Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lerarenbeurs komend schooljaar verlengd en verhoogd, meldt OCW

Lerarenbeurs komend schooljaar verlengd en verhoogd, meldt OCW

DEN HAAG (ANP) - Leraren en docenten die een opleiding willen volgen aan een hogeschool of universiteit kunnen ook volgend schooljaar gebruikmaken van de zogeheten lerarenbeurs. Daarvoor wordt 65 miljoen euro gereserveerd, ruim 2 miljoen euro meer dan voor dit schooljaar beschikbaar was, meldt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) donderdag.

Meer dan 5300 leraren en docenten kregen de beurs in het huidige schooljaar toegekend. Daarbij gaat het om leraren in het primair en voortgezet onderwijs met een onderwijsbevoegdheid, maar ook om docenten werkzaam in het mbo en hbo.

De lerarenbeurs is bedoeld voor leraren en docenten die een bachelor- of masteropleiding willen volgen naast hun werk. Met de regeling kunnen zij een tegemoetkoming krijgen voor de kosten voor collegegeld, studiekosten en reiskosten. De werkgever van de betreffende leraar of docent kan subsidie krijgen om studieverlof te verlenen.

Voorrang

Dit schooljaar was de subsidiepot te klein om alle aanvragen een beurs toe te kennen. Daarom krijgen leraren en docenten die een beurs misliepen voorrang bij toewijzingen voor het volgende schooljaar. De toelage is aan te vragen van 1 april tot en met 15 mei.

De gedachte achter de lerarenbeurs is dat deze bijdraagt aan de professionele ontwikkeling van leraren en docenten en daarmee goed is voor de onderwijskwaliteit.

Meer uit Binnenland

Eerste oranjefans langs de koninklijke route in Emmen

EMMEN (ANP) - Langs de route die koning Willem-Alexander gaat lopen in Emmen staan al de eerste oranjefans. Dat is te zien op beelden van een ANP-fotograaf. Sommigen zijn gehuld in oranje kleding, hebben hoedjes op en dragen vlaggetjes. Er is ook al veel politie op de been.

19 minuten geleden
Blinken staat in wens voor Koningsdag stil bij slavernijverleden

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken maakt Nederland op Koningsdag complimenten voor de lessen die getrokken worden uit het slavernijverleden. Ook prijst hij in een persverklaring Nederland voor de hulp aan Oekraïne in de strijd tegen Rusland en staat hij stil bij de goede relaties.

27 minuten geleden
Premier Rutte feliciteert koning Willem-Alexander

DEN HAAG (ANP) - In een bericht op X heeft premier Mark Rutte koning Willem-Alexander gefeliciteerd met zijn 57e verjaardag. "Ik wens hem en zijn familie een mooie, feestelijke dag toe in Emmen", schrijft Rutte.

1 uur geleden
Rapportcijfer Willem-Alexander, Máxima en Amalia vrijwel gelijk

DEN HAAG (ANP) - Het rapportcijfer van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia is bijna gelijk aan dat van vorig jaar. Dat blijkt uit de Koningsdag-enquête die Ipsos heeft uitgevoerd in opdracht van de NOS.

1 uur geleden
Koningsdag verloopt wisselend, met zon en hagel en onweer

HOUTEN (ANP) - Het weer op Koningsdag verloopt wisselend, met droge periodes waarin soms een zonnetje schijnt, maar ook met buien. Het wordt tussen de 14 en 18 graden. Vooral in het oosten van het land kunnen de buien later zaterdagmiddag fel zijn, met plaatselijk hagel en onweer. Dat verwacht Weeronline.

1 uur geleden
XR wil A10 in Amsterdam blokkeren op Koningsdag

AMSTERDAM (ANP) - Extinction Rebellion (XR) wil zaterdag om 12.00 uur de A10 ter hoogte van het voormalige ING-kantoor in Amsterdam opnieuw blokkeren. De actiegroep eist dat ING onmiddellijk stopt met het financieren van de fossiele industrie. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en justitie) noemt de blokkade op Koningsdag onverantwoordelijk en heeft de actie verboden.

5 uur geleden
Koning Willem-Alexander en gezin vieren Koningsdag in Emmen

EMMEN (ANP) - Koning Willem-Alexander viert zijn 57e verjaardag samen met koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane in Emmen. Het koninklijk gezin en leden van de koninklijke familie lopen op Koningsdag een route door de stad in de provincie Drenthe, waarbij thema's als cultuur, innovatie en sport aan bod komen. De wandeling begint om 11.00 uur en wordt live uitgezonden door de NOS op NPO 1.

5 uur geleden