Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leo Blokhuis over artikel DWDD: niet bij één persoon misgegaan

Leo Blokhuis over artikel DWDD: niet bij één persoon misgegaan

HILVERSUM (ANP) - Leo Blokhuis denkt dat het "niet allemaal bij één persoon is misgegaan" bij De Wereld Draait Door (DWDD). "Om het structureel uit de hand te laten lopen, daar heb je een falende organisatie voor nodig", zei de presentator op Twitter. Hij reageerde op het artikel in de Volkskrant van vrijdag, waarin misstanden werden opgesomd die achter de schermen plaatsvonden. Daar zou presentator Matthijs van Nieuwkerk ook een belangrijke rol in hebben gehad. Blokhuis presenteert met Van Nieuwkerk onder meer het programma Top 2000 à Go-Go.

"Een medewerker - een heel belangrijke medewerker, maar toch, een medewerker die onder een hoofdredacteur die onder een directie valt - misdraagt zich. Hij is de oorzaak. Maar om het structureel uit de hand te laten lopen, daar heb je een falende organisatie voor nodig", stelt Blokhuis.

Blokhuis schrijft dat hij al twintig jaar goed met Van Nieuwkerk samenwerkt. "Vrolijk, geïnspireerd en vakkundig. Ik herken de sfeer van het artikel niet - maar Top 2000 à Go-Go is een ander programma dan DWDD. Wij bereiden zes programma's maandenlang voor, dat is een andere dynamiek dan vijf shows per week, week in week uit. Dat daarbij dingen heel erg misgingen is nu evident en heel verdrietig."

Blokhuis vindt het goed "dat naar cultuur en structuur wordt gekeken". "Als iets vijftien jaar structureel misgaat, faalt de organisatie."

In het artikel van de Volkskrant staat beschreven hoe tientallen werknemers ziek uitvielen mede als gevolg van grensoverschrijdend gedrag. Het ging dan volgens hen bijvoorbeeld om "publieke vernederingen" door Van Nieuwkerk.

Meer uit Binnenland

Lichaam man gevonden in Utrecht, politie gaat uit van misdrijf

UTRECHT (ANP) - De politie heeft donderdag in een woning aan de Teugelhof in de Utrechtse binnenstad het lichaam gevonden van een man, die waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Agenten namen een kijkje in de woning na een melding dat de man al dagen niet gezien was en dat er ook geen contact meer met hem was geweest, meldt de politie zaterdag.

1 uur geleden
Politie moet ingrijpen op ledenvergadering 50PLUS

EDE (ANP) - De ledenvergadering van 50PLUS in congrescentrum de Reehorst in Ede is zaterdagochtend al snel ontaard in een ruzie waar de politie aan te pas moest komen. Gevolg is onder meer dat de partij geen lijsttrekker heeft kunnen kiezen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.

1 uur geleden
30.000 euro opgehaald voor nabestaanden schietpartij Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - Met de crowdfundingactie voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die donderdag omkwamen door de schietpartij aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein is binnen een dag 30.000 euro opgehaald. Dit is de helft van de beoogde 60.000 euro.

2 uur geleden
Bewoners Rotterdams plein terug naar huis na fataal schietincident

ROTTERDAM (ANP) - Een deel van de bewoners van het Heiman Dullaertplein in Rotterdam is vrijdagavond teruggekeerd naar hun woning. Zij moesten donderdag het huis uit na het fatale schietincident waarbij een moeder en haar 14-jarige dochter omkwamen. Daarna woedde brand in het huis van de verdachte.

2 uur geleden
Minderjarige jongen opgepakt na mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - Een minderjarige jongen is zaterdag opgepakt na een mogelijk schietincident in Coevorden. Een man raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie spreekt van meerdere verdachten en mogelijk is ook een van de verdachten gewond geraakt.

2 uur geleden
Bikker: CU heeft lang tegen de neoliberale stroom in geroeid

ZWOLLE (ANP) - De ChristenUnie (CU) heeft lang tegen de "neoliberale stroom" in geroeid, zei lijsttrekker Mirjam Bikker tijdens het verkiezingscongres van de partij in Zwolle. "Nu de samenleving daarin vastloopt, keert de wal het schip." Ze ziet nu dat er "gelukkig" ruimte ontstaat in de politiek voor "een ander soort overheid".

3 uur geleden
Ook Duitse klimaatactivisten blokkeren A12 in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Ruim honderd aanhangers van de Duitse klimaatactiegroep Letzte Generation hebben zaterdag met activisten van Extinction Rebellion de A12 in Den Haag geblokkeerd. Rond het middaguur liepen de klimaatactivisten de weg op bij het Malieveld.

3 uur geleden