Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lerares Assen veroordeeld voor seks met leerlingen

Lerares Assen veroordeeld voor seks met leerlingen

ASSEN (ANP) - Een oud-lerares van een school voor speciaal voortgezet onderwijs in Assen is veroordeeld tot honderd uur werkstraf omdat ze seks heeft gehad met twee leerlingen. Ook heeft de rechtbank in Assen de 32-jarige vrouw acht maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd.

Tussen september 2018 en begin 2020 had de vrouw uit Hoogeveen meerdere keren seksueel contact met twee jongens van - op dat moment - 16 en 17 jaar. Ze stapte in januari 2020 zelf naar de politie om naar eigen zeggen "schoon schip te maken". Op school werd geroddeld over haar, omdat een van de jongens erover opschepte dat hij seks had met de vrouw. Nadat zij zich had gemeld bij de politie is ze ontslagen.

De rechtbank vindt de zaak ernstig. "Ze was tussen de 28 en 30 jaar oud toen het gebeurde. Hoewel het met wederzijdse instemming is gebeurd en er geen aangifte is gedaan, is seksueel contact met leerlingen strijdig met de sociaal-ethische norm en kan het schadelijk zijn voor de ontwikkeling van de leerlingen."

Behoefte aan aandacht

De Hoogeveense heeft verklaard dat ze slecht in haar vel zat vanwege hormoonbehandelingen die ze in die periode moest ondergaan en een slecht huwelijk had. Ze had goed contact met haar leerlingen. Met de twee jongens kreeg ze intiem app-contact. Ook stuurde ze seksueel getinte foto's van zichzelf. "Ik had behoefte aan aandacht, maar die zocht ik bij de verkeerde", vertelde ze. "Ik heb heel domme dingen gedaan."

Het Openbaar Ministerie had ook een beroepsverbod van vijf jaar geëist. Dat vindt de rechtbank niet nodig. De verklaring van goed gedrag (VOG) van de vrouw is ingetrokken, waardoor zij sowieso niet meer kan werken als lerares.

Meer uit Binnenland

Rechtbank doet uitspraak in zaak van vrouwen tegen kloosters

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Haarlem doet woensdag uitspraak in een zaak die vrouwen aanspanden tegen de organisatie achter de kloosters van de Zusters van de Goede Herder, waar ze naar eigen zeggen onder barre omstandigheden dwangarbeid moesten verrichten.

37 minuten geleden
Programma gratis schoolmaaltijden van start in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De lancering van het programma voor gratis schoolmaaltijden vindt woensdag plaats op de SBO Merlijn in Den Haag, een school voor speciaal basisonderwijs in het Laakkwartier, meldt het ministerie van Onderwijs. Dat stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor schoolmaaltijden voor leerlingen op basis- en middelbare scholen die de hulp het best kunnen gebruiken.

40 minuten geleden
MOB eist dat provincies vergunningen 40 'piekbelasters' intrekken

NIJMEGEN (ANP) - Provincies moeten de vergunningen intrekken van veertig veehouderijen waarvan duidelijk is dat ze veel stikstof uitstoten die in natuurgebieden terechtkomt, eist milieuorganisatie MOB. De organisatie heeft de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en Limburg daar dinsdag over aangeschreven, bevestigt raadsman Valentijn Wösten na berichtgeving door NRC. Dit is de eerste stap in een juridische procedure.

10 uur geleden
Verdachten doden hulpverlener Emmen ook verdacht van overval

ASSEN (ANP) - De drie jeugdige verdachten van de fatale steekpartij in jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen in januari, worden ook verdacht van andere incidenten. Dit meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Zo worden twee van hen verdacht van een gewelddadige overval op de McDonald's in Emmen eerder die maand. Het drietal blijft langer vastzitten.

10 uur geleden
Jumbo roept stollen terug vanwege verkeerd etiket

VEGHEL (ANP) - Jumbo roept per direct een bepaald soort stol terug omdat op dat product een verkeerd etiket zit. Daarop staat niet vermeld dat in de stol de allergenen ei, melk en noten zitten. Dit kan een gevaar opleveren voor mensen die allergisch zijn voor ei, melk en/of noten.

11 uur geleden
Gemeente Amsterdam gaat TikTok weren op werktelefoons

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil apps als TikTok weren van werktelefoons van ambtenaren. Dat schrijft verantwoordelijk wethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

11 uur geleden
Gemeente Amsterdam wil af van overlast toeristen: 'Stay Away'

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil af van de overlast van toeristen en begint daarom een campagne: Stay Away. De ontmoedigingscampagne maakt deel uit van het maatregelenpakket dat de gemeenteraad in december aannam.

11 uur geleden