitgangspositie gecreëerd in het eerste duel in de halve finales van de play-offs voor een plek in de Eredivisie. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen boekte een 2-1-zege in Den Haag. De return staat zaterdag in Rotterdam op het programma.

3 uur geleden
Frimpong en Koopmeiners beginnen in finale Europa League

DUBLIN (ANP) - Bayer Leverkusen begint de finale van de Europa League met Jeremie Frimpong in de ploeg. De Nederlandse international staat op de rechterflank bij de Duitse kampioen van coach Xabi Alonso.

4 uur geleden
Ajax wil komst Italiaanse coach Farioli nog deze week afronden

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil nog deze week de komst van hoofdtrainer Francesco Farioli afronden. De 35-jarige Italiaan komt over van OGC Nice, waar hij nog tot eind volgend seizoen onder contract staat. Volgens bronnen rond de club uit Amsterdam ligt er een driejarig contract klaar voor de opvolger van interim-trainer John van 't Schip.

6 uur geleden
Routinier Ilicic (36) in Sloveense voorselectie EK

LJUBLJANA (ANP) - Josip Ilicic is opgenomen in de voorselectie van Slovenië voor het EK voetbal. De 36-jarige spits was jarenlang succesvol voor Atalanta, maar kreeg in de coronaperiode last van mentale problemen en verliet de Italiaanse club in 2022 voor Maribor. In eigen land maakte hij voor die club dit seizoen negen doelpunten en gaf hij twaalf assists in 36 wedstrijden.

8 uur geleden
Finale Champions League in 2026 in Boedapest

NYON (ANP) - De finale van de Champions League is in 2026 in de Puskas Arena in Boedapest. Een beslissing over de toewijzing van de finale van 2027 is uitgesteld tot september, om te wachten op informatie vanuit de Italiaanse voetbalbond over renovatieplannen voor stadion San Siro in Milaan. Dat heeft de UEFA besloten tijdens een bijeenkomst in Dublin, waar woensdag de finale van de Europa League tussen Atalanta en Bayer Leverkusen is.

9 uur geleden